"Voor veel websites geldt dat de feitelijke conversie niet online plaatsvindt."

Online bezoekers gebruiken je website als inspiratie en pakken bij interesse de telefoon. 

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 23-08-2022

\ 6 minuten

Stel je voor: de bezoeker van je website krijgt – precies op het moment dat hij telefonisch contact met je wil opnemen – het nummer te zien van de juiste medewerker of afdeling. Toekomstmuziek? Zeker niet! De samenwerking tussen WiQhit en Qooqie maakt het mogelijk.  

Liever even bellen

Voor veel websites geldt dat de feitelijke conversie niet online plaatsvindt. Bijvoorbeeld als het gaat om complexe producten met een hoge aanschafprijs, waar een accountmanager maatwerkadvies over moet geven. Of om vacatures waarvoor de kandidaat nog wat extra informatie opvraagt bij een intercedent. Online bezoekers gebruiken je website als inspiratie en pakken bij interesse de telefoon.  

Geldt dit ook voor jouw bedrijf? Dan ben je vast benieuwd wat het moment is waarop potentiële klanten besluiten te bellen en wat hun online gedrag daarvoor was. ‘’Door de samenwerking met Qooqie kunnen we online bezoekers nu koppelen aan telefonische leads’’, vertelt Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit.  

Dit telefoonnummer heb je nodig  

‘’De koppeling van WiQhit en Qooqie maakt het mogelijk om specifieke telefoonnummers te tonen aan online bezoekers die een gepersonaliseerde boodschap van WiQhit kregen. Door call tracking kun je vervolgens exact volgen hoe het koopproces buiten de website is verlopen. En dus of het online bezoek leidde tot een succesvolle klantrelatie.’’  

Waar WiQhit zich normaal gesproken alleen profileert als digitale verkoper op je website, breidt dit zich dus uit naar de beïnvloeding van offline leads. Jaap: ‘’Steeds meer van onze klanten zijn actief in B2B. Ze hebben niet per se een website met heel veel verkeer, maar wel een heel specifieke doelgroep met een sterke interesse en een potentieel hoge klantwaarde. Online bezoekers die toch graag een échte verkoper spreken. Door de integratie met Qooqie kunnen we deze online bezoekers op het juiste moment in hun klantreis het juiste telefoonnummer geven.’’  

Welk telefoongesprek hoort bij welk online gedrag?

Qooqie legt die klantreis bloot door middel van call tracking. Daardoor is het niet alleen mogelijk om de klant de juiste informatie te geven, maar kun je achteraf ook het gedrag van de online bezoeker combineren met het telefoongesprek.  

En die informatie is natuurlijk goud waard, want daarmee kun je de online bezoeker steeds beter sturen naar conversie. ‘’Online leads die telefonisch contact opnemen zijn doorgaans al een stuk warmer dan leads die alleen een formulier op je website invullen’’, legt Youri Joziasse, salesmanager bij Qooqie uit. ‘’Zij zijn al veel verder in hun klantreis en hebben hierdoor een hogere aankoopintentie.’’ 

Data interpreteren

Qooqie is een innovatieve organisatie. Het bedrijf levert niet alleen de tool, maar onderscheidt zich door partners en klanten maximaal te ondersteunen in de toepassing van de data. Youri: ‘’Begin je voor het eerst met call tracking? Dan kan de hoeveelheid ruwe data die je genereert overweldigend zijn. Wij helpen je om deze data op de juiste manier te interpreteren. Op basis van bruikbare statistieken is het veel makkelijker om de juiste conclusies te trekken.”  

Waar Qooqie de data van de bellers achteraf nagaat, beoordeelt WiQhit daarvóór al in welke fase van het besluitvormingsproces de bezoeker zit. Komt iemand voor het eerst op de site, dan is de kans groot dat diegene eerst rustig wil rondkijken. Mensen vormen vaak een beeld op basis van ervaringen van anderen. Daarom krijgt de oriënterende bezoeker personalisaties te zien die gebaseerd zijn op sociale bewijskracht. Ze lezen bijvoorbeeld dat anderen het product of de dienst fantastisch vinden.  

Verhoog jouw offline leads  

De bezoeker is vervolgens concreet geïnteresseerd in de dienst of het product. Het benoemen van zekerheden en voordelen wakkert de interesse verder aan en motiveert tot de volgende stap in het proces. Dat kan het plaatsen van een online order zijn, maar soms leent het product of de dienst zich daar niet voor. Dat is wanneer de telefoon een uitstekend verkoopkanaal is en het extra de moeite waard is om de klantreis te blijven volgen.  

Wil je ook meer inzicht in de koppeling tussen online en offline bezoekers? En wil je het aantal offline leads kunnen verhogen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!  

Dit kan WiQhit x Qooqie jou opleveren:  

Praktijkervaring bij Trubendorffer   

De samenwerking tussen WiQhit en Qooqie ontstond door een vraag uit de praktijk. Trubendorffer, specialist in verslavingszorg wilde de reis van websitebezoekers zo soepel mogelijk laten verlopen. Ezra de Bie van iO Digital zorgt daarvoor door de communicatie op de website van Trubendorffer te personaliseren.  

Ze noemt de koppeling tussen WiQhit en Qooqie een grote stap voorwaarts. ‘’Zeker voor Trubendorffer zag ik direct de meerwaarde. Zij bieden hulp bij verslavingen en de diagnose daarvan. Het is voor hen van belang dat mensen de juiste informatie krijgen op de juiste tijd.’’  

Telefoontjes als belangrijkste leads

Via WiQhit is het mogelijk onderscheid te maken tussen verschillende doelgroepen en fases waarin websitebezoekers zich bevinden. Ezra: ‘’Hiermee testen we welke personalisaties eraan bijdragen dat bezoekers de hulp vinden die ze nodig hebben. Of dit nou is op het gebied van informatie vinden voor een verslaafd familielid of het inplannen van een intake voor jezelf.”  

Telefoontjes zijn hierin de belangrijkste leads voor Trubendorffer. ‘’Dat is dus iets wat wij graag willen optimaliseren’’, licht Ezra toe. ‘’Via Qooqie krijgen we al veel informatie krijgen over de kanalen waar de calls vandaan kwamen, het aantal unieke calls, beltijden, welk type lead et cetera.  

Nuttige en handige gegevens, maar ze waren nog niet te koppelen aan de data van WiQhit. Dus was er niet te zien of onze optimalisaties een positief effect hadden op de belangrijkste leadgeneratie.”  

Met de koppeling tussen WiQhit en Qooqie wordt deze informatie samengevoegd. En daarmee is duidelijk welke personalisaties ervoor zorgen dat mensen de telefoon pakken.  

Wil je weten hoe dit bij jouw bedrijf is? Neem contact op!  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >