"WiQhit moet je bij Harriesvlees.nl zien als de slager die je adviseert bij de aankoop van je vlees."

Al snel zagen we kansen voor WiQhit, zeker met de feestdagen op komst.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 02-02-2021

\ 3 minuten

Online hoge kwaliteit vlees kunnen bestellen tegen een betaalbare prijs, dat was missie van Harriesvlees.nl bij de start in 2020. Het Groningse online marketing bureau Daar-om.nl helpt Harrie bij de online verkoop van het vlees. Ieder z’n ambacht natuurlijk!

+17%*

conversie

* Resultaten in december 2020

WiQhit moet je bij Harriesvlees.nl zien als de slager die je adviseert bij de aankoop van je vlees.

Lars Penninga \ CRO Specialist Daar-om.nl

Klaar voor de feestdagen

Lars Penninga is CRO specialist bij Daar-om.nl en introduceerde WiQhit bij Harrie: “Ons bedrijf is actief op verschillende online fronten. We zorgen dat Harriesvlees.nl wordt gevonden door de juiste doelgroep, en zijn continu bezig om de prestaties van de webshop te verbeteren. Al snel zagen we kansen voor WiQhit, zeker met de feestdagen op komst.”

Jaap van WiQhit hoefde niet te twijfelen toen Lars hem benaderde: “Wij hadden al een succesvolle samenwerking draaien met Daar-om.nl en Bouwselect [Benieuwd? Bekijk hier de case]. Dus we wisten wat we voor elkaar konden betekenen. Een scan van Harriesvlees.nl wees uit dat de randvoorwaarden prima op orde waren. Kwalitatief goede traffic, een aantrekkelijk design en een onderscheidend product zorgden voor een uitstekende conversie. Bezoekers waren in staat om hun aankoop te doen, en deden dat ook.”

De slager die je adviseert

Lars vult aan: “WiQhit moet je bij Harriesvlees.nl zien als de slager die je adviseert bij de aankoop van je vlees. De slagerij is voor iedere bezoeker hetzelfde, maar de slager creëert een persoonlijke sfeer waardoor je eerder – en meer – koopt. Hoeveel extra orders en omzet dat zou opleveren, wilden we aantonen in een pilot. Harrie was daar wel voor te porren, dus gingen we direct aan de slag.”

“Om snel resultaat te tonen, grepen we terug op ons beproefde personalisatiemodel”, legt Jaap uit. “De klantreis van de gemiddelde bezoeker stelden we centraal, en deelden we op in verschillende stappen. Per fase ontwikkelden we gepersonaliseerde uitingen die perfect aansloten bij de belevingswereld van de klant. Het design was helemaal afgestemd op de website, en het device. Voor mobiel kozen we voor personalisaties die onderdeel waren van de pagina, en op desktop richtten we uitingen in die linksonder werden toegevoegd aan de bestaande content van pagina.”

Starten vanuit het personalisatiemodel

Lars gaat wat dieper in op de inrichting van het personalisatiemodel: “We gebruiken verleidingsprincipes waar mensen gevoelig voor zijn. Maar timing is alles. Je moet aansluiten bij de mindset van de bezoeker om de klantreis te versnellen en niet te frustreren. Voorbeeld? We weten dat nieuwe bezoekers gevoelig zijn voor het oordeel van andere klanten. Als iemand voor het eerst op de website is, dan tonen wij twee personalisaties die gericht zijn op social proof.”

Met quotes overtuigen we nieuwe bezoekers

“De bezoeker krijgt onbewust de bevestiging op de juiste plek te kijken. Anderen zijn hem of haar als tevreden klant voorgegaan. Telkens geven we een zetje in de rug, met argumenten die juist op dat moment relevant zijn. Zeker richting het einde van de klantreis kan het helpen als je garanties geeft over de levering, en in drukke tijden laat zien dat iemand ‘zijn’ vlees tot aan de deur kan volgen. Hiermee creëer je urgentie (‘het moet absoluut op tijd zijn voor dat etentje’). Ook snappen we helemaal dat bezoekers nog vragen hebben, of naar inspiratie zoeken. Als we twijfels zien in het bestelproces, tonen we de extra service van Harriesvlees.nl en passen we de communicatie aan op het tijdstip. Zo laten we geen telefoonnummer zien, als de helpdesk buiten kantooruren onbemand is”, besluit Lars.

Het resultaat

“Mooi theoretisch verhaal natuurlijk”, gaat Jaap verder. “Maar waar het Harrie uiteindelijk om gaat is het resultaat. Verkoopt hij meer vlees door het inzetten van de software? Om daar achter te komen, hebben we de bezoekers in twee groepen verdeeld. De controlegroep ziet de standaard site, en aan de gepersonaliseerde groep worden de WiQhit-uitingen getoond. In het dashboard zien we het verschil in conversieratio, omzet, orders en orderwaarde tussen beide groepen.”

“Het resultaat? Mensen in de gepersonaliseerde groep converteren ruim 17% beter*, wat zorgt voor meer orders en omzet.”

Trek gekregen? Ga dan snel naar Harriesvlees.nl en profiteer van topkwaliteit vlees van Hollandse bodem tegen de beste prijs van Nederland.

* Resultaten december 2020

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >