"Dat personalisatie werkt is een open deur, om er meteen een woordgrap in te gooien."

Richard vertelt hoe WiQhit zorgt voor meer orders bij Deurstoppershop.nl

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 08-09-2021

\ 3 minuten

De digitale snelweg kent vele afslagen. Weet je bijvoorbeeld dat er een website is die alleen maar deurstoppers aanbiedt? Deurstoppershop.nl, de naam wekt dan weer geen verbazing, is in deze niche dé specialist. Mede-eigenaar Richard Helsdingen zocht al snel de samenwerking met WiQhit om online bezoekers nóg beter te kunnen helpen.

Open deur
“Dat personalisatie werkt is een open deur, om er meteen een woordgrap in te gooien”, lacht Richard. “Als ondernemer wil je dat iedere websitebezoeker een aankoop bij je doet. Toch zien we dat zo’n 95% de shop verlaat zonder iets af te rekenen. Dat moest toch beter kunnen… Daarom nam ik contact op met Jaap van WiQhit.”

“Dat telefoontje herinner ik me nog goed”, kijkt Jaap terug. “Richard is ambitieus en enthousiast, en bereid om nieuwe dingen uit te proberen. De basis staat goed, met een webshop die prima gevonden wordt door een specifieke doelgroep, een uniek aanbod en gezonde KPI’s. Richard mocht best trots zijn op een conversiepercentage van 5%. Al zagen we mooie aanknopingspunten om het aantal verkopen te verhogen. En dat is gelukt.”

Richard Helsdingen, Mede-eigenaar Deurstoppershop.nl

Pilot
WiQhit en Deurstoppershop.nl spreken af om eerst in een pilot ervaring op te doen. Hierbij grijpen ze terug op het bekende personalisatiemodel dat ook in andere projecten voor conversiewinst en omzetgroei heeft gezorgd.

In de eerste stap installeert Richard zelf het unieke WiQhit script op de site, waardoor meteen alle gedrag van bezoekers wordt verzameld. Het WiQhit Team werkt tegelijkertijd aan een personalisatieplan met concept-uitingen die tijdens de pilot worden getest.

Traffic
“In het personalisatiemodel zetten we de klantreis van iemand centraal. Het bezoek aan de website onderscheidt WiQhit in een aantal fases, en per stap proberen we de bezoeker verder te helpen”, legt Jaap uit. “De personalisaties zijn relevant voor alle bezoekers. Daardoor kunnen we ook bij kleinere traffic-aantallen direct de impact zien en waar nodig bijsturen.”

In de test ligt de nadruk op het verlagen van de aankoopdrempel. Met verschillende argumenten speelt WiQhit in op het onbewuste gedrag, en krijgt de bezoeker steeds de bevestiging dat het kopen van een nieuwe deurstopper een must is.

Door de melding dat het product direct uit voorraad leverbaar is, verlaag je de koopdrempel.

Prestaties
Richard vult aan: “Voor mij is het handig dat ik toegang heb tot het WiQhit dashboard, en sowieso wekelijks een update rapport in mijn mailbox krijg. WiQhit verdeelt bezoekers in twee groepen. De controlegroep ziet de standaard site, en de gepersonaliseerde groep krijgt de uitingen. Ik kan dus direct beoordelen welk verschil in prestaties de personalisaties maakten.”

Inmiddels draait WiQhit een jaar bij Deurstoppershop.nl, dus Richard weet precies wat WiQhit oplevert. “Als ik het dashboard open, zie ik dat de gepersonaliseerde groep in augustus 2021 bijna 40% beter converteert dan de controlegroep in dezelfde periode. Dat zijn heel wat extra deurstoppers! Wij gaan dus nog wel even door”, concludeert Richard tevreden.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >