Shoeplace is dé plek voor schoenen. Of je nu op zoek bent naar wandelschoenen, klompen of sandalen. Maar hoe kies je online de juiste schoen? Toch handig als iemand je hierbij kan helpen. WiQhit wordt door Shoeplace ingezet als de ‘schoenenverkoper’. En met succes, concludeert eigenaar Alex Konijnenburg.    

Focus op kanttevredenheid
Het Rotterdamse bedrijf Shoeplace is in 2015 door Alex opgericht op de spreekwoordelijke zolderkamer, en sinds die tijd een snelgroeiende schoenenwinkel voor vrije tijd, hobby en werk.

Alex kan die positieve ontwikkeling wel verklaren: “Vanaf de start hebben we altijd gestreefd naar een hoge klanttevredenheid. Onze specialisten staan bijvoorbeeld elke dag klaar om vragen te beantwoorden. Dat gecombineerd met een scherpe prijs en snelle verzending uit ons eigen magazijn zorgt er voor dat klanten ons steeds vaker weten te vinden.”

Rode loper naar de kassa
Shoeplace heeft geïnvesteerd in de gebruiksvriendelijkheid van de webshop. Alex: “Het is natuurlijk essentieel dat bezoekers simpel hun doel kunnen bereiken, en op een rode loper naar de kassa worden gebracht. Daarmee staat een goede basis voor conversie.”

Jaap van Baar van WiQhit haakt hier op in: “We zeggen vaak: een goede verkoper in je winkel is niet succesvol als de deur klemt. Omdat Shoeplace de voorwaarden voor conversie goed op orde heeft, kan personalisatie van toegevoegde waarde zijn. WiQhit werkt met een personalisatiemodel, dat de klantreis centraal staat stelt bij de persoonlijke boodschap die online wordt getoond. Hierbij kijken we ook naar het koopproces in de fysieke winkel.”

Sociale bewijskracht
Alex haalt een voorbeeld aan: “Als we zien dat iemand voor het eerst op de website is, dan worden de ervaringen van andere klanten ingezet om die nieuwe bezoeker te overtuigen van onze service. WiQhit toont quotes van anderen, maar ook statistieken over het koopgedrag van Shoeplace klanten. Sociale bewijskracht wekt vertrouwen, waardoor mensen sneller langer op de website blijven.“

 

Zekerheden en urgentie
Verder in de klantreis werken andere argumenten goed. Hoe dichter de bezoeker bij een eventuele aankoop is, hoe belangrijker het wordt om zekerheid te bieden, en urgentie te benadrukken.

Alex: “In onze branche is het natuurlijk belangrijk dat de koper na de order op ons kan bouwen. Want wat als een schoen niet lekker zit? Op verschillende manieren verlagen we de drempel om een aankoop bij Shoeplace te doen. Door achteraf betalen met Klarna bijvoorbeeld. Dat staat wel op de website, maar WiQhit legt hier op het juiste moment de focus op.

En het resultaat?
En werkt het? Jaap: “We vergelijken constant de prestaties van de bezoekers die een WiQhit uiting zien met een controle groep. Bezoekers die de standaard pagina krijgen. En gemiddeld scoort die eerste groep 10% beter, wat een heel mooi resultaat is!”

Wil je met eigen ogen zien hoe WiQhit wordt ingezet op Shoeplace, of heb je nieuwe schoenen nodig? Ga dan naar www.shoeplace.nl