Booking Experts integratie

Inleiding

De integratie van WiQhit met Booking Experts zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van alle accommodaties voor een opgegeven periode in real-time wordt doorgestuurd. Met deze informatie kan WiQhit vervolgens personalisaties inzetten als er bijvoorbeeld nog weinig beschikbaarheid is (“Nog 3 beschikbaar in deze periode”).


Booking Experts is hét alles-in-1 reserveringssysteem voor de recreatiebranche. Met bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijke website, real-time koppelingen met touroperators, een slimme zoek & boek functie en geautomatiseerd gastcontact ontzorgt Booking Experts honderden recreatiebedrijven in Nederland en daarbuiten. 

De techniek levert Booking Experts, maar de handjes om alles in te richten biedt Booking Boosters. Hun experts zoeken constant naar kansen om je advertentiebudget optimaal in te zetten en het aantal boekingen te doen stijgen. Heb je een vakantiepark, dan is de kans groot dat je al met Booking Experts, en hun partner Booking Boosters samenwerkt.


WiQhit is al jarenlang partner van Booking Boosters en Booking Experts. En niet zonder succes. Het personalisatie model zorgt bij heel wat parken voor meer boekingen en extra omzet. Booking Experts heeft een App Store gecreëerd voor partners. Vakantieparken kunnen snel en eenvoudig tools toevoegen en gebruiken. Denk aan Mollie, Exact Online, en koppelingen met Booking.com.

WiQhit staat nu ook in de App Store van Booking Experts, waardoor het simpel wordt gemaakt om een account te activeren en de koppeling te realiseren. Door een naadloze integratie tussen Booking Experts en WiQhit is er plug & play oplossing om WiQhit te installeren, en de gepersonaliseerde uitingen te voeden met data uit het reserveringssysteem.


Door deze integratie worden automatisch alle accommodaties van een park in WiQhit geladen. Inclusief per type het aantal plaatsen, tenten, kamers of huisjes dat er is. De real-time beschikbaarheid in een bepaalde tijdsperiode is ook bekend. Zo kan WiQhit in de gepersonaliseerde uitingen melden hoeveel en welke accommodaties nog over zijn of hoeveel procent al is geboekt.

Het zijn schaarste principes die ervoor zorgen dat bezoekers sneller een keuze maken, uit angst om net die ene perfecte plek mis te lopen. De schaarste uitingen worden altijd ingericht als onderdeel van het totale personalisatieplan dat WiQhit standaard hanteert. Mensen die nog in de oriënterende fase zitten, zijn minder gevoelig voor op=op. Zij baseren hun mening op andere argumenten en verleidingsprincipes.


Uiteraard weet WiQhit wanneer het relevant is om meer urgentie toe te voegen aan de personalisaties. Er worden zogenaamde thresholds gehanteerd per accommodatietype. Als bijvoorbeeld minder dan 7 chalets beschikbaar zijn, dan wordt dit benoemd. Anders niet, want dan voelt iemand niet per sé de noodzaak om te boeken.

Deze cijfers worden getoond op de zoekpagina, en op de detailpagina van een accommodatie. En kunnen er als volgt uitzien:

Er zijn nog 3 handige features die WiQhit met de Booking Experts integratie heeft ontwikkeld:

 1. WiQhit onthoudt welke aankomst- en vertrekdatum iemand bij een eerder bezoeker heeft in ingevuld, en vult deze gegevens al in bij een nieuw bezoek. Zo wordt het gemakkelijker gemaakt om snel te zoeken naar een geschikte accommodatie.

 2. Ook is het mogelijk om te benoemen hoeveel mensen tegelijkertijd naar een accommodatie kijken. Dat zorgt meteen voor een gevoel van urgentie (‘Laat ik deze maar snel vastleggen’). De statistieken voor deze uiting worden in real-time vernieuwd, op basis van de laatste 30 minuten waarin de accommodatie is bekeken. Ook is er een ondergrens in te stellen. Want als niemand heeft gekeken, verliest deze personalisatie aan urgentie.

 3. Daarover gesproken: WiQhit kan ook eerder bekeken accommodaties prominent op de pagina tonen. Heel herkenbaar, vaak duurt het wel een paar bezoeken, voordat je je definitieve keuze hebt gemaakt. Door deze personalisatie, hoef je niet steeds door het gehele aanbod te klikken. Zodra je op een later moment terugkeert op de website.

In dit voorbeeld staan de eerder bekeken accommodaties linksonder op de pagina.

WiQhit toont het aantal mensen dat tegelijk naar de accommodatie kijkt.


Hoe te installeren


Installatie stappen

 1. Je hebt een WiQhit account nodig, waarvan je de administrator (‘admin’) bent.
 2. Log in op WiQhit (www.wiqhit.com) en ga naar de omgeving die je wilt koppelen aan Booking Experts.
 3. Ga naar de Booking Experts APP store en zoek op ‘WiQhit’ naar onze app.
 4. Druk op installeer.
 5. Hierna selecteer je bij ‘Kies administraties’ de administraties waar je WiQhit op wilt inzetten.
 6. Kies bij ‘kanaal’ Backoffice.
 7. Vervolgens word je doorverwezen naar de WiQhit-omgeving en wordt de connectie tussen Booking Experts en WiQhit gelegd.
 8. Selecteer de administratie die bij de omgeving hoort en ga dan door.
 9. Bij de accommodatie-typen kan je vervolgens een limiet instellen (zie een voorbeeld hieronder).
  De limieten zorgen ervoor dat bij verschillende personalisaties een lage beschikbaarheid wordt gecommuniceerd.


Een tweede administratie koppelen

 1. Ga direct naar de juiste omgeving in WiQhit en navigeer naar de integraties -> Booking Experts.
 2. Vervolgens krijg je de lijst van administraties te zien waar je de juiste kunt selecteren.
 3. Stel de limieten weer in, en dan ben je klaar.