"De winkel was op orde, maar wat nog ontbrak was een ‘verkoper’ die bezoekers een duwtje geeft richting de kassa."

WiQhit helpt Partly met groeien, maar de verhuisdozen hoeven nog niet gepakt te worden.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 18-03-2020

\ 3 minuten

Wat is de overeenkomst tussen Apple en Marco Borsato? Als ze aankondigden met iets nieuws te komen, dan stonden ’s nachts lange wachtrijen voor de winkel. Maar die tijden liggen al even achter ons…. Steeds meer mensen kiezen voor refurbished. Beter voor het milieu, én de portemonnee! De markt voor gereviseerde producten groeit, merkt het Utrechtse bedrijf Partly.

+10%

conversie *

+ €5.240,-

Omzet *

+€9,78

Average Order Value *

  *gemeten 01-01-2020 tot 01-04-2020

Of die 10% conversiewinst is gehaald? Zeker! De mensen die een gepersonaliseerde uiting zien, kopen sneller en besteden meer..

Boris Rosenbaum \ Operationeel Manager

Verhuisdozen

“Als ik aan de groei van Partly denk, dan zie ik verhuisdozen voor me. Steeds moesten we weer inpakken, en naar een groter onderkomen. In 2013 repareerden we telefoontjes vanuit een Utrechts studentenhuis. Nu werken we met zo’n 25 collega’s in een gloednieuw kantoorpand aan de rand van Breukelen. Maar de sfeer is gelukkig gebleven.” Aan het woord is Boris Rosenbaum, Operationeel Manager bij Partly.

De groei van het bedrijf kan Boris wel verklaren: “We zien dat consumenten bewuster kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Waarom veel geld uitgeven voor het meest recente model, als je voor een fractie van de nieuwprijs ook een top exemplaar kunt hebben? Weliswaar gebruikt, maar met alle garanties en volledig nagekeken.”

Juiste moment

“We zaten midden in de laatste verhuizing, toen ik in contact kwam met Jaap van WiQhit. Hij vertelde hoe hun software en model in staat is om websites te personaliseren op basis van het gedrag of profiel van iedere bezoeker. Daar had ik wel oren naar”, kijkt Boris terug.

“Het gesprek met Boris kwam op het juiste moment”, vult Jaap aan. “De website had een goede basis: gebruiksvriendelijk, veel bezoekers, en een prima conversie. De ingrediënten om WiQhit succesvol in te zetten waren bij Partly voor handen. De winkel was op orde, maar wat nog ontbrak was een ‘verkoper’ die bezoekers een duwtje geeft richting de kassa.”

Geleerde lessen

“Ons doel was om in korte tijd aan te tonen dat website personalisatie zorgt voor minimaal 10% meer orders en een hogere omzet”, schetst Jaap de samenwerking. “Voor de inrichting van de personalisaties hielden we rekening met de klantreis van de bezoeker. Waar in het oriëntatie- en koopproces bevond iemand zich, en welke beïnvloedingstechniek sluit het beste aan bij de mindset van de bezoeker? Juist bij Partly leverde dat mooie inzichten op!”

“Dat Partly ontzettend goed wordt beoordeeld, service hoog in het vaandel heeft, en uitstekende voorwaarden hanteert draagt bij aan positief sentiment. Maar klanten kopen toch voornamelijk vanwege de prijs. Zo zit de markt in elkaar”, realiseert Boris zich.

Dat heeft ook invloed op de personalisaties. Jaap legt uit: “Meer dan in andere branches willen bezoekers financiële zekerheid, en zijn ze minder gevoelig voor de mening van anderen. De uitingen die heel goed werken benadrukken de optie voor achteraf betalen, of eenvoudig retourneren.”

Resultaat

“Of die 10% conversiewinst is gehaald? Zeker! De mensen die een gepersonaliseerde uiting zien, kopen sneller en besteden meer. Gelukkig hebben we met onze nieuwe locatie geanticipeerd op verdere groei, anders hadden we de verhuisdozen er weer bij kunnen pakken…..”, besluit Boris tevreden.    

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >