"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing"

Quick Parking biedt parkeerdiensten op of nabij luchthavens over de hele wereld. Het bedrijf zoekt constant naar effectieve strategieën om de conversieratio van hun website te verhogen. Door een sterke nadruk op klanttevredenheid en gebruiksgemak wilde Quick Parking de online ervaring optimaliseren om meer boekingen te genereren. Met Merijn Sitsen aan het stuur werd gekozen […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 26-03-2024

\ 3 minuten

Quick Parking biedt parkeerdiensten op of nabij luchthavens over de hele wereld. Het bedrijf zoekt constant naar effectieve strategieën om de conversieratio van hun website te verhogen.


Door een sterke nadruk op klanttevredenheid en gebruiksgemak wilde Quick Parking de online ervaring optimaliseren om meer boekingen te genereren. Met Merijn Sitsen aan het stuur werd gekozen voor een pilot met WiQhit.

De WiQhit personalisatiesoftware past in real-time de content op de website aan op basis van het klantprofiel en bezoekersgedrag. Hierbij wordt altijd gekeken naar de context van het bezoek (een nieuwe klant, of al eerder geweest, afkomstig uit een specifieke campagne) en de fase in de customer journey.   

Uitdaging
Quick Parking stond voor de uitdaging om de conversiepercentages van hun website te verhogen en tegelijkertijd de gemiddelde orderwaarde te verhogen. Ze zochten naar een efficiënte manier om hun online platform te personaliseren om zo de gebruikerservaring te verbeteren en meer boekingen te stimuleren. Zonder dat het advertentiebudget toenam.

Oplossing
Quick Parking besloot samen te werken met WiQhit om een website personalisatieprogramma te implementeren dat gericht was op het verbeteren van conversies en de algehele gebruikerservaring op hun website. Het proces omvatte een zorgvuldige A/B-test om de effectiviteit van de personalisatiestrategie te meten.

Stap 1 Website Personalisatie Implementatie
Het WiQhit personalisatiescript werd geïnstalleerd op de Quick Parking-website, waardoor het mogelijk werd om gepersonaliseerde uitingen te tonen op basis van het gedrag en de voorkeuren van de bezoekers.

Stap 2 Concept Personalisatieplan
Samen met Quick Parking ontwikkelde WiQhit een concept personalisatieplan, waarbij de uitingen werden afgestemd op het merk, het design, en de klantreis op de website. Feedback van Quick Parking werd geïntegreerd om ervoor te zorgen dat de personalisaties effectief zouden zijn.

Stap 3 Inrichting van Personalisatie Uitingen
WiQhit implementeerde de gepersonaliseerde uitingen volgens het bewezen effectieve personalisatiemodel, waarbij rekening werd gehouden met de customer journey en de contextuele relevantie van de boodschappen. Na een succesvolle A/B-test werden de personalisatie-uitingen opgenomen als een permanente feature op de website.

De ‘Populaire parkeerplaats’ uiting creëert urgentie bij het boeken.

Resultaten
De samenwerking tussen Quick Parking en WiQhit resulteerde in aanzienlijke verbeteringen in conversies en gemiddelde orderwaarde. Het positieve verschil in conversiepercentage en de toename van de gemiddelde orderwaarde bevestigden de effectiviteit van de gepersonaliseerde aanpak.

Dat onderschrijft Merijn ook: “Het is in ons huidige systeem een uitdaging om personalisatie toe te passen. Omdat we hier toch graag mee aan de slag willen, biedt Wiqhit een ideale oplossing. Zonder dat we aanpassingen door hoeven te voeren in ons CMS, kunnen we via Google Tag Manager en WiQhit toch personalisatie acties doen die ons extra omzet opleveren.” 

Conclusie
Door samen te werken met WiQhit slaagde Quick Parking erin om de online ervaring van klanten te verbeteren en meer boekingen te genereren. De personalisaties op de website stelden Quick Parking in staat om hun klanten beter te bedienen en een meer gepersonaliseerde en relevante ervaring te bieden, wat resulteerde in meetbare verbeteringen in conversies en orderwaarde.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >