"Voor verschillende projecten werkte ik al samen met het team van WiQhit. Hun oplossing komt goed tot z’n recht als de basis staat."

Serie-ondernemer Peter Langhout zit nooit stil. Het zal wel een familie-ding zijn, aangezien zijn vader – ook Peter – naamgever was van een succesvolle touroperator. Met Reisknaller verovert Peter jr nu – niet verrassend – de reisbranche. En wat heb je altijd nodig als je op vakantie gaat? Juist, een koffer. Dus zag Koffershop.nl het […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 15-09-2023

\ 3 minuten

Serie-ondernemer Peter Langhout zit nooit stil. Het zal wel een familie-ding zijn, aangezien zijn vader – ook Peter – naamgever was van een succesvolle touroperator.

Met Reisknaller verovert Peter jr nu – niet verrassend – de reisbranche. En wat heb je altijd nodig als je op vakantie gaat? Juist, een koffer. Dus zag Koffershop.nl het levenslicht.

Peter: “Koffershop.nl is de digitale evenknie van de locaties die we hebben in Hoofddorp en Lisse. Online kunnen we zo’n 5.000 producten aanbieden, veel meer dan in de winkel. De service en persoonlijke aandacht vertalen we zoveel mogelijk naar de webshop. Daarom zetten we ook WiQhit in.”   

Overal kansen
De samenwerking tussen Peter en WiQhit is er al een tijd. “Zeker al een jaar of vijf”, kijkt Peter terug. “Ik zie overal kansen, of het nu is in fashion, travel of in e-commerce. Mijn overtuiging is altijd dat je onderscheidend moet zijn ten opzichte van de concurrentie. De wereld van reisaanbieders bijvoorbeeld is overvol. Maar door nét dat beste en meest relevante aanbod te doen, helemaal passend bij iemands wensen, boekt iemand toch bij jou. Zo doen we dat ook bij Koffershop.nl.”

Koffershop.nl is onderdeel is van De Jong Tassen en Koffers, met twee fysieke winkels in Hoofddorp en Lisse. “Dat is een voordeel”, weet Peter. Klanten kennen ons, en vertrouwen het toch wat sneller als er een ‘echte’ winkel bij de webshop hoort.”

Niet méér investeren
“Voor verschillende projecten werkte ik al samen met het team van WiQhit. Hun oplossing komt goed tot z’n recht als de basis staat. We hebben een professionele webshop, met een fijne gebruikerservaring, een uitgebreid aanbod en concurrerende prijzen. De site wordt maandelijks gevonden door tienduizenden bezoekers, en het conversiepercentage is prima. We wilden niet nóg meer investeren in meer traffic, maar meer verkopen realiseren met een gelijkblijvend verkeer. De link met WiQhit was toen snel gemaakt.”      

Jaap (mede-eigenaar van WiQhit) lacht: “Ik weet hoe ambitieus Peter is, dus de druk stond er lekker op. Voor personalisatie geldt: hoe beter het conversiepercentage, hoe makkelijker onze job is. We spelen met onze gepersonaliseerde uitingen in op het gedrag van de bezoeker, maar we weten ook dat bezoekers ontvankelijker zijn voor de boodschap als de randvoorwaarden goed zijn ingevuld. En dat is hier het geval. Wat Peter al zegt.”  

Peter Langhout jr, Online Specialist bij Koffershop.nl

Succes van de test
Ondanks dat we al in meerdere projecten samenwerken, startte WiQhit ook hier met een pilot. Op papier is het makkelijk verkopen, maar in de praktijk moet het toch bewezen worden. Het succes van de test werd gekoppeld aan twee criteria:

1) de groep die de WiQhit-uitingen ziet, moet een hoger conversiepercentage hebben dan de controlegroep

2) de gemiddelde orderwaarde van de gepersonaliseerde groep moet hoger liggen dan van de controlegroep.

“De helft van het verkeer kreeg de uitingen van WiQhit te zien, de andere helft niet. Hierdoor konden we een objectief vergelijk maken en zien of WiQhit zorgt voor meer orders en extra omzet”, licht Jaap toe.

De testperiode van kop tot staart was 6 weken. De voorbereiding kende een doorlooptijd van een week. In die eerst werd het script op de website geplaatst via Google Tag Manager, waarna het team van WiQhit een concept personalisatieplan maakte. De gepersonaliseerde uitingen kregen het design, de kleurstelling en het font van Koffershop.nl. De overtuigende teksten werden geschreven in de stijl van de beschikbare content. Zoals altijd had de klant het laatste woord. Met het verwerken van Peters feedback, werden de puntjes op de i gezet. Daarna konden de personalisaties live.

Eerste klap is daalder waard
Ook voor Koffershop.nl deed WiQhit deed de inrichting van de uitingen volgens het standaard personalisatiemodel. Net zoals in andere cases worden de personalisaties getoond aan de hand van de customer journey en het type boodschap dat het beste past bij de gedachtegang van de bezoekers.  

Voor de volgers van WiQhit is het geen geheim dat bij personalisatie de eerste klap een daalder waard is. Met een korte welkomstboodschap zorg je voor een zachte landing in het bezoek. Mensen weten direct waar Koffershop.nl voor staat, waardoor ze minder snel wegklikken. Direct daarop deelt WiQhit de ervaringen van andere (tevreden) klanten en worden cijfers getoond over het aantal verkopen in de voorbije maand. Dat zorgt voor vertrouwen in het merk.  

Op de product detailpagina ziet de bezoeker een aantal aanbevolen koffers. Het productadvies is gebaseerd op de populariteit – wat is veel bekeken en gekocht – maar ook het type koffer dat iemand zelf heeft gezien. De interesse wordt hierdoor gewekt. Maar waarom moet je deze koffer juist bij Koffershop.nl bestellen?

Dan helpen argumenten zoals vandaag ‘besteld, morgen in huis’, gratis retourneren of ruilen en eenvoudige betaalmogelijkheden. “Natuurlijk staan die garanties al op de site, maar WiQhit zet ze op het juiste moment in. Ook onderscheiden we ons niet per sé van de concurrenten, maar het zijn wél allemaal redenen om bij Koffershop.nl te kopen”, aldus Peter.    

Met product aanbevelingen help je de bezoekers met het kiezen van de juiste koffer.

Van 50 naar 100%
Omdat de personalisaties zo goed scoorden – het positieve verschil in conversie was meer dan 10% – zijn de uitingen van een A/B-test met een 50/50-verdeling omgezet in een 100% vertoning. Iedereen ziet nu de personalisaties en product aanbevelingen als dat relevant is op een specifiek moment in de klantreis.   

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >