"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was."

Industrialwood.nl, een toonaangevende webshop voor woonaccessoires en -trends, wil altijd de online winkelervaring voor hun klanten verbeteren. Voor ondersteuning bij de online marketing activiteiten, besloot Industrialwood een samenwerking aan te gaan met Mediya als digital partner. Mediya focust zich op innovatieve growth hacking technieken om snelle en duurzame groei te realiseren. Door data-gedreven strategieën en […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 17-05-2024

\ 3 minuten

Industrialwood.nl, een toonaangevende webshop voor woonaccessoires en -trends, wil altijd de online winkelervaring voor hun klanten verbeteren. Voor ondersteuning bij de online marketing activiteiten, besloot Industrialwood een samenwerking aan te gaan met Mediya als digital partner. Mediya focust zich op innovatieve growth hacking technieken om snelle en duurzame groei te realiseren. Door data-gedreven strategieën en creatieve marketingtactieken te combineren, helpen ze doelgroepen effectief te bereiken om zo omzet te verhogen. Verder zetten ze veel in op organische vindbaarheid (SEO) waardoor er meer tractie is op de webshop.

Door een partnership aan te gaan met WiQhit, wil Mediya zich naast A/B-testen en andere experimenten ook meer toeleggen op personalisering op basis van data. Met deze toevoeging worden websites persoonlijker en relevanter. WiQhit toont de juiste boodschap op het juiste moment in de klantreis.

Of dit goed voor Industrialwood.nl zou werken, wilden Mediya en WiQhit testen in een pilot.

Samenwerking
WiQhit en Mediya werkten intensief samen bij de inrichting van de pilot. De testperiode begon met de voorbereidende fase, waarbij Industrialwood een eigen unieke code ontving. Deze code werd naadloos geïntegreerd in de tag manager, waardoor alle online interacties van bezoekers konden worden vastgelegd zonder de technische prestaties te beïnvloeden.

Het WiQhit Team maakte een conceptplan met personalisaties die inspeelden op het gedrag van de individuele bezoekers. Voor desktop werd gekozen voor smart notificaties in de vorm van pop-ups, en op de smartphone voor inpage personalisaties als onderdeel van de mobiele site.

Mediya checkte de personalisaties en gaf daar feedback op. De aanpassingen in de teksten en de designs werden doorgevoerd en na goedkeuring gingen de uitingen live op Industrialwood.nl.

WiQhit toont prominent reviews van klanten aan het begin van de klantreis.

Uitvoering van de Pilot
Gedurende vier weken werden de personalisaties op Industrialwood.nl ge-A/B-test ten opzichte van een controlegroep. Dit proces werd nauwlettend gevolgd met behulp van het WiQhit-dashboard, waarop Industrialwood.nl en Mediya wekelijkse rapportages ontvingen over de prestaties van de personalisaties.

In samenspraak konden personalisaties die minder effect hadden, worden aangepast en bijgestuurd. Het voortouw in de werkzaamheden nam WiQhit. Zij hadden immers al ervaring in soortgelijke trajecten, en wilden de tijdsinvestering aan klantzijde zo beperkt mogelijk houden.

Resultaten
De resultaten van de pilot waren veelbelovend. In de eerste maand behaalde de gepersonaliseerde groep een indrukwekkende conversiestijging van 25% ten opzichte van de controlegroep. Dit overtrof ruimschoots de verwachtingen en bevestigde de effectiviteit van de gepersonaliseerde uitingen en de samenwerking tussen Industrialwood.nl, WiQhit en Mediya.

Bovendien bleek uit de gegevens dat de gepersonaliseerde content niet alleen de conversie verhoogde, maar ook de betrokkenheid van gebruikers bij de website vergrootte. Dit werd weerspiegeld in een verhoogde tijd op de site, een lager bounce percentage en een hoger aantal pagina’s per sessie.

Conclusie
De samenwerking tussen Industrialwood, WiQhit en Mediya heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de online winkelervaring en de conversie van de website. Door het implementeren van gepersonaliseerde uitingen op het juiste moment in de klantreis, kon IndustrialWood.nl niet alleen meer aankopen genereren, maar ook de betrokkenheid van gebruikers vergroten.

Jaap van Baar – mede-eigenaar WiQhit, snapt wel waarom personalisatie goed werkt op Industrialwood.nl: “De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was. De online gebruikerservaring en het aanbod zorgden voor een conversiepercentage dat in lijn was met dat van de belangrijkste concurrenten.”

“Dan werkt personalisatie voor je, en stimuleert het bezoekers om een stap verder te zetten in het koopproces. Daarnaast waren de lijnen kort in de samenwerking met Mediya en Industrialwood, en konden we snel starten, meten en verbeteren.”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >