"We groeien goed en daar heeft WiQhit zeker aan bijgedragen, dus de samenwerking is wat ons betreft geslaagd"

Kleurmeester maakt altijd iets unieks. Alles wordt met de hand in het atelier gemaakt. Persoonlijke aandacht is essentieel, en dan mag WiQhit niet ontbreken.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 27-01-2021

\ 3 minuten

“Bij Kleurmeester maken we alleen producten die in onze ogen iets speciaals hebben”, aldus Iris Smits-de Boer, de eigenaresse. “De naam zegt het al. We hebben een voorliefde voor kleur, liefst in spannende combinaties. Onze klanten kunnen kiezen uit standaard artikelen uit de webshop of producten op maat laten maken. Persoonlijk contact is voor ons belangrijk en daarbij bleek WiQhit ons goed te kunnen helpen.”

We groeien goed en daar heeft WiQhit zeker aan bijgedragen, dus de samenwerking is wat ons betreft geslaagd

Iris Smits-de Boer \ Eigenaresse Kleurmeester.nl

Persoonlijke aandacht

Jaap van Baar (WiQhit) ziet dat uiteraard ook zo: “Kleurmeester maakt altijd iets unieks. Of het nu gaat om de standaard artikelen of producten op maat, alles wordt met de hand in het atelier gemaakt. Klanten gaan niet voor de laagste prijs, of vandaag besteld = morgen in huis. Persoonlijke aandacht is belangrijk. En dat wil je ook vertalen naar de website. De shop is ontwikkeld in Shopify, en beschikt over alle functies om bezoekers snel door het koopproces te loodsen. Mooie afbeeldingen, duidelijke teksten en een check-out die uitnodigt om te bestellen. Dat zijn belangrijke voorwaarden die het succes van personalisatie bepalen. Wij noemen ons altijd de verkoper in de winkel, maar als de deur klemt dan is die rol uitgespeeld.”

Iris: “Samen met het team van WiQhit besprak ik de belangrijkste conversiedoelen op de website. Natuurlijk wil ik meer orders, maar zie ik ook dat persoonlijk contact leidt tot maatwerk opdrachten en een hogere orderwaarde. Daarop zijn ze aan de slag gegaan met het maken van een concept personalisatieplan voor de mobiele en de desktop website.”

Niet de plank misslaan

“Ook in dit geval hebben we ons personalisatiemodel als leidraad genomen en gekeken naar de fases in de klantreis die iemand doorloopt van eerste bezoek tot de conversie. Per stap willen we iemand een ondersteunen, door argumenten te tonen die triggeren die reis af te maken. Dan is de timing essentieel, maar zeker ook het type boodschap dat je toont”, legt Jaap uit.

Iris put uit eigen ervaring: “Klanten van Kleurmeester laten zich overtuigen door de kwaliteit van de producten en een goed gevoel, niet door een laagste prijs garantie of het feit dat een product bijna is uitverkocht. Als we daar de nadruk op zouden leggen, dan sla je de plank mis in de communicatie. We zien dat klanten erg gevoelig zijn voor de mening van anderen. Hoe is de service? Wat vinden ze van onze stijl? Gelukkig hebben we veel positieve reacties, die we prominent tonen bij een eerste bezoek aan de pagina.”

Échte mensen achter Kleurmeester

“Ook werken we met zogenaamde stof sample aanvragen. Een prima mini-conversie om op te sturen als we zien dan iemand twijfelt over het juiste dessin en soort materiaal. Hoe verder bezoekers in het oriëntatie proces zitten, hoe meer garanties en zekerheden we willen bieden. Daarbij realiseren we ons ook dat persoonlijk contact helpt om mensen over de streep te trekken. Met kleine gepersonaliseerde uitingen maken we bezoekers attent op de contactmogelijkheden. Dat zorgt niet zozeer voor meer belletjes, maar wel voor meer bestellingen. Er zitten échte mensen achter Kleurmeester, die je te woord kunnen staan”, benadrukt Iris.

Welk effect heeft website personalisatie op de business? “Ik zie het als een combinatie van factoren. Je moet een goede site hebben die bezoekers in staat stelt hun doel te bereiken, en een assortiment dat uitnodigt om te kopen. Daarbij dien je de service rondom de levering helemaal op orde te hebben. Personalisatie is voor Kleurmeester de kans op die extra orders en omzet, bovenop wat we standaard realiseren. We groeien goed en daar heeft WiQhit zeker aan bijgedragen, dus de samenwerking is wat ons betreft geslaagd”, concludeert Iris tevreden.   

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >