"Ik geloof in de kracht van personalisatie. Testen van WiQhit is gratis en vrijblijvend, dus daar konden we ons geen buil aan vallen."

Yoohoverboard is echt onderscheidend in de markt. Genoeg redenen om bij ze te kopen dus. Maar de bezoeker ziet dat niet altijd. Tijd om daar verandering in te brengen.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 10-05-2021

\ 3 minuten

Soms kijk je ze verwonderd na. Kinderen die zich staande houden op een hoverboard, en met grote vaart langs je gaan. Ze zijn al jaren een trend in het straatbeeld en de kans is groot dat ze bij Yoohoverboard.com vandaan komen.  

+114%

conversie*

+€39

orderwaarde*

*Resultaten van de gepersonaliseerde groep t.o.v. de controlegroep (april 2021)

“Ik geloof in de kracht van personalisatie. Testen van WiQhit is gratis en vrijblijvend, dus daar konden we ons geen buil aan vallen.”

Merijn Sitsen \ Strategisch consultant Yoohoverboard.com

Onderscheidend in de markt

Merijn Sitsen is eigenaar van online marketing bureau Clickking, en adviseert Yoohoverboard bij het maken van strategische digitale keuzes. “Yoohoverboard is echt onderscheidend in deze markt, met het breedste assortiment, scherpe prijzen door directe inkoop bij de fabrikant en al duizenden tevreden klanten. Genoeg redenen om bij ons te kopen dus. Maar de bezoeker ziet dat niet altijd”, concludeert Merijn. Tijd om daar verandering in te brengen.

Merijn Sitsen, Strategisch consultant bij Yoohoverboard.com

Niet geheel toevallig raken Jaap (WiQhit) en Merijn met elkaar in gesprek. “Tijdens die eerste kennismaking was het voor mij duidelijk dat WiQhit op de website moest komen”, vervolgt Merijn. “Ik geloof in de kracht van personalisatie, en Jaap maakte het voor ons wel heel interessant om in de praktijk te testen welke meerwaarde het heeft. Gratis en vrijblijvend, dus daar konden we ons geen buil aan vallen. Maar daar kan Jaap zelf meer over vertellen….”

Uitdagingen
“Dat klopt”, pakt Jaap het verhaal op. “Merijn was meteen enthousiast, maar noemde ook een aantal uitdagingen waar Yoohoverboard voor stond. De voorraad bijvoorbeeld was helemaal up-to-date, maar de webshop kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Het team heeft daar de laatste maanden mooie slagen in gemaakt. Hoverboards zijn een nichemarkt, dus het binnenhalen van veel verkeer was een ander speerpunt.

“Ondanks dat de basis nog iets steviger moest, wilden we toch alvast testen welk effect het inzetten van gepersonaliseerde uitingen zou hebben”, kijkt Jaap terug. “Het koopproces is redelijk rechttoe-recht-aan, waardoor we ons standaard personalisatiemodel hier makkelijk op los konden laten.”

Argumenten die werken
“In dat model onderscheiden we een 6-tal fases, van binnenkomst op de site tot het doen van de aankoop. Bij elke inrichting focussen we in eerste instantie op de belangrijkste doelgroep, namelijk iedere bezoeker. We weten uit de praktijk welke argumenten het beste werken, om bezoekers te motiveren telkens de volgende stap in het koopproces te zetten. De personalisatie die we tonen sluit aan bij de mindset van iemand op dat moment”, legt Jaap uit.

Merijn is nauw bij de inrichting van de test betrokken geweest, en gaat graag in op die specifieke personalisaties: “Iemand die voor het eerst op de website komt, willen we een warm welkom geven. Met een paar usp’s ziet de bezoeker dat Yoohoverboard.com het juiste adres is voor de aankoop. Daaraan koppelen we ook direct reviews van tevreden klanten. Dat geeft nog extra vertrouwen, waardoor de bouncerate daalt en meer bezoekers het aankoopproces ingaan.”

Inzoomen op voordelen
“Als iemand een product heeft bekeken, zoomen we in op de voordelen die Yoohoverboard.com biedt bij het doen van een aankoop”, vervolgt Merijn. “Bijvoorbeeld makkelijk retourneren, en snelle verzending. Daarbij houden we ook altijd rekening met het moment dat het bezoek plaatsvindt. Voor 16.00 hebben we een andere boodschap dan daarna, om meer urgentie aan te brengen.”

“Bij het afrekenen zetten we andere argumenten in. Zien we dat bezoekers twijfelen in de check-out, dan benadrukken we de veilige betaalmethodes. Maar ook tonen we proactief de contactmogelijkheden. Bij vragen staat er altijd een adviseur van Yoohoverboard klaar om iemand te helpen. Dat zorgt niet per sé voor meer belletjes, maar wekt wel vertrouwen en draagt dus positief bij”, besluit Merijn.

Resultaten
“Dat zien we ook in de cijfers”, haakt Jaap in. “In het WiQhit dashboard checken we de prestaties van de gepersonaliseerde bezoekers met die van een controlegroep. En daaruit blijkt dat WiQhit zorgt voor een ruime verdubbeling van het conversiepercentage. Het was dan ook geen verrassing dat Yoohoverboard en WiQhit de samenwerking lekker voortzetten!”     

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >