"Onze business is constant in beweging, en daarop moeten we niet alleen de site aanpassen, maar ook de interactie met de bezoekers. Met WiQhit zijn we daartoe in staat"

“Met WiQhit tonen we echte statistieken op de site. Als je vaker terugkomt zie je niet steeds hetzelfde.”

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 04-12-2019

\ 3 minuten

Het detacheringsbureau Talent&Pro is al 20 jaar succesvol actief in de financiële dienstverlening. Gebruikers van het platform www.talent-pro.com kiezen er uit een groot aantal vacatures en traineeships. Ruim een jaar werken we nu samen om de website nog effectiever te laten functioneren, en kandidaten sneller met Talent&Pro in contact te laten komen.

  

Wij willen ook op de website helpen bij het vinden van de juiste job. We tonen bijvoorbeeld populaire vacatures op basis van je profiel en klikgedrag

Katja Catshoek \ Marketing Manager

Online de offline beleving

WiQhit helpt om mogelijke kandidaten van Talent&Pro online een ervaring te bieden die je normaal alleen bij een fysiek bureau krijgt. De eerste kennismaking speelt daarbij een belangrijke rol. “We willen voorkomen dat iemand meteen weer de digitale deur uitgaat, een warm welkom is dan essentieel”, vindt Katja Catshoek, Marketing Manager van Talent&Pro. Ze vervolgt: “We weten bijvoorbeeld dat een groot deel van onze bezoekers nog aan het oriënteren is. Dan heeft pushen op het insturen van je sollicitatie een tegengesteld effect.”

Katja: “We hebben verschillende online doelen: natuurlijk kun je direct een traineeship kiezen bij ons, maar een kennismakingsgesprek plannen is voor ons ook heel belangrijk. Net als het inschrijven voor de Talentpool. We passen onze communicatie hier op aan, en proberen kandidaten door een relevante boodschap op het juiste moment te raken.”

Waar we voor staan

Stel: iemand komt voor het eerst op de website, en kent Talent&Pro nog helemaal niet. Dat is hét moment om direct goed te laten zien waar je voor staat. WiQhit speelt hier op in door mensen zoals jij iets te laten vertellen over Talent&Pro. Katja: “Wij kunnen wel zeggen hoe geweldig we het doen, maar veel overtuigender is de mening van anderen. Als jij zoekt naar een traineeship, tonen we de ervaringen van oud-trainees.”

Gevoelig voor cijfers

Bezoekers zijn gevoelig voor cijfertjes. Het geeft toch een vertrouwd gevoel als je ziet dat vele anderen je al voorgegaan zijn. Katja: “Met WiQhit tonen we echte statistieken op de site, bijvoorbeeld van het aantal sollicitaties in de afgelopen week. Deze statistieken worden live bijgewerkt. Als je vaker terugkomt zie je dus niet steeds hetzelfde getal.”

De juiste baan

In de oriëntatiefase ben je vaak nog zoekende. Welke baan past bij me, wat wil ik gaan doen? In het echte leven kom je met een recruiter tot een advies, maar online werkt dat toch even anders. Katja: “Toch wil Talent&Pro ook op de website helpen bij het vinden van de juiste job. We tonen bijvoorbeeld populaire vacatures op basis van je profiel en klikgedrag.”

Persoonlijk contact

“Bij een detacheringsbureau staat normaal gesproken iemand klaar om te helpen. Online gaat veel vanzelf, maar dat is niet altijd een voordeel. Persoonlijk contact blijft soms noodzakelijk”, vindt Katja. Wie een tijdje geen actie onderneemt op de sollicitatiepagina, krijgt vanzelf een melding met contactopties. Katja: “De melding geeft aan dat we altijd beschikbaar zijn om hulp te bieden. Wij willen juist met iedereen persoonlijk contact en er staat een hele organisatie klaar om te helpen. Persoonlijk contact is essentieel om de juiste mensen te vinden die passen bij je bedrijfscultuur.”

Doorgaan

“Onze business is constant in beweging, en daarop moeten we niet alleen de site aanpassen, maar ook de interactie met de bezoekers. Met WiQhit zijn we daartoe in staat, besluit Katja tevreden.”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >