"Van elke in WiQhit geïnvesteerde euro, krijgt De Kruidenbaron er 40 terug, dus de ROI is helder."

Welke ingrediënten heb je nodig voor een succesvolle personalisatie case?

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 30-01-2023

\ 3 minuten

De Kruidenbaron is de #1 leverancier van kruiden en specerijen in Nederland. Op de website www.dekruidenbaron.nl bestaat het assortiment uit meer dan 450 soorten, maar ook 300 soorten thee, noten en voedingssupplementen.

De conversie was al dik in orde, mede door de support van online marketing bureau Maatwerk Online. Niet geheel toevallig ook uit de Rijnmond, net als de Kruidenbaron. Toch bleek er ruimte voor een verhoging van het conversiepercentage – en startte de samenwerking met WiQhit.

Linksonder op de pagina worden reviews van tevreden klanten getoond aan het begin van de klantreis.

Launching customer
“WiQhit en Maatwerk Online zochten al iets langer naar een mooie launching customer voor ons partnership”, herinnert Willem Nales, senior SEO specialist van Maatwerk Online zich nog. “De Kruidenbaron paste perfect in dat plaatje. Een ondernemend team met ambitie om te groeien, en een prima functionerende website met veel verkeer en orders. De juiste ingrediënten voor een succescase dachten we.”
“Website personalisatie heeft de meeste impact bij een stevige basis. Daarop kun je verder bouwen”, weet Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit. “Het aanbod op www.dekruidenbaron.nl is onderscheidend, de site wordt gevonden door de juiste doelgroep en bezoekers zijn in staat om zelf eenvoudig hun aankopen te doen. Maar niet iedere anonieme bezoeker converteert naar een bekende klant. En daar komt WiQhit om de hoek kijken. De software herkent in welke fase van de klantreis de bezoeker zit, en welke boodschap nodig is om diegene een stap verder te brengen. Tot de aankoop aan toe.”

Juiste snaar
De inrichting van de gepersonaliseerde uitingen verliep volgens een vast stramien. Het conversiedoel was het bereiken van de bedanktpagina, de bevestiging dat een aankoop succesvol was afgerond. Vervolgens onderscheidde WiQhit de stappen in de online klantreis tussen het moment van binnenkomst en vertrek, en het profiel van de online bezoeker.  
Per fase in de klantreis wil je bezoekers motiveren met de juiste argumenten, die perfect aansluiten bij hun mindset op dat moment. Een belangrijke factor daarbij is ook het bezoek voorafgaand aan de klantreis op de site. Terugkerende bezoekers benader je op een andere manier dan iemand die er voor het eerst is. Verkeer vanuit een branding campagne op Facebook heeft een andere intentie dan traffic uit Google Ads. Het is essentieel om goed in te spelen op de informatiebehoefte, en direct de juiste snaar te raken met specifieke triggers en argumenten.

Theorie en praktijk
Is iemand voor het eerst op de site, dan helpt het om De Kruidenbaron kort voor te stellen en te laten zien wat ervaringen van andere klanten zijn. Dat doet WiQhit in de vorm van een welkomstboodschap en het tonen van reviews. Experimenten wijzen uit dat sociale bewijskracht het belangrijkste verleidingsprincipe aan het begin van de klantreis is. Verderop in het bezoek wordt meer ingespeeld op de noodzaak en urgentie (zoals snelle bezorging), gecombineerd met het benadrukken van zekerheden.
Willem: “Samen met WiQhit ontwikkelden we een personalisatieplan. Een raamwerk van uitingen die gekoppeld zijn aan enerzijds het klantsegment en anderzijds de fase in de journey. Daarbij gebruikten we de ervaring uit andere cases als basis. Of het plan ook zou werken, toetsten we in de praktijk door een A/B-test. De helft van het verkeer kreeg de standaard website te zien, en de andere helft de site inclusief de WiQhit-uitingen. Het verschil in conversiepercentage, gemiddelde orderwaarde, orders en omzet konden we toerekenen aan de personalisaties.”

Resultaat
Het dashboard laat zien dat de gepersonaliseerde groep ruim 10% meer koopt dan de controlegroep. En ook nog iets meer betaalt. Meer bestellingen en een gemiddeld hogere orderwaarde zorgen structureel voor extra omzet.
“Van elke in WiQhit geïnvesteerde euro, krijgt De Kruidenbaron er 40 terug, dus de ROI is helder”, concludeert Willem tevreden. “We gaan dus meer uit onze samenwerking halen. Op dit moment breiden we de personalisaties uit naar de andere labels, zoals www.detheebaron.nl en voegen we campagne-uitingen toe. Hierdoor kunnen we de online boodschap nog beter aansluiten op de campagnes die door het jaar heen lopen.    

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >