"Investeren in personalisatie moet natuurlijk wel leiden tot meer tevreden klanten."

Puur Mieke startte begin 2020 met een WiQhit-pilot, om meer online orders te realiseren. Resultaat: een 25% hogere orderwaarde!

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 28-04-2020

\ 3 minuten

Resultaat

Bezoekers die worden gepersonaliseerd, kopen sneller. Maar ook ligt de gemiddelde orderwaarde hoger. Kortom: meer orders en extra omzet!

+25%

Gemiddelde orderwaarde

Puur Mieke startte begin 2020 met een WiQhit-pilot, om meer online orders te realiseren. Mieke Hendriks – oprichtster en naamgeefster van het bedrijf – deelt graag haar inzichten en ervaringen over het inzetten van website personalisatie met ons!   

Investeren in personalisatie moet natuurlijk wel leiden tot meer tevreden klanten.

Mieke Hendriks \ Eigenaar Puurmieke.nl

Passie voor puur

“Het is druk!”, zegt Mieke als we haar vragen hoe zij de Corona-quarantaine doorkomt. “Iedereen zit thuis, heeft meer tijd om online te shoppen, en denkt nu nóg bewuster na over voeding en persoonlijke verzorging. Dan kom je al snel bij Puur Mieke terecht.”

Ze is haar bedrijf in 2013 gestart vanuit haar passie voor ‘puur leven’. “Veel mensen hebben geen idee wat er allemaal in hun voeding wordt gestopt”, ziet Mieke.

“Producenten zetten vage e-nummers en moeilijke termen op de verpakking om te maskeren dat ze gevaarlijke stoffen gebruiken. In mijn webshop staan alleen maar producten waar ik volledig achter sta, en die ik stuk voor stuk op elk bestanddeel heb nagekeken.”

Ideaal moment

En dat wordt gewaardeerd. Zo won Puur Mieke in 2018 én 2019 de Shopping Awards Publieksprijs XS, en kent het bedrijf een gestaag groeiend klantenbestand. Een ideaal moment voor WiQhit om in te stappen, en in een pilot de waarde van personalisatie aan te tonen.

Jaap van Baar van WiQhit legt uit waarom: “Als je online wilt verkopen, moet je onderscheidend zijn. Puur Mieke is een bedrijf met een verhaal en Mieke een onderneemster die echt weet wat haar klanten zoeken. Ze kent elk product en klanten vertrouwen op haar advies. Dat is veel belangrijker dan de prijs.”

“Bovendien stond er een goede online basis voordat wij begonnen. Er komen tienduizenden bezoekers per maand op Puurmieke.nl, en de conversie naar klant ligt hoog. Die kunnen wij met ons personalisatiemodel nog verder versterken”, aldus Jaap.

Kernwaarden gebruiken

“Onze software is in staat om de website persoonlijker te maken, met de juiste boodschap op het juiste moment in de klantreis. Om te bepalen welke personalisatie het beste werkt, gebruiken we een model dat ook bij andere shops bewezen effectief is. Uiteraard houden we altijd rekening met de kernwaarden van je bedrijf, en het type klant dat je voor je hebt”, legt Jaap uit.

“Puur Mieke staat voor een gezonde lifestyle. De shop trekt geen koopjesjagers aan, dus werkt het eerder averechts als je teveel de nadruk legt op de laagste prijs. Dat past helemaal niet bij het merk, en de verwachting van de klant die zoekt naar iets speciaals. De uitingen die we gebruiken zijn meer gericht op service verlenen. Bijvoorbeeld het actief tonen van contactmogelijkheden als we zien dat mensen twijfelen. Of achteraf betalen promoten als iemand voor het eerst een aankoop doet.”

Toegevoegde waarde

Mieke vult aan: “Voor mij is het natuurlijk essentieel om te zien wat WiQhit bijdraagt aan mijn business. Investeren in personalisatie moet natuurlijk wel leiden tot meer tevreden klanten. En wat zien we? Bezoekers die worden gepersonaliseerd, kopen sneller. Maar ook ligt de gemiddelde orderwaarde zo’n 25% hoger. Kortom: meer orders en extra omzet!”

Jaap: “De pilot is inmiddels omgezet naar structurele samenwerking. Daar zijn we ontzettend blij mee, want we hebben nog veel gave ideeën om te testen. Die werken we nu, op afstand natuurlijk, met elkaar uit.”

Neem zeker een kijkje op www.puurmieke.nl als je op zoek bent naar pure producten voor een gezonde levensstijl.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >