"Een hele mooie conversiewinst van 85 procent! We gaan dus lekker door."

Bij WiQhit werken we graag met mensen die risico’s durven aangaan, onafhankelijk denken én vindingrijk zijn. Een mooi voorbeeld is Tom Groosman. Hij startte met het kledingmerk Débrouillard, Frans voor – je raadt het al – vindingrijk. “Het idee voor een eigen kledingmerk ontstond toen ik zocht naar de perfecte match tussen comfort, kwaliteit, duurzaamheid […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 08-11-2023

\ 3 minuten

Bij WiQhit werken we graag met mensen die risico’s durven aangaan, onafhankelijk denken én vindingrijk zijn. Een mooi voorbeeld is Tom Groosman. Hij startte met het kledingmerk Débrouillard, Frans voor – je raadt het al – vindingrijk.

“Het idee voor een eigen kledingmerk ontstond toen ik zocht naar de perfecte match tussen comfort, kwaliteit, duurzaamheid en een luxe uitstraling”, vertelt Tom.

Débrouillard verkoopt via fysieke winkels in Nederland en België, en de eigen website www.debrouillardstore.com. Om de conversie een boost te geven, schakelde Tom met WiQhit.

Zetje in de rug
“Ik kende WiQhit en de resultaten die ze boekten al vanuit mijn netwerk”, blikt Tom terug. “Bij Débrouillard geloven we dat iedereen de kracht heeft om zijn eigen weg in het leven te vinden. Dat ontdekken van die weg begint met het ontwikkelen van je eigen unieke stijl. Het principe van een gepersonaliseerde klantreis sprak me dus meteen aan.”  

Maar of WiQhit ook op deze webshop werkt, en leidt tot meer verkopen, moest eerst worden getest. Het WiQhit Team richtte een plan met uitingen in op basis van het bewezen effectieve personalisatiemodel.

Het personalisatiemodel van WiQhit houdt rekening met de fase in de klantreis waar de bezoeker in zit. De boodschap wordt hier op aangepast.

In dit model onderscheidt WiQhit verschillende fases in de customer journey. Per fase worden personalisaties getoond die aansluiten bij de mindset van de bezoeker. Ze moeten een klein zetje in de rug geven richting de kassa.

Tom Groosman, Eigenaar van Débrouillard

Grove segmentatie
“Op de webshop van Débrouillard komen nog geen duizenden bezoekers per maand. Al zijn die ambities er wel”, weet Jaap (mede-eigenaar van WiQhit). “Het is raadzaam om dan te starten met een grove segmentatie van het verkeer. Met een onderscheid in koopfases, ‘raak’ je de meeste bezoekers met de personalisaties en boek je al snel resultaat.”

Bij een eerste bezoek aan de webshop is het extreem belangrijk dat mensen niet meteen wegklikken (bouncen). Vergelijk het met een fysieke kledingwinkel. Je stapt de drempel over en in een split-second weet je: hier hebben ze iets voor mij, of niet.

Die ‘klik’ kun je online realiseren met social proof-gerelateerde uitingen. Bijvoorbeeld met reviews van tevreden klanten en het tonen van verkoopaantallen. Zo weet je bezoeker dat er meer mensen door de winkel lopen. Een eerste aanwijzing dat je goed zit.

Vervolgens is het belangrijk dat de bezoekers een antwoord krijgen op hun (onbewuste) vragen: zijn er verzendkosten, hoe lang moet ik wachten op mijn shirt, of bij wie kan ik terecht voor andere vragen? Door telkens op het juiste moment die relevante meldingen te tonen, stuur je onwillekeurig de bezoeker in de juiste richting.

Mensen die twijfelen, kunnen makkelijk in contact komen met Débrouillard. Dat stimuleert ook de online verkoop.

Resultaat
Dat het WiQhit-model elders zorgt voor meer verkopen en een hogere orderwaarde is leuk, maar het moest ook op www.debrouillardstore.com worden aangetoond. Door het A/B-testen van de uitingen, is exact vast te stellen welk verschil in conversie er is tussen de controlegroep (die de standaard site ziet) en de gepersonaliseerde groep (die de WiQhit-personalisaties krijgt).

En het resultaat? “Een hele mooie conversiewinst van 85 procent! We gaan dus lekker door”, concludeert Tom tevreden.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >