"De personalisaties zijn heel effectief. In augustus zie ik dat WiQhit zorgt voor drie keer zoveel leads!"

Marinus Brink deelt zijn ervaringen met WiQhit.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 21-09-2021

\ 3 minuten

WiQhit hoort vaak: ‘Kan jullie personalisatie software ook worden ingezet als ik geen webshop heb, maar me vooral focus op B2B leadgeneratie op de website?’ Een logische vraag, want personalisatie associeer je toch vooral met veel traffic. Dat is een mooi bruggetje naar Filogic, dé leverancier van een innovatief Transport Monitoring Systeem (TMS).

Hard werken
Marinus Brink (Co-Founder en CTO) startte Filogic in 2014 met grote ambities: “De transportsector staat nooit stil, dus we moeten hard werken om voorop te blijven lopen.  Onze software wordt constant verrijkt met nieuwe features. Tegelijkertijd wil de eindgebruiker alle flexibiliteit om te kunnen ondernemen: lage maandkosten, een eenvoudige inrichting en intuïtief in gebruik.”

Marinus Brink, CTO van Filogic

Leadgenerator
De website is een belangrijke leadgenerator voor Filogic. Bedrijven kunnen gratis gebruik maken van OpenTMS, dus de drempel om te starten is heel laag. De online conversiedoelstelling is vooral gericht op het aanmaken van een account.

“We hebben wel aardig wat website bezoekers”, aldus Marinus. “Maar zien ook dat onze potentiële klanten het soms spannend vinden om online een TMS-account te regelen. Daarom zochten we naar mogelijkheden om iemand tijdens het bezoek te helpen met het maken van die keuze. Zo kwamen we uit bij WiQhit.”

Leuke uitdaging
Voor het team van WiQhit was de Filogic-case een leuke uitdaging. Jaap, mede-eigenaar van WiQhit: “Veel van onze klanten hebben een webshop, met behoorlijk wat verkeer en orders. Dan kun je makkelijk de prestaties van de WiQhit-personalisaties meten en waar nodig bijsturen. Bij Filogic lag dat wat anders. Tegelijkertijd zagen we dat de fases in het oriëntatie proces wel overeenkomen. Het personalisatiemodel dat zich al zo vaak heeft bewezen, wisten we hier ook toe te passen.”

Sneller door de klantreis
WiQhit onderscheidt een aantal stappen tot en met de conversie, in dit geval het invullen van het registratieformulier. De personalisaties die worden getoond, moeten zorgen dat iemand sneller de volgende stap in de klantreis zet. Dat begint al aan de voorkant. Een nieuwe bezoeker ziet een welkomstboodschap met de USP’s van Filogic. Kort maar krachtig. Daarmee daalt de bouncerate en blijven mensen langer op de pagina. Vervolgens verschijnen reviews van klanten. Zeker in deze branche wekt de positieve ervaring van anderen vertrouwen op.

Met reviews van klanten vergroten altijd het vertrouwen in je merk. Deze helpen zeker aan het begin van de klantreis.

Proactief
Als WiQhit herkent dat een bezoeker twijfelen bij het invullen van het registratieformulier, dan ziet diegene een boodschap die meer urgentie aanbrengt en de voordelen van een account benadrukt. Ook het proactief tonen van alle contactmogelijkheden helpt om weifelende bezoekers alsnog over de streep te trekken.

Een korte welkomstboodschap laat bezoekers meteen zien waar je voor staat.

“De personalisaties zijn heel effectief”, concludeert Marinus. “In augustus zie ik dat WiQhit zorgt voor drie keer zoveel leads!” 

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >