"De opdracht voor WiQhit bleek simpel: regel meer gekwalificeerde leads."

Lees hoe WiQhit meer leads biedt aan Regeljelease.nl.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 08-11-2021

\ 3 minuten

Regeljelease.nl is een op en top Gronings bedrijf dat gespecialiseerd is in Financial Lease oplossingen voor ondernemers die een voertuig nodig hebben. Hun opdracht voor WiQhit bleek simpel: regel meer gekwalificeerde leads.

Kansen voor een test
Regeljelease.nl biedt bezoekers verschillende opties, om het contact te leggen. Zo kun je eenvoudig de leaseprijs berekenen, een proefrit regelen, of een aanvraagformulier invullen. De feitelijke conversie – het sluiten van de overeenkomst – vindt plaats buiten de site.

WiQhit ziet meteen kansen voor een test: “De gepersonaliseerde uitingen werken conversie verhogend in verschillende branches en voor diverse doelen. Waarom zou dat ook niet bij Regeljelease.nl kunnen?”, is Jaap – mede-eigenaar van WiQhit – vol vertrouwen.

Druk om te scoren
“Het is logisch dat Regeljelease.nl niet meteen wil investeren in een tool, als de ROI niet helder is. Excel is mooi, maar alleen in de praktijk kun je dat uitvinden. Vandaar dat we altijd beginnen met een gratis pilot, en de basisinrichting voor onze rekening nemen. De klant weet precies hoe de samenwerking gaat, en welke resultaten WiQhit heeft. Bij ons ligt de druk om te scoren, en de ondernemer te overtuigen”, verklaart Jaap deze werkwijze.

Voor de pilot grijpt WiQhit terug op de ervaring van het personalisatiemodel. De online klantreis wordt verdeeld in een aantal fases, en per stap toont WiQhit een gepersonaliseerde boodschap die aansluit bij de mindset van de bezoeker op dat moment.

Toegevoegde waarde
De personalisaties worden ge-A/B-test ten opzichte van een controlegroep. 50 procent van de bezoekers ziet de standaard website is dus de benchmark in de conversiecijfers. De groep die WiQhit-uitingen ziet, moet extra leads opleveren om de toegevoegde waarde te bepalen.

De personalisaties zijn vooral ingericht voor desktop-gebruikers. “Daar zien we de meeste leads uit komen”, verduidelijkt Jaap. Mensen die voor de eerste keer op Regeljelease.nl landen, zien een korte welkomstboodschap met USP’s van het bedrijf. Zo zien ze in één oogopslag waar Regeljelease.nl voor staat.

Door een korte welkomstboodschap zien nieuwe bezoekers meteen waar Regeljelease.nl voor staat.

Overweldigend aanbod
“We denken altijd dat bezoekers zelf makkelijk de gewenste info vinden, Maar in de praktijk blijkt dat veel mensen toch ‘zwemmen’ in alle content die op een pagina staat. Vergelijk het met een bezoek aan de Mediamarkt. Als je daar voor het eerst bent, kan het aanbod ook overweldigend lijken”, licht Jaap toe.

Aan het begin van de klantreis zien bezoekers ook prominent de reviews van tevreden klanten. Daar is over nagedacht. Mensen zoals wij zijn namelijk de beste verkopers van je product of dienst. Als gelijkgestemden de keuze al eerder hebben gemaakt, dan moet het wel goed zijn.  

Het prominent tonen van klantreviews wekt vertrouwen bij nieuwe bezoekers.

Zetje in de rug
Bezoekers die al verder in het oriëntatieproces zijn, toont WiQhit verschillende argumenten om de drempel naar contact-leggen te verlagen. Regeljelease.nl onderscheidt zich door de flexibiliteit en snelheid waarmee een Financial Leasecontract wordt afgesloten. Door dat extra te benadrukken, geef je net dat zetje in de rug naar de volgende stap in de klantreis.

Flexibele afspraken maken Regeljelease.nl onderscheidend, en zorgen er voor dat bezoekers sneller contact leggen.

“Toch weten we twijfel bij bezoekers niet altijd te voorkomen. Wél kunnen we daar op anticiperen. Bijvoorbeeld met het proactief bieden van hulp, om eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Dat zorgt ook voor vertrouwen. Achter Regeljelease.nl zit een team dat je persoonlijk kan helpen. Uit analyse blijkt dat het aantal telefoontjes dan niet direct toeneemt, maar mensen wel sneller de contactaanvraag afronden”, concludeert Jaap.

Duidelijk verschil
De woorden analyse en conclusies zijn gevallen. Tijd om de score op te maken. Jaap opent meteen het WiQhit dashboard, en kijkt naar de cijfers vanaf de start. “De bezoekers die de gepersonaliseerde uitingen zien, converteren 12 procent beter dan de controlegroep. Een duidelijk verschil!”, besluit hij tevreden.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >