"Ons personalisatiemodel zetten we nu vooral in om bezoekers te verleiden om een aankoop in de webshop te doen."

“De verkoper adviseert je en zorgt voor een persoonlijke ervaring. WiQhit pakt die rol op in onze webshop.”

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 28-02-2020

\ 3 minuten

Je hebt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Online is je website een visitekaartje, en in het echte leven zegt je kantoor wie je bent. “De inrichting hiervan is de vertaling van de cultuur van een organisatie”, geeft Patrick van den Elzen aan. “Belangrijk dat je dan slimme keuzes maakt. En daar helpt WiQhit bij.”

  

“Ons personalisatiemodel zetten we nu vooral in om bezoekers te verleiden om een aankoop in de webshop te doen”

Patrick van den Elzen \ Eigenaar SlinKantoorinrichten.nl

Leverancier of adviseur?

Patrick is eigenaar van SlimKantoorinrichten.nl, en constateert dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de inrichting van kantoorruimtes: “Tegenwoordig moet je rekening houden met esthetiek, ergonomie, werksfeer, productiviteit en de uitstraling. Een juiste setting draagt bij aan een hogere productiviteit. Daar willen bedrijven vaker in investeren.”

“Leveren wij nu producten, of een oplossing?”, vraagt Patrick zich af. “Beide zou ik zeggen. SlimKantoorinrichten.nl heeft een webshop met een brede collectie aan kantoormeubelen en kantoorartikelen. Mocht er een artikel niet in onze webshop staan, dan kunnen we het toch gewoon regelen voor onze klanten. Veel maken hier al gebruik van door rechtstreeks contact met ons op te nemen. Naast losse producten verzorgen we ook de complete inrichting van hun werkomgeving. Dit doen we vanaf brainstorm tot complete oplevering van het project. Zo kunnen we iedereen persoonlijk én op maat helpen.”

Persoonlijk

De term persoonlijk is gevallen. Patrick: “Ik ken Jaap van WiQhit al langer. Bij Jackz.nl, één van mijn vorige bedrijven, waren we samen genomineerd voor een CRO Award. Destijds zag ik dat website personalisatie succesvol kon zijn in een B2C-omgeving.

Toen wij een paar maanden geleden weer met elkaar spraken, was ik meteen nieuwsgierig of het inzetten van gepersonaliseerde uitingen ook in een heel andere branche, en in B2B, effect zou hebben. Die uitdaging ging Jaap graag aan.”

Verkoop en leadgeneratie

Jaap: “We gebruiken om de haverklap de term conversieoptimalisatie. En automatisch denk je dan aan webshops die producten verkopen. Maar conversiedoelen kunnen veel breder zijn dan het binnenhalen van de order. In B2B vindt de eigenlijke verkoop veelal buiten de website plaats. Dan wil je dat bezoekers makkelijk persoonlijk contact op kunnen nemen.”

“Bij SlimKantoorinrichten.nl zien we een combinatie van directe online verkoop en leadgeneration. Ons personalisatiemodel zetten we nu vooral in om bezoekers te verleiden om een aankoop in de webshop te doen. Op basis van deze inzichten gaan we uitbreiden, en richten we ook uitingen in om het aantal contact-aanvragen te verhogen.

De meubelverkoper

Patrick: “Als je een meubelzaak voor je ziet, dan is de kans groot dat daar ook een verkoper tussen de stoelen staat. Die winkel is voor iedereen gelijk, maar de verkoper adviseert je en zorgt voor een persoonlijke ervaring. WiQhit pakt die rol op in onze webshop.”

Jaap: “Personaliseren is voor ons het tonen van de juiste boodschap, op het juiste moment aan de juiste bezoeker. Welk argument past het beste bij iemands mindset tijdens de klantreis?”

Verleidingsmechanismes

“En hierbij kijken we heel goed naar de mechanismes die goed werken in de fysieke winkel. Als je binnenkomt, zoek je naar bevestiging. Zijn er meer mensen, en wat zijn hun ervaringen? Nieuwe bezoekers tonen we dus altijd reviews van andere klanten.”

“Daarna gebruiken we andere verleidingstechnieken en nemen we drempels weg in het aankoopproces. Zoals het proactief tonen van contactgegevens, of de optie van achteraf betalen, als we zien dat iemand twijfelt, aldus Jaap.”

Leermomenten

“We zijn nu op verschillende terreinen aan het leren”, geeft Patrick aan. “En daar helpen de inzichten in WiQhit ons bij. We kunnen op meerdere vlakken nog winst halen, vooral door meer bezoekers naar SlimKantoorinrichten.nl te trekken. Met WiQhit hebben we de basis nu goed staan.”

“Een klein beetje reclame kan geen kwaad. Ga eens naar www.slimkantoorinrichten.nl en raak zelf geïnspireerd door de mooie projecten die we hebben gedaan!”, zo besluit Patrick.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >