Waarom A/B-testen?

WiQhit noemt zich de verkoper in de winkel. Door de juiste dingen te zeggen op het juiste moment, speelt de verkoper in op het gedrag van zijn klant. Maar wat als de deur klemt, of de klant niet makkelijk kan vinden wat hij/zij zoekt? Dan staat die verkoper met 1-0 achter. Je wilt juist met een voorsprong het gesprek aangaan.

Met A/B-testen kun je de gebruikerservaring van je online bezoekers testen en verbeteren, zodat ze sneller converteren naar een klant. Je bezoekers zijn niet op de hoogte van die testen, dus ze reageren oprecht op varianten die je toont.

Grote voordeel van A/B-testen is dat je snel ideeën en hypotheses in de praktijk kunt toetsen, zonder dat je direct grote investeringen moet doen in development. Je kunt snel innovaties doorvoeren en – als de testen positief zijn – meer conversies en omzet realiseren.

Wat kun je A/B-testen?

In WiQhit kun je A/B-testen op verschillende manieren inrichten. In de eerste plaats is het mogelijk om specifieke elementen op de pagina aan te passen. Bekend voorbeeld: het wijzigen van de kleur van een call-to-action button.

Ook kun je multivariate testen inzetten, om diverse varianten tegelijkertijd uit te proberen. Dit werkt vooral als je veel bezoekers hebt, en over voldoende data beschikt om in een relatief korte tijd conclusies te trekken.

Met splitpage testen vergelijk je 2 verschillende webpagina’s met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld een nieuw design dat je wilt doorvoeren. Of de volgorde waarin de teksten en beelden worden getoond.

Geavanceerder is het gebruik van multipage linked testen waarbij je een element aanpast op verschillende pagina’s. Zoals de homepage, categorie- of productpagina’s en de check-out. Door het segmenteren van je testen, kun je ze effectiever inzetten. Koppel de fase in de klantreis, een doelgroep of het moment van vertoning aan je test.

  • A/B-testen
  • Multivariate-testen
  • Splitpage-testen
  • Multipage linked-testen
  • Gesegmenteerd A/B-testen

Waarom A/B-testen met WiQhit?

WiQhit maakt het makkelijk om al je ideeën eenvoudig te A/B-testen. Ook als je geen technische skills hebt, of zonder uitgebreide training. Het WiQhit Team staat klaar om je te helpen met de inrichting van je test-opzet. Ook kun je met onze explainer video’s zelf snel starten.

In het WiQhit dashboard heb je een compleet overzicht van je testprestaties. Je kunt zelfs meerdere (mini-)conversiedoelen per test instellen of statistieken per klantsegment analyseren.

Je testresultaten kun je ook analyseren in Google Analytics (GA4 en Universal Analytics).

Krijg per test onder andere inzicht in

  • de bijdrage aan eind-conversiedoelen
  • de bijdrage aan mini-conversiedoelen
  • de omzet / gem. orderwaarde bijdrage
  • het bouncepercentage op de pagina
  • welk segment het meeste rendement oplevert

WiQhit Modules

Andere modules van WiQhit

Aanbevelingen

Toon product suggesties, stimuleer cross- en upsell en verhoog de orderwaarde

Meldingen

Converteer beter met perfect-getimede en persoonlijke berichten in je webshop.

Emails

Stuur gepersonaliseerde mails, verhoog open rates en vergroot het bereik

Klaar om te starten met WiQhit?

Start gratis proefperiode
Jaap van Baar

“Wij helpen je graag met het overtreffen van je online doelstellingen. WiQhit biedt niet alleen een gave tool, maar ook de beste support om personalisatie laagdrempelig en succesvol in te zetten.”

Jaap van Baar

Mede-eigenaar WiQhit