"De testresultaten bleken de doelstelling veruit te overtreffen, en de onderlinge samenwerking verliep perfect."

WiQhit was actief op zoek naar een partner die de expertise en klanten had om onze personalisatiesoftware succesvol in te zetten. Daar-om.nl en wij groeiden op in dezelfde straat in Groningen. Dat schept automatisch een band.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 17-01-2021

\ 3 minuten

Bouwselect bemiddelt al meer dan 10 jaar in het hoger segment banen in de bouw, civiele- en cultuurtechniek. Persoonlijk, nuchter en eerlijk zijn de kernwaarden van het bedrijf, met Groningse wortels. Toen WiQhit en Daar-om.nl spraken over een samenwerking, kwam Bouwselect als ideale kandidaat naar voren om eens te testen of website personalisatie leidt tot betere online resultaten.

De pilot was succesvol op verschillende vlakken. De testresultaten bleken de doelstelling veruit te overtreffen, en de onderlinge samenwerking verliep perfect.

Lars Penninga \ CRO Specialist Daar-om.nl

Perfect match

Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit, blikt terug: “WiQhit was actief op zoek naar een partner die de expertise en klanten had om onze personalisatiesoftware succesvol in te zetten. Daar-om.nl en wij groeiden op in dezelfde straat in Groningen. Dat schept automatisch een band. Maar ook in de samenwerking leek er een perfecte match.”

“Pas in de praktijk weet je of een partnership goed voelt. Daarom waren we blij dat Dennis Pettinga en Lars Penninga van Daar-om.nl met het idee kwamen voor een pilot op de website van Bouwselect.”

Lars werd meteen enthousiast: “Jaap vertelde hoe WiQhit wordt ingezet om websites persoonlijker en relevanter te maken. Op zich zijn er meer software leveranciers die dit kunnen, maar hun implementatiemodel en track record gaven ons meteen een goed gevoel.”

Gewoon starten

“Het personaliseren van je website hoefde niet complex te zijn. ‘Ga maar gewoon starten’ zeiden we tegen elkaar, dan komen er in de praktijk wel achter wat het oplevert. Toen helder was hoe we de pilot gingen inrichten, zijn we meteen gezamenlijk aan de slag gegaan.”      

Jaap vervolgt: “Op Bouwselect.nl draait het om het vinden van de juiste job. De werkelijke conversie (die nieuwe baan) vindt plaats buiten de site, maar er zijn wel doelen waarop we kunnen sturen. Bijvoorbeeld het mailen van je sollicitatie.”

“We hebben gekeken naar de stappen die leiden tot die conversie. Op basis van onze ervaringen in deze branche, hebben we ingeschat welke argumenten en verleidingsprincipes het beste werken per stap. Vanuit dat model, richtten we de gepersonaliseerde uitingen in voor de mobiele en desktop site.”

Mensen blijven langer

Lars: “Bezoekers die voor het eerst op Bouwselect.nl kwamen, tonen we een welkomst boodschap, met een korte beschrijving van de diensten. De tekst geeft je onbewust de zekerheid dat je op de juiste plek bent. Hierdoor zien we de bounce rate dalen, en meer mensen langer op de website blijven.”

“De mening van anderen speelt ook een belangrijke rol bij de merkbeleving, zeker aan het begin van het oriëntatieproces. Door het prominent tonen van quotes van tevreden collega’s in de bouw, weten we meer bezoekers naar de vacaturepagina’s te sturen. Daar aangekomen, spelen we in op het gevoel van urgentie. ‘Zie jij jezelf aan in die nieuwe rol, reageer dan snel en Bouwselect gaat meteen voor je aan het werk’.”

“In de laatste stap weten we dat het goed werkt als je laat zien hoe laagdrempelig het is om met Bouwselect in contact te komen. Je maakt een belangrijke keuze, en dan is het fijn als iemand je te woord staat. De personalisaties spelen hier op in.”

Sturen op resultaat

Jaap keert weer even terug naar het doel van de pilot: “Of de ideeën die we hadden ook zorgden voor meer sollicitaties, moesten we natuurlijk testen in de praktijk. Daarvoor gebruikten we het WiQhit dashboard. Standaard delen we bezoekers in twee groepen op: de gepersonaliseerde of controlegroep. Die verdeling is puur random, zodat we objectief kunnen vergelijken. De gepersonaliseerde groep krijgt de uitingen getoond, de controlegroep ziet de standaard site.”

“Al direct zagen we dat de gepersonaliseerde groep structureel beter scoorde dan de controlegroep. Ze doorliepen de klantreis sneller, en stuurden eerder hun sollicitatieformulier in. Ook constateerden we dat alle uitingen positief bijdroegen. Blijkbaar was de boodschap relevant op het juiste moment.”

Lars sluit af: “De pilot was succesvol op verschillende vlakken. De testresultaten bleken de doelstelling veruit te overtreffen, en de onderlinge samenwerking verliep perfect. Inmiddels zijn we alweer druk aan de slag met nieuwe ideeën om de interactie op de website nog persoonlijker en relevanter te maken!”  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >