Koppelt WiQhit ook met Google en Facebook?

Niet iedere bezoeker gaat recht op het doel af. De een is maar kort op je site, en bestelt in no time. Terwijl de ander meerdere keren terugkomt, veel pagina’s en producten bekijkt en een weloverwogen keuze maakt. Of – in het ergste geval – weg klikt naar je concurrent. De customer journey is voor iedereen weer nét even anders, maar als marketeer wil je grip houden in alle stadia van de klantreis.

Exit intent

Zo’n 98% van de bezoeken leidt niet tot een aankoop. Frustrerend, want je hebt wél geïnvesteerd in de totstandkoming van een klantrelatie. Je doet er dan ook alles aan om de bezoeker, die dreigt af te haken, alsnog te verleiden om voor jou te kiezen. Op de website werken personalisaties gericht op de exit intent erg goed. Met een prikkelende boodschap weet je iemand weer terug te krijgen in het aankoop proces.

Customer journey

Maar wat als dat niet lukt, en de bezoeker je site tóch verlaat? Ben je diegene dan voor altijd kwijt? Gelukkig heeft WiQhit een oplossing ontwikkeld waarmee bezoekers ook op Facebook en Google kunnen worden bereikt – op basis van het gedrag op de site.

Hoe doen we dat? In WiQhit kun je doelgroepen en fases in de customer journey instellen. Met de business rules zijn ingesteld, ben je in staat om op het juiste moment, de meest relevante boodschap aan de bezoeker te tonen. Zo ontstaat voor iedereen een op maat customer journey.

Delen met Google en Facebook

De informatie over de customer journey, in welke fase de bezoeker zit, en de betreffende doelgroep, kan WiQhit delen met Facebook en Google. Grote voordeel: in Google en Facebook weet je welke bezoekers het meest vatbaar zullen zijn voor je advertenties. Je budget kun je dus efficiënter en op het juiste moment inzetten.

Vinkje

Het instellen van de data die WiQhit moet doorsturen naar Facebook en Google is zo simpel als een vinkje aanzetten in de WiQhit-instellingen. Vanaf dan worden automatisch de juiste events doorgestuurd.

Kijk op www.wiqhit.com voor alle functies die standaard in WiQhit zitten!