"Een nieuwe website bouwen óf je huidige website optimaliseren?"

Hoe ga je slim om met deze keuze?

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 01-07-2022

\ minuten

Stel je voor: je website functioneert prima, maar is flink toe aan een nieuw ontwerp. Misschien is ‘ie verouderd of past de styling niet meer bij je merk. Samen met een ontwikkelaar ben je al een paar maanden bezig met het uitwerken van de wireframes. Binnenkort start het bouwproces en hierna test je natuurlijk uitgebreid, want het resultaat moet tiptop in orde zijn.

Je huidige website? Die krijgt even wat minder aandacht, want binnen afzienbare tijd staat er een gloednieuwe versie klaar voor je klanten. Slim, toch? Of juist niet? Laat je kansen liggen nu je je bestaande website niet meer optimaliseert? We delen graag ons advies met je.    

Je website optimaliseren

Het optimaliseren van je website met personalisatie is bewezen effectief. Vaak zijn ondernemers enthousiast, maar ontstaat dezelfde valkuil: “Dit kan ik perfect inzetten als mijn nieuwe website online staat!”. Maar laten we eerlijk zijn, het re-designen van je website is geen klus die je in één maand klaart. Vaak is het een grote investering, kost het best wat tijd en duiken er onvoorziene obstakels op bij het lanceren. Zo ben je bijvoorbeeld niet direct vindbaar of lopen je e-commerceprocessen niet in één keer soepel. 

Under construction

Laat geen kansen liggen terwijl je je nieuwe website bouwt

Een re-designproces dat langer duurt, komt vaak voor en hoort er wel een beetje bij. Alleen loop je wél kansen (lees: orders) mis bij je huidige websitebezoekers, als je met optimalisatie wacht tot je nieuwe website. Want jij kijkt natuurlijk uit naar het nieuwe ontwerp, maar uiteindelijk gaat het om je bezoekers. Door je huidige website niet te optimaliseren, is het een beetje alsof je tegen je bezoekers zegt: “Loop maar door, hier is nog niets te zien”. Terwijl je ook tíjdens de ontwikkeling van je nieuwe website, kan inzetten op zoveel mogelijk conversie op je huidige website. En ondertussen blijft leren van de interactie met je bezoeker en dit meeneemt in het aanpassen van je nieuwe website. Win, win! 

De juiste boodschap op het juiste moment

Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig aan de slag met personalisatie. Hiervoor hoef je geen verbeteringen door te voeren op je website, je voegt enkel iets waardevols toe. Met gepersonaliseerde berichten en meldingen voorzie je jouw websitebezoekers van de juiste informatie op het juiste moment. Denk bijvoorbeeld aan het tonen van een vergelijkbaar product, goede beoordelingen van andere klanten of informatie over hoe snel de bezoeker een product in huis heeft. Dit is eenvoudig te implementeren op je huidige website en je haalt er, in de tijd dat je bezig bent met het nieuwe ontwerp, een hoop waarde uit. 

Tip: vergeet nóóit je huidige website terwijl je een nieuwe bouwt  

Met personalisatie verhoog je niet alleen het aantal orders op je website, je verzamelt ook nog eens relevante data over jouw websitebezoekers. Bijvoorbeeld over de pagina’s die ze bekijken, hoe vaak zij terugkomen of waar ze afhaken in het orderproces. Informatie die jou helpt bij het inrichten van je nieuwe website. 

Zonde om deze kansen te laten liggen, toch? Ons advies luidt dus: verlies je huidige website niet uit het oog terwijl je werkt aan een nieuw ontwerp. Optimaliseer je website in de tussentijd eenvoudig met personalisatie en laat geen omzet liggen. Meer weten over het snel implementeren van personalisatie? We leren je graag kennen en vertellen je er alles over. Neem hier contact met ons op.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >