"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%."

Medik8, een bekend huidverzorgingsmerk, wilde meer producten verkopen via hun website en hun conversiepercentage verhogen met een gelijkblijvend advertentiebudget. Hiervoor werkt Medik8 samen met WiQhit en Rooza Online Marketing, het bedrijf van naamgever Tim Rooza. Het doel was om de website direct aan te passen aan het gedrag van de individuele bezoeker, zodat deze beter […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 21-05-2024

\ 3 minuten

Medik8, een bekend huidverzorgingsmerk, wilde meer producten verkopen via hun website en hun conversiepercentage verhogen met een gelijkblijvend advertentiebudget. Hiervoor werkt Medik8 samen met WiQhit en Rooza Online Marketing, het bedrijf van naamgever Tim Rooza. Het doel was om de website direct aan te passen aan het gedrag van de individuele bezoeker, zodat deze beter aansloot op de wensen.

Dit doet WiQhit door producten aan te bevelen en persoonlijke berichten te laten zien tijdens het bezoek aan de site. Ze gebruiken verleidingstechnieken van Cialdini om bezoekers te motiveren om iets te kopen. Deze technieken worden perfect getimed en omvatten pop-up meldingen en inpage aanpassingen op de pagina.

Aanpak
De aanpak bestaat uit verschillende personalisatietechnieken, zoals pop-ups en aanpassingen op de webpagina’s. Dit begon direct bij het eerste bezoek, om te zorgen dat mensen langer op de site blijven en uiteindelijk iets kopen.

Welkomstboodschap
Bij het eerste bezoek aan de site krijgen bezoekers een welkomstboodschap. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet meteen de site verlaten. Het verlagen van de bounce rate is altijd een uitdaging voor webshops.   

In deze boodschap wordt kort uitgelegd waar Medik8 voor staat, zoals hun focus op wetenschappelijke formules en huidvriendelijke producten. Dit helpt om meteen een goede eerste indruk te creëren en de bezoekers nieuwsgierig te maken naar de producten.

Sociale Bewijskracht
Om het vertrouwen van de bezoeker te winnen, laat WiQhit beoordelingen en real-time statistieken zien. Dit betekent dat de bezoekers recensies van andere klanten kunnen lezen en ook kunnen zien hoeveel mensen net een aankoop hebben gedaan.

Dit zorgt ervoor dat nieuwe bezoekers zien dat andere mensen tevreden zijn met hun aankopen en dat de producten populair zijn. Dit heet sociale bewijskracht.

De uiting heeft een timer, en verdwijnt automatisch.

Autoriteit
Medik8 bouwt ook aan autoriteit. Dit doen ze door een blog met uitgebreide tips & tricks over de toepassing van hun producten. Maar ook door het publiceren van studieresultaten, het geven van huid gebonden advies en het aan het woord laten komen van experts.

Hierdoor zien bezoekers het merk als betrouwbaar en deskundig, wat hun vertrouwen in de producten vergroot. Veiligheid en zekerheid zijn heel belangrijk bij online winkelen. Daarom benadrukt WiQhit de veilige betaalmethoden en het eenvoudige retourbeleid van Medik8.

WiQhit maakt gebruik van deze informatie in de gepersonaliseerde meldingen, om bezoekers sneller naar de volgende fase van het koopproces te leiden.

Schaarste en Urgentie
Een ander belangrijk onderdeel van het personalisatieplan, was het creëren van een gevoel van schaarste en urgentie. Bezoekers krijgen meldingen over de beperkte beschikbaarheid van populaire producten en tijdsgebonden aanbiedingen.

Bijvoorbeeld, “Bestel vandaag nog en we leveren uw bestelling morgen al bij u thuis”. Deze meldingen worden aangepast aan het tijdstip van het bezoek, rekening houdend met de deadline voor bestelling. Dat zorgt ervoor dat mensen sneller een beslissing nemen en niet lang twijfelen.

Resultaten
De samenwerking tussen WiQhit en Rooza Online Marketing leverde mooie resultaten op. Door de verleidingstechnieken van Cialdini op het juiste moment toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.

De welkomstboodschap vermindert het aantal mensen dat meteen weer weg klikt van de website, en de technieken voor sociale bewijskracht, autoriteit en zekerheden versterken het vertrouwen in het merk.

De tactieken rondom schaarste en urgentie zorgen ervoor dat mensen sneller iets kopen.

Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit, kijkt terug op de effectieve samenwerking: “Met Rooza Online Marketing hebben we al langer een fijn partnership. Tim en zijn Team bieden hun klanten een breed pallet aan oplossingen om online te groeien. Rooza weet perfect wanneer een klant toe is aan de volgende stap, en klopte nu ook op het perfecte moment aan bij WiQhit. Dat zorgde meteen voor een succesvolle samenwerking bij Medik8, en direct meetbare resultaten.” 

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >