"Met effectieve personalisaties en journeys in de WiQhit software kunnen we nog meer uit onze marketing inspanningen halen. "

Booking Boosters had al ervaring met personalisatie software om de conversie op de website van parken te stimuleren. Maar WiQhit was nieuw voor ze en learnings waren er nog niet. Tijd om dat te veranderen!

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 06-05-2021

\ 4 minuten

“Na het testen van meerdere personalisatie tools en journeys, raakten wij in gesprek met Jaap van Baar van WiQhit”, aldus Lars de Boer, Marketing Manager bij Booking Boosters. “Als online marketing bureau voor tal van vakantieparken, resorts en campings waren wij op zoek naar een betrouwbare partner om de websites die wij beheren relevanter te maken. In samenwerking met 5-sterren Vakantiepark Mölke zijn wij onlangs de tools van WiQhit met succes gaan inzetten.”

+20%

Conversie

+€20

Orderwaarde

“De consument zoekt online naar zijn of haar hotspots, dat is niet veranderd. Maar zekerheid en garanties tijdens het boeken zijn een doorslaggevende factor geworden.”

Lars de Boer \ Marketing Manager Booking Boosters

Strategisch partnership

Lars verwijst naar Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit. Het contact was er al langer, maar de gesprekken over een samenwerking werden eind 2020 concreter.

Jaap: “Booking Boosters is dé online marketing specialist in de toeristische sector. Vakantieparken zien dat touroperators en ketens de markt domineren, en zoeken naar mogelijkheden om het aantal boekingen op hun eigen website te verhogen. WiQhit personaliseert website content op basis van bezoekersgedrag. Wij zien dat een relevante website, die beter aansluit op iemands mindset, zorgt voor meer succes. Dat moest dus wel een meerwaarde zijn.” 

“Booking Boosters groeit snel. Mede doordat het onder de vleugels werkt van het  reserveringssysteem Booking Experts, dat inmiddels door ruim 250 organisaties wordt gebruikt. Voor WiQhit een mooie strategische partner om mee samen te werken!”

Lars de Boer, Marketing Manager bij Booking Boosters

Inzet van WiQhit bij Vakantiepark Mölke

Conversieoptimalisatie is een belangrijke pijler binnen de strategie van Booking Boosters, digitale partner van tal van recreatieve organisaties. Het bureau werkt exclusief voor gebruikers van het reserveringssysteem Booking Experts en het realtime gekoppelde CMS, ook wel ParkCMS.

“We hadden al de nodige ervaring met personalisatie software om de conversie op de website van parken te stimuleren”, vervolgt Lars. “Maar WiQhit was nieuw voor ons en learnings waren er nog niet. Samen met Rutger van de Maat van Vakantiepark Mölke in Zuna (Overijssel) zijn we de uitdaging aangegaan.”

“Mölke is een populair en vooruitstrevend park, met jaarrond een hoog conversiepercentage en goede bezetting. Toch zagen wij voldoende kansen om de resultaten uit onze online campagnes te maximaliseren middels personalisatie, onder andere door de uitbreiding met een pop-up camping. Een prima uitgangspunt om te testen met WiQhit.”

Er werd een pilotperiode afgesproken, waarin het WiQhit team zou aantonen dat hun oplossing zorgt voor extra boekingen en omzet. Daarnaast kreeg Booking Boosters de kans om elke stap van inrichting tot oplevering te volgen. Het doel van de pilot was dus tweeledig: meer boekingen realiseren voor de klant, én inzicht bieden in hoe Booking Boosters de dienstverlening kan uitbreiden.

Zekerheden en garanties

“De test startte vlak voor de kerstdagen. Traditioneel gezien hét moment als park om zichtbaar te zijn en boekingen voor het komende seizoen te realiseren. Echter, de corona pandemie gooide het zoek- en boekgedrag flink op de schop”, aldus Lars. “De consument zoekt online naar zijn of haar hotspots, dat is niet veranderd. Maar zekerheid en garanties tijdens het boeken zijn een doorslaggevende factor geworden. Wat als ze niet op vakantie kunnen? Waar kunnen de toekomstige gasten dan op terugvallen?”   

Mölke speelt hier goed op in, tot begin januari ontvingen klanten een vroegboekkorting. Tevens is het voor gasten mogelijk om te boeken zonder zorgen: geen annuleringskosten, en gratis omboeken tot 7 dagen vóór aankomst.

“Van die garanties moesten we, zowel on-site als in onze online campagnes, gebruik maken om bezoekers te verleiden tijdig een vakantie te boeken”, vertelt Lars. “Bij het eerste bezoek aan de website kreeg een nieuwe bezoeker op het juiste moment deze zekerheden onder ogen.” 

Door het tonen van je sterke punten, én garanties, creëer je een warm welkom voor nieuwe bezoekers.

De mening van anderen  

Verder weten we dat mensen gevoelig zijn voor de keuze en mening van anderen. Daar spelen we op in door het tonen van gast ervaringen, maar ook door in-line statistieken over de populariteit van specifieke accommodaties. Mölke is een populaire vakantiebestemming en het benoemen van schaarste is hier dan ook zeker op zijn plek.

Het prominent inzetten van reviews zorgt voor sociale bewijskracht. Een belangrijk verleidingsprincipe aan het begin van de klantreis.

Verderop in het oriëntatieproces spelen we op andere manieren in op het gevoel van de bezoeker. Zo ‘visualiseren’ we hoe je kunt genieten van je vakantie, als je nú al boekt. Wat natuurlijk zonder risico’s kan. Door deze boodschap vlak bij de call-to-action-knop te plaatsen, valt ze extra op.    

Het tonen van extra argumenten vlakbij de call-to-action knop versterkt de wil om snel te boeken.

Helpende hand

“Hoe meer interesse iemand toont, hoe meer we het schaarste-principe inzetten. Booking.com is daar natuurlijk een bekende speler in. Zij ‘pushen’ je om tijdig te boeken, anders mis je net die mooie deal. Mölke is echter geen Booking.com, dus wij doen het wat vriendelijker en op onze eigen manier”, zegt Lars. 

Aan het eind van de klantreis kun je actief het schaarste principe inzetten. Bijvoorbeeld tonen hoe vaak een specifieke accommodatie is bekeken.

Resultaat

Op het moment van schrijven staan er 14 personalisaties live, zowel op de mobiele website als de desktop versie. De prestaties van deze personalisaties worden vergeleken met een controlegroep. Hierdoor kan objectief worden vastgesteld wat het verschil in conversieratio, orderwaarde, omzet en aantal boekingen is, en dus de meerwaarde van WiQhit.

“We zeiden al eerder dat in de pilot twee doelen centraal stonden. Voor Mölke is het natuurlijk belangrijk om exact te weten wat de inzet van WiQhit oplevert. Nou, daar kunnen we duidelijk over zijn: zowel het aantal boekingen als de orderwaarde steeg met 20%. Dat zijn heel wat vakanties!”, concludeert Jaap tevreden. 

Lars vult aan: “Booking Boosters wilde ervaren hoe de WiQhit software en de gehanteerde inrichting kon bijdragen aan onze service. Met effectieve personalisaties en journeys in de WiQhit software kunnen we nog meer uit onze marketing inspanningen halen. De bereidwilligheid van Rutger van de Maat en Anne Venema bij Mölke heeft gezorgd voor zeer nuttige learnings en een mooie samenwerking met het WiQhit Team.” 

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >