"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair."

Zascha Hair, hét online merk voor haarverlenging en haarproducten, wilde graag meer klanten naar hun website trekken en hen een betere winkelervaring bieden. Om deze doelen te bereiken, sloegen ze de handen ineen met Maileon en WiQhit, twee bedrijven gespecialiseerd in het leveren van gepersonaliseerde marketingoplossingen. Zowel op de website, als via e-mail. Ze slaagden […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 24-05-2024

\ 3 minuten

Zascha Hair, hét online merk voor haarverlenging en haarproducten, wilde graag meer klanten naar hun website trekken en hen een betere winkelervaring bieden. Om deze doelen te bereiken, sloegen ze de handen ineen met Maileon en WiQhit, twee bedrijven gespecialiseerd in het leveren van gepersonaliseerde marketingoplossingen. Zowel op de website, als via e-mail. Ze slaagden erin om het conversiepercentage van Zascha.nl met maar liefst 10% te verhogen.

Voorbereiding
Zascha Hair maakte eerst een test-account aan bij WiQhit. Dit was een eenvoudig proces dat slechts enkele minuten in beslag nam. Nadat ze zich hadden geregistreerd, kreeg Zascha Hair een unieke code die ze in de Tag Manager van hun website konden plaatsen.

Deze code stelde WiQhit in staat om het gedrag van bezoekers te volgen en zo waardevolle inzichten te verkrijgen. Het team van Zascha Hair hoefde geen ingewikkelde technische wijzigingen door te voeren. Hierdoor kon de test snel van start.   


Live testen (4 weken)
Met de code geïmplementeerd op Zascha.nl, kon WiQhit beginnen met het personaliseren van de gebruikerservaring. Samen met Zascha Hair werkte WiQhit aan het ontwikkelen en implementeren van verschillende vormen van personalisatie, zoals slimme notificaties, pop-ups en in-page aanpassingen.

Deze aanpassingen werden vervolgens gedurende vier weken getest om te zien welke het meest effectief waren in het stimuleren van conversies. Dankzij het dashboard van WiQhit kon Zascha Hair eenvoudig de prestaties van deze personalisaties volgen.

Met real-time inzicht in het aantal geholpen klanten, zorg je voor vertrouwen in je merk.

Na afloop van de pilotperiode analyseerden Zascha Hair en het WiQhit Team gezamenlijk de resultaten van de tests. Ze ontdekten dat de gepersonaliseerde aanpak een significante impact had gehad op het conversiepercentage, met een stijging van maar liefst 10%.

Next steps
Met de positieve resultaten van de samenwerking met WiQhit in gedachten, besloot Zascha Hair om ook Maileon te betrekken bij hun marketingstrategie.

Door Maileon te integreren met het WiQhit-platform, kunnen ze het online klikgedrag van hun klanten – denk aan bekeken producten, of het winkelmandje dat niet is afgerekend – gebruiken om relevante e-mails op het juiste moment te versturen.

Deze geïntegreerde aanpak zorgt voor een naadloze en gepersonaliseerde ervaring voor de klanten van Zascha Hair, over meerdere kanalen, wat resulteert in een hogere betrokkenheid, loyalere klanten en uiteindelijk een hoger conversiepercentage.

Conclusie
De samenwerking tussen WiQhit, Maileon en Zascha Hair verliep vanaf dag 1 gesmeerd. Dit succes laat ook zien hoe personalisatie en data-gestuurde marketing zorgen voor waardevolle klantenervaringen. Met duurzame groei als resultaat, zonder dat extra budget voor advertenties, SEA en SEO nodig is.

Quote Jaap van Baar – mede-eigenaar WiQhit: “Zascha Hair heeft een duidelijke niche te pakken, met een specialistisch aanbod voor een specifieke doelgroep. Het is daarom logisch om niet alle focus te leggen op het aantrekken van meer bezoekers. Maar juist te kijken hoe het conversiepercentage met dezelfde traffic wordt verhoogd. Door een relevante boodschap op het juiste moment in de klantreis. Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >