Hoe onderscheidt WiQhit fases in het bezoek?

“De juiste boodschap op het juiste moment in de klantreis.”

WiQhit onderscheidt 6 fases in de online klantreis. Je kunt het wel vergelijken met het bekende AIDA-model, of het See Think Do Care-model dat Google gebruikt.

De personalisaties die we inrichten, moeten zorgen voor meer online conversie Maar per fase in de klantreis, willen we dat iemand de volgende stap zet richting het eind doel.

De eerste fase noemen we de browse fase. Het is de eerste kennismaking met je bedrijf. Dan zorgen we met sociale bewijskracht voor vertrouwen.

Vervolgens raakt iemand meer geïnteresseerd. Op dat moment kunnen we gerichte aanbevelingen doen of USP’s tonen waardoor ook weer extra vertrouwen wordt gecreëerd.

In het check-out proces kunnen we met schaarste en urgentie gaan werken. Bezoekers moeten de noodzaak voelen om te converteren naar een klant. Bijvoorbeeld omdat het product bijna is uitverkocht.

Zien we echter dat iemand dreigt af te haken, dan kunnen we ook daar op inspelen door bijvoorbeeld een kleine korting te geven bij een e-mailinschrijving.

Het voordeel van deze fasering is dat we houvast hebben om snel een personalisatieplan te schrijven voor het merendeel van de bezoekers. En dat we snel kunnen toetsen wat het succes is, mede gebaseerd op de ervaringen in soortgelijke trajecten.