"Natuurlijk wil je altijd meer orders, en website personalisatie past heel goed bij onze filosofie."

Lees het verhaal van Sander over de samenwerking met WiQhit.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 03-01-2022

\ 3 minuten

“Als je denkt dat het beter kan, dan moet je het zelf gaan doen”, zegt Sander Wagenaar over het besluit om in 2021 met 3D Deskundige te starten. Samen met broer Kevin adviseert hij particulieren en bedrijven bij de aankoop van een 3D printer. En niet zonder succes.

Verstrikt raken
“Wij herkennen twijfels als mensen een 3D printer uitzoeken. Je weet precies waarvoor je ‘m wilt inzetten, maar raakt verstrikt in allerlei technische termen en gaat toch weer aarzelen…. Kevin en ik zijn met 3D Deskundige begonnen om die obstakels in het keuzeproces weg te nemen en de meest geschikte 3D printer aan te bieden”, licht Sander toe.

De website 3DDeskundige.nl is in korte tijd uitgegroeid tot een autoriteit in dit vakgebied. Met een speciale keuzehulp weet de bezoeker na een aantal stappen wat de perfecte 3D printer is. Die ze ook direct kunnen kopen op de webshop.

Sander Wagenaar, Co-Owner van 3D Deskundige

Goed beeld
“Via via werd ik geattendeerd op WiQhit”, kijkt Sander terug. “We hadden een goed beeld van onze online prestaties. Maar er was ruimte voor verbetering. Natuurlijk wil je altijd meer orders, en website personalisatie past heel goed bij onze filosofie.”

Via WiQhit.com vroeg Sander een gratis en vrijblijvend test-account aan. Vervolgens ging het WiQhit team aan de slag met een concept personalisatieplan. Dat vraagt om een korte uitleg.

Krachtigste principe
“WiQhit onderscheidt zes fases in de online klantreis, en richt de personalisaties in volgens een gestandaardiseerd model”, legt Jaap van WiQhit uit. “Per stap tonen we dynamisch een uiting die past bij de mindset van de bezoeker. Voor het personalisatieplan van 3D Deskundige, gebruikten we dit model als basis. Omdat we weten dat deze personalisaties ook bij andere klanten zorgen voor meer orders en omzet.”

Bezoekers die voor het eerst op de website komen, zien een korte welkomstboodschap met de sterke punten van 3D Deskundige. Vervolgens worden quotes van tevreden klanten getoond. Sociale bewijslast is het krachtigste principe om mensen in het begin van de journey te overtuigen. Waarom twijfelen als zoveel anderen al dezelfde keuze hebben gemaakt?  

Nieuwe bezoekers zien een korte welkomstboodschap met de sterke punten van 3D Deskundige

Onderbewuste brein
Wanneer iemand concrete interesse heeft in een 3D printer, dan helpt het om de aankoopdrempel te verlagen met gerichte argumenten. Het benadrukken van USP’s als gratis retourneren, snelle bezorging, achteraf betalen of eenvoudige contactmogelijkheden lijken niet zo onderscheidend maar stimuleren het onderbewuste brein. Zeker als ze op het juiste moment worden getoond.

Om het juiste moment van vertonen te achterhalen, A/B-test WiQhit alle personalisaties. Bezoeker worden bij binnenkomst toegewezen aan de controlegroep (die de standaard site ziet) of de gepersonaliseerde groep. Vervolgens registreert WiQhit het verschil in gedrag tussen beide groepen. Zorgen de personalisaties dat mensen sneller de stappen in de journey doorlopen, en ook eerder een order plaatsen? En kopen ze dan duurdere 3D printers? Deze data gebruikt WiQhit continu om de personalisaties waar nodig bij te sturen.

Met gerichte argumenten worden drempels in het aankoopproces weggenomen

Extra verkopen
“We verbeteren de website op verschillende fronten”, geeft Sander aan. “Zo breiden we meer en meer de functionaliteiten en het aanbod op de website uit, en zorgen we voor een betere vindbaarheid en dus meer verkeer. WiQhit past naadloos in de plaatje. Als ik in het dashboard kijk, dan zie ik 15 procent extra verkopen in de afgelopen maanden. Dat zijn toch aardig wat 3D printers!  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >