WiQhit noemt zichzelf altijd de verkoper in je webshop, maar met een beetje bijscholing zijn we sinds kort ook de makelaar van je kantoorpand. Dat vraagt om een uitleg!

Medio 2019 raakten Jaap van Baar en Daan van der Veen met elkaar in gesprek over Smart Office, een concept van Merin. Deze verhuurder van kantoorruimtes ziet de markt veranderen, en speelt daar met Smart Office op in. Turnkey en plug & play kantoorruimte tegen een all-in prijs, dat is waar de markt om vraagt en wat Smart Office biedt.

Van groot naar flexibel
Daan, Head of Business Development bij Merin, legt uit: “De vraag naar flexibele kantooroplossingen groeit. Van langjarige contracten, en vele vierkante meters naar snel en zonder ‘gedoe’ aan de slag. Merin was gewend om te denken in grote oppervlaktes, die we via een makelaar verhuurden aan multinationals.”

“Dat doen we nog steeds, maar we bieden nu ook voor kleinere ondernemers een passende oplossing. Die kunnen rechtstreeks bij ons een kantoorruimte huren.”

De digitale makelaar
Merin lanceerde in 2017 het concept Smart Office en de website www.smart-office.nl. Daarop kunnen huurders eenvoudig het aanbod bekijken, een bezichtiging inplannen of zelfs direct de kantoorruimte configureren en reserveren.

Jaap (WiQhit) zag meteen kansen: “Smart Office had al een prima website, dus bezoekers konden zelf vrij eenvoudig een kantoorruimte gaan huren. Maar zoiets doe je niet ‘zomaar’. Het is altijd fijn om geholpen te worden, net zoals een makelaar je ontzorgt bij het kopen van een huis. Die rol nam WiQhit in digitale vorm op zich.”

Daan vult aan: “Bezoekers zoeken naar bevestiging. Wat is Smart Office eigenlijk? Wat kan ik verwachten, en waar zeg ik ja tegen? Wat zijn de ervaringen van andere ondernemers zoals ik? Veel van deze informatie staat natuurlijk al op de site, maar WiQhit legt hier op het juiste moment de focus op.”

Meerdere doelen
“Als je voor het eerst in een nieuw huis komt, dan is de sfeer bepalend. De spreekwoordelijke appeltaart die net uit de oven komt. Wij proberen dat online ook”, aldus Jaap. “Het tonen van klantquotes bij een eerste bezoek aan de site biedt vertrouwen, zeker in het begin van de klantreis. Vervolgens gebruiken we andere vormen van verleiding om bezoekers steeds een stapje verder te brengen.”

“En het einddoel hoeft echt niet alleen die online aanvraag te zijn”, benadrukt Daan. “Als iemand door het inplannen van een bezichtiging of het downloaden van een brochure met iemand van Merin in contact komt, dan zijn we ook heel tevreden. Dan nemen wij de rol van WiQhit in de fysieke wereld weer over.”

Het resultaat
En dan de hamvraag: wat levert de samenwerking op? “We zien dat de gepersonaliseerde uitingen helpen bij het binnenhalen van extra leads, dus meer contactaanvragen en brochure-downloads”, concludeert Daan. “We gaan de inzichten in het gedrag van de bezoekers nu ook gebruiken om de website met A/B-testen verder te verbeteren.”