"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!"

Kan personalisatie zorgen voor een stijging van sollicitaties? Met die vraag gingen Leadrs en WiQhit aan het werk voor Actief Werkt! (en ja, dat uitroepteken is onderdeel van de bedrijfsnaam). Het resultaat: een +56% hoger conversie percentage.Over Actief Werkt!Op Actiefwerkt.nl zoeken duizenden mensen naar een passende job. Maar hoe vind je die te gekke baan, […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 13-02-2024

\ 3 minuten

Kan personalisatie zorgen voor een stijging van sollicitaties? Met die vraag gingen Leadrs en WiQhit aan het werk voor Actief Werkt! (en ja, dat uitroepteken is onderdeel van de bedrijfsnaam).

Het resultaat: een +56% hoger conversie percentage.

Over Actief Werkt!

Op Actiefwerkt.nl zoeken duizenden mensen naar een passende job. Maar hoe vind je die te gekke baan, waar je nooit meer van weg wilt? Die zoektocht wil Actief Werkt! zo makkelijk mogelijk maken voor de online bezoekers.

Het vraagstuk
Voor de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk platform, schakelde Actief Werkt! de expertise van het Bredase online marketing bureau Leadrs in. Toen de basis van de website goed stond, was het tijd om de volgende stap te zetten. Samen met WiQhit werden personalisaties ingericht die de bezoekers helpen de juiste keuze te maken.

Mensen die voor het eerst op de website komen zien een vacature alert. Door zich daarvoor in te schrijven, krijgen ze als eerste de nieuwste vacatures in de mailbox. Het doel is dat een onbekende bezoeker ‘converteert’ naar een bekende lead. Actief Werkt! kent de voorkeuren (branche, type job et cetera) en komt met relevante suggesties.   


Het proces

Daarna treedt het standaard personalisatieplan in werking, dat in elke fase van de customer journey zorgt voor een ‘duwtje in de rug’ richting een sollicitatie.

Deze journey is als volgt ingericht:

1. Welkomstboodschap: Bij het eerste bezoek ziet iemand een welkomstboodschap, waardoor in één oogopslag duidelijk wordt waar Actief Werkt! voor staat. Deze personalisatie zorgt er ook voor dat het bounce percentage wordt verlaagd, en bezoekers de funnel in gaan.  

2. Sociale bewijskracht: In de eerste fase van de klantreis wordt ook sterk ingezet op sociale bewijskracht. Reviews van andere kandidaten, die hun ervaring met Actief Werkt! delen, zorgen voor vertrouwen. Immers, het zijn mensen die in dezelfde situatie zitten. 

3. Zekerheden: Verder in de journey wordt het serieuzer en wil Actief Werkt! meer zekerheden laten zien. Want wat kun je verwachten als je kiest voor een job via Actief Werkt!? Zo zijn er meer dan vijftig locaties in Nederland, met betrokken medewerkers die je verder kunnen helpen.

4. Urgentie: Als WiQhit ziet dat bezoekers geïnteresseerd zijn in een specifieke vacature, dan wordt meer ingespeeld op urgentie: twijfel niet, solliciteer nu voordat deze job weg is. Doe je dat eerder in de journey, dan kan het afschrikken.    

5. Hulp-uiting: Mochten mensen dan alsnog lijken te twijfelen, dan wordt een hulp-uiting getoond met contactgegevens van Actief Werkt! Zo zien bezoekers dat er ‘echte’ mensen achter het bedrijf zitten. Dat wekt vertrouwen.

Onderscheid in bezoekers
Naast een onderscheid in de customer journey, segmenteert WiQhit de bezoekers op basis van:

1. Eerste of terugkerende bezoeker: De laatste categorie wordt eerder gestimuleerd om te converteren. De introductie en reviews zijn daar niet meer relevant.

2. Social media verkeer: Verkeer uit Facebook en Instagram zien wel de actie-uitingen, maar laten we qua personalisaties met rust. Wetende dat deze bezoekers vaak nog in de branding / awareness fase zitten en minder snel converteren (waar de personalisaties wel op gericht zijn).

3. Google verkeer: Verkeer uit Google heeft vaak al de oriëntatie gedaan buiten de website, en kunnen we ook sneller in de funnel krijgen met personalisaties gericht op conversie

Het resultaat
De samenwerking tussen Leadrs, WiQhit en Actief Werkt! resulteerde in de inrichting van een succesvolle personalisatiestrategie. Door de website aan te passen aan het gedrag van werkzoekenden, werden niet alleen de betrokkenheid en conversieratio verhoogd, maar ook de algehele tevredenheid van de gebruikers verbeterd.

De personalisaties zorgden voor een stijging in conversieratio van ruim +50%. Daarom hebben we besloten om ze op 100% te zetten en aan iedereen te tonen die aan het gedrag of profiel voldoet.

Wat zegt Actief Werkt! zelf over de samenwerking?
Teddi van Bilsen, Marketing Specialist bij Actief Werkt!:

“Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken mee! Personalisatie is voor Actief Werkt! een goed middel om de online conversie te verhogen.”

Wil je meer weten over de dienstverlening van Leadrs? Ga dan naar www.leadrs.nl

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >