Personalisatie, Big Data, Omnichannel, Relevantie, Conversieoptimalisatie. Tijdens de laatste versie van Multichannel Conference werden we er weer mee om de oren geslagen. Tijd voor een ander geluid? Nee ook Norman Blokdijk (WiQhit) en Mirko Zecevic (Tickles) deden er net zo hard aan mee. Maar…… ze vermeden de theorie, en maakten juist concreet hoe je als bedrijf direct kunt starten.

Wil je de slides van hun presentatie ontvangen? Stuur even een mailtje naar norman@wiqhit.com, en ze komen z.s.m. in je mailbox.

De goudvis en de consument van nu
Norman vergeleek de aandachtsspanne van de mens met die van een goudvis. En wat blijkt: een goudvis kan zich langer focussen dan de online consument in 2018. Relevantie (ja, buzzword nummer 1) is essentieel om de aandacht van de bezoeker dus vast te houden. Maar hoe word je relevant als iemand hooguit 2% van je productaanbod kan zien, en je weet dat 98% van de bezoekers géén aankoop zal doen? En de online concurrentie ook nog eens moordend is……

In 6 stappen naar personalisatie
Met 6 concrete tips transformeert Norman een standaard website met personalisatie (nummer 2) in een beter converterende (nummer 3) shop.

1. Zorg dat bezoekers überhaupt in staat zijn om een aankoop te doen. Voeg kleine gepersonaliseerde elementen toe, maar laat de basis gewoon staan.

2. Geef bezoekers het gevoel dat ze welkom zijn, maar spring niet meteen bovenop ze. Zo voorkom je dat bezoekers bouncen, en creëer je meer succes in de klantreis.

3. Laat zien dat ook andere mensen in je winkel aan het shoppen zijn. Gebruik sociale bewijskracht in het begin van de klantreis om het vertrouwen te winnen. Andere klanten zijn je beste verkopers!

4. Neem zo veel mogelijk drempels weg vóórdat mensen moeten afrekenen. Gebruik rationele voordelen, logo’s en keurmerken om je bezoekers te overtuigen naar de check-out te gaan.

5. Maar als ze twijfelen, moet je meteen beschikbaar zijn. Geef iemand de ruimte om af te rekenen, maar toon proactief je contactgegevens als hij/zij dreigt af te haken. Alleen al het idee van service kan bijdragen aan de koop.

6. Speel de lokale troefkaart uit, en laat zien dat je Omnichannel (buzzword nummer 4) bent. Je klanten denken niet in kanalen, dus moet jij dat ook niet doen!

En dat was het moment voor Mirko om in te haken! Want, hoe kun je die Omnichannel ervaring van de klant nu technisch realiseren?

Yild: de eerste Magento Kassa
Tickles heeft in de afgelopen twee jaar een kassa systeem ontwikkeld, Yild genaamd, dat volledig gebouwd is op het Magento CMS.

Dit is wereldwijd de eerste echte Magento kassa. Een oplossing die geen koppelingen nodig heeft om data vanuit je webshop te synchroniseren met je kassa en andersom. Alles wordt gevoed vanuit één database.

Al je informatie over klanten, producten, prijzen, voorraden en overige data die je in je webshop beschikbaar hebt, is ook direct toegankelijk in je kassa. En met direct bedoelt Mirko ook echt direct!

Wat kan dit betekenen voor de webwinkeliers die Magento gebruiken als e-commerce platform? Yild kan samen met de webshop een perfecte basis zijn voor de eerste echte stappen in Omnichannel. Daarnaast zijn alle extensies en koppelingen die voor Magento gemaakt zijn, ook direct te gebruiken binnen de kassa.

Koppelingen met ERP of CRM pakketten zijn gelijk beschikbaar. Heb je nu bijvoorbeeld een webshop en is deze gekoppeld aan Exact Online, dan is je kassa dat ook. Al je boekhouding is dan automatisch bijgewerkt.

Yild en WiQhit bij ‘t Anker
Inmiddels draaien Yild en WiQhit gezamenlijk bij Woonwarenhuis ‘t Anker. Online op www.ankerlemmer.nl en in de winkel in Lemmer. De bezoeker wordt in de webshop met gepersonaliseerde uitingen verleid om een aankoop te doen, maar de informatie over deze klant kan ook in de winkel door het verkoopteam worden gebruikt om een beter advies te geven. Yild maakt geen onderscheid en brengt de on- en offline kanalen bij elkaar.

Wil je meer weten?
Stuur Norman een mail via norman@wiqhit.com
of Mirko via mirko@tickles.nl

Over de sprekers
Norman Blokdijk
Van de ruim 20 jaar ervaring in marketing en sales, helpt hij de laatste 10 jaar dagelijks bedrijven bij personalisatie trajecten. Naast het schrijven van blogs, spreekt hij ook regelmatig voor grote groepen op verschillende evenementen over dit onderwerp. Norman is Commercieel Directeur bij WiQhit

Mirko Zecevic
Al 5 jaar actief binnen het e-commerce landschap als het gaat om new business en product ontwikkeling. Bij Tickles zorgt hij ervoor dat ze steeds vooruit blijven gaan als het gaat om innovatie. Mirko is Commercieel Directeur bij Tickles BV