PERSBERICHT – Een netwerk van ervaren investeerders heeft een belang van 20% genomen in het technologiebedrijf Webhelder, dat met WiQhit personalisatie software levert aan een snelgroeiende klantenbase. Webhelder is in 2012 gestart met WiQhit, de software die websites meer laat verkopen door voor iedere bezoeker de gebruikerservaring persoonlijker te maken. De evaluatie van gebruikerscases toont aan dat WiQhit’s website personalisatie zorgt voor een conversieverbetering van zo’n 20%. Ook voor content sites werkt personalisatie: bezoekers vinden sneller de gewenste informatie en de druk op support neemt af.

Onder haar klanten behoren organisaties als Sanoma en Ohra/Delta Lloyd, Qurrent, de Stad Gent en vele e-commerce partijen. Zij hebben voor WiQhit gekozen vanwege de eenvoudige implementatie, de beschikking over een volledige dataset, privacy & security én de bewezen effectiviteit van personalisatie.

Webhelder-ondernemers Jaap van Baar en Paul Stam melden dat ze met de kapitaalinjectie van € 225.000 én de expertise van de investeerders in staat zijn om de sterke groei van WiQhit voort te zetten.

Stam geeft leiding aan een team dat WiQhit op verschillende niveaus verder ontwikkelt, en onderscheidt een aantal focusgebieden:
“Onze high-end klanten gebruiken alle functionaliteiten voor website personalisatie, maar zien WiQhit ook het liefst als een Data Management Platform en Customer Analytics pakket. Daarom zal WiQhit op korte termijn met nieuwe producten komen.”

“Daarnaast is het de trend om tools laagdrempeliger in te zetten, vanuit een standaard inrichting met wizards en templates. Klanten willen vaak meteen succes, zonder grote investering in geld, tijd en kennis. WiQhit ontwikkelt daarom een plug & play versie, en ook plug-ins voor simpele integraties met andere software.”

Van Baar is verantwoordelijk voor marketing en sales, en is blij met de entree van het consortium: “Vooral de kennis van ervaren internetondernemers is voor ons van groot belang. We ontwikkelen WiQhit-producten voor alle type bedrijven. Daarop moet onze marketing- & salesstrategie zijn ingericht. De high-end markt blijven we bedienen via het partnernetwerk en via direct sales. Daarentegen moeten kleinere klanten in staat zijn om alles online – zonder tussenkomst van WiQhit – af te handelen: van het aanschaffen van een licentie tot het volledig inrichten van gepersonaliseerde webpagina’s.”

Van Baar vervolgt: “Retailers hebben de verkoopkanalen nu optimaal ingericht voor de gemiddelde bezoeker, en zien personalisatie als een logische vervolgstap om onderscheidend te blijven. Onze klanten scoren met WiQhit significant betere conversieratio’s. Die resultaten sterken ons in de ambitie om WiQhit te laten groeien tot de belangrijkste Europese softwareleverancier op het gebied van conversie-optimalisatie.”