"Hoe ga je als webshop om met deze stijgende prijzen?"

We delen graag ons advies!

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 15-06-2022

\ 5 minuten

Je hebt het haast niet kunnen missen: we leven in een tijd waarin álle prijzen stijgen. Alleen gaat dit niet enkel over de bekende prijzen van bijvoorbeeld gas, energie, boodschappen of woningen. Want wist je dat deze economische ontwikkelingen ook invloed hebben op de inkoopprijzen van Google-verkeer naar je website of clicks op je Facebook-advertenties? In deze blog vertellen we je hoe jij hier als ondernemer het beste mee omgaat. 

Inkoopprijzen online verkeer 
We horen het steeds meer van klanten en partners: de inkoopprijzen van online verkeer uit bijvoorbeeld Google, Facebook of LinkedIn stijgen mee met de inflatie. Dit betekent dat je meer betaalt voor elke websitebezoeker dan voorheen.  

Daarnaast is het koopgedrag van die bezoeker ook heel anders dan bijvoorbeeld in Corona-tijd. Toen was de bereidheid om een aankoop te doen een stuk hoger dan nu, en lag het conversiepercentage vaak hoger dan nu. Hogere prijzen zorgen voor verandering in het gedrag van je websitebezoekers. Je krijgt voor dezelfde kosten dus minder websitebezoekers, die ook nog eens hun hand meer op de knip houden.    

En zoals áltijd bij prijsstijgingen, maakt dat het gat tussen de ‘armen’ en ‘rijken’ groter. Een Twinkle100-bedrijf met onbeperkt budget, koopt straks eenvoudiger bezoekers in dan jij als kleinere partij met gelimiteerd budget. We leven in een oneerlijke wereld. Hoe ga je hier zo slim mogelijk mee om?

Minder aantallen, meer conversie  
De situatie is helder: je hebt waarschijnlijk niet de ruimte in je budget om de inkoopkosten te blijven verhogen. Want al vangt dat de klap op dit moment wellicht op, de prijzen kunnen voorlopig nog wel even doorstijgen. De truc zit ‘m dus niet in meer budget spenderen. Wat je wél kan doen, is zorgen dat je zoveel mogelijk haalt uit je bestaande websitebezoekers. Dus in plaats van meer aantallen, focus je hierbij op hogere conversie en meer waarde per bezoeker.  

Hygiënische voorwaarden voor conversie  
Allereerst is het belangrijk dat de basis van je website goed op orde is. Er is een aantal zaken die van grote invloed zijn op het conversiepercentage van je website. Want stel je voor dat er wel bezoekers komen, maar dat zij allemaal vastlopen in het orderproces in je webshop? Of dat dat ene belangrijke aanvraagformulier uiteindelijk nooit verstuurd wordt door een bug in je website? Dan is het een kwestie van dweilen met de kraan open. Om dit te voorkomen, lees je alle hygiënische voorwaarden voor conversie nog eens terug in deze blog.  

Website personalisatie  
Als je zeker weet dat jouw website voldoet aan al deze punten, is het tijd om aan de slag te gaan met personalisatie. Dat houdt in dat je met gepersonaliseerde meldingen en berichten je bezoekers de weg wijst naar hun einddoel (en dat is natuurlijk precies jouw conversiedoel). Dat levert minimaal 10-20% meer conversie op. Personalisatie is dus een goede zet als jij meer resultaat wil halen uit hetzelfde aantal bezoekers. Een absolute aanrader voor webshops die het moeten hebben van hoge conversie. 

Personalisatie met WiQhit  
Met WiQhit toon je jouw bezoekers eenvoudig de juiste berichten en meldingen op het juiste moment. Een bezoeker met vragen? Toon de juiste contactinformatie. Een terugkomende shopper? Toon wat hij of zij de vorige keer bekeek. Een twijfelende vakantieboeker? Toon enthousiaste reviews van andere klanten. Hiermee verlaag je je bouncepercentage, scoor je meer producten in de winkelmand van je bezoeker, verhoog je je orderwaarde én realiseer je meer omzet.  

Betaalbaar meer conversie   
Om in het kader van prijsstijgingen en kosten te blijven: personaliseren is een betaalbare optie om actief meer resultaat te halen uit je bestaande websitebezoekers. Blijf je onder de 25.000 bezoekers per maand, dan zet je WiQhit al in voor €55. Op deze pagina bereken je eenvoudig de prijs van personalisatie op jouw website.  

Eén maand gratis proefperiode  
Daarnaast begrijpen we dat je als ondernemer je geld maar eenmalig uit kan geven en dus wil je zekerheid voordat je je committeert. Om die reden probeer je WiQhit eerst één maand gratis en laten wij je graag de mogelijkheden zien. De inrichting én integratie is voor onze rekening, zodat jij kosteloos en zonder moeite ontdekt wat personalisatie kan doen voor jouw website. Meer weten? Meld je aan via het onderstaande formulier.  

  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >