Voor horeca-artikelen ben je bij Horecaworld aan het juiste adres. Van gasfornuizen tot barkrukken en van warmhoudbuffetten tot ijsblokjesmachines, het assortiment van Horecaworld is enorm. Om het aantal online verkopen te boosten zijn ze een samenwerking aangegaan met WiQhit. “Door onze samenwerking is onze omzet flink gestegen!” vertelt Dominique Beugelsdijk van Horecaworld trots.

Wat doet WiQhit?
WiQhit brengt alle fasen van de customer journey nauw in kaart, van oriënterende bezoeker tot klant. “We inventariseren eerst de belangrijkste conversiedoelen voor de website. Aan de hand van die doelen stellen onze consultants een personalisatieplan op, dat met Horecaworld wordt gedeeld. Zij kennen hun bedrijf als geen ander en voegen een aantal goede suggesties toe aan het plan. Vervolgens gaan de uitingen live, en met continu monitoren en tweaken hebben we de best renderende vorm gevonden,” aldus Jaap van Baar van WiQhit. “Onze samenwerking heeft ons veel nieuwe inzichten gegeven”, concludeert Beugelsdijk.

Houd je bezoekers vast
Bezoekers naar je site trekken is één ding, maar bezoekers vasthouden en overhalen om bij jou de aankopen te doen is de echte uitdaging. WiQhit stelt voor om bij Horecaworld reviews te tonen op de homepagina. “Dit is om de bezoeker een vertrouwd gevoel te geven en te laten zien dat producten en service door eerdere consumenten goed beoordeeld zijn”, vertelt Beugelsdijk. Daarnaast om meer vertrouwen te wekken heeft WiQhit ook de voordelen van de artikelen op de productpagina’s genoemd, zoals kortingen en specificaties. Tot slot test WiQhit ook hoe het bestelproces ervaren wordt.

Maak van een bezoeker een klant
Dit is het punt dat een bezoeker moet converteren tot klant. Zelfs op het moment van aankopen kan er nog twijfel zijn. Van Baar: “Op dat moment is het van belang om de bezoeker over te halen en de allerlaatste drempels voor deze bezoeker weg te nemen.” Dit doet WiQhit door een bepaald bericht te tonen voor bezoekers die een tijd op de bestelpagina blijven en geen acties ondernemen. Ook testen ze of het aanbieden van hulp invloed heeft op het aankoopproces. Op deze manier vergroten we de kans van slagen. “We laten de bezoeker niet meer los”, grapt Beugelsdijk.

Wat zijn de resultaten?
Door te begrijpen waar de klant zich bevindt in de customer journey en daarop je berichtgeving aan te passen, help je de conversie te verbeteren. “Het levert ons een forse toename van het aantal orders op. Wij hebben een conversiestijging van 15%, waar we erg blij mee zijn”, vertelt Beugelsdijk. Door het wegnemen van mogelijke drempels wordt het keuzeproces voor een klant eenvoudiger. “WiQhit heeft deze drempels heel vakkundig weggenomen voor onze klant”, vertelt Beugelsdijk. ”Dit smaakt naar meer”, concludeert hij.