"We kunnen nu (gepersonaliseerde) kortingen tonen. Een ideale methode om twijfelaars over de streep te trekken"

“We komen makkelijker in contact met onze websitebezoekers, adviseren beter op maat en genereren zo meer omzet.”

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 05-11-2019

\ 3 minuten

GLAZZ® levert stijlvolle en unieke glazen oplossingen voor elk interieur. Volledig op maat en ook nog voor een scherpe prijs. Het productaanbod is indrukwekkend, maar de online omzet kan beter. Een glasheldere opdracht voor WiQhit, dat met een aantal doordachte ingrepen zorgt voor een verhoging van het aantal inmeetopdrachten, offerte-aanvragen en uiteindelijk online bestellingen.

  

“Elke week testen we andere uitingen, en bedenken we nieuwe oplossingen om de website makkelijker te maken”

Klaas-Tette Galema \ GLAZZ®

Een warm welkom

Natuurlijk, wanneer je voor het eerst een winkel betreedt is een goede indruk cruciaal. Zo niet, dan sta je snel weer op straat. Online is dat niet anders. Het begint allemaal met een professionele uitstraling. Maar er zijn meer mogelijkheden om nieuwe bezoekers het juiste gevoel te geven. Bevestiging van andere klanten bijvoorbeeld. “WiQhit zorgt ervoor dat nieuwe bezoekers direct enthousiaste reviews van klanten te zien krijgen, daardoor weten ze dat ze aan het juiste adres zijn. Daarnaast is het proces naar het plaatsen van een order niet lineair. Door WiQhit kunnen we de potentiële klant de juiste en nuttige informatie sturen, en hoeven wij deze niet meer lastig te vallen met tips die al bekend zijn”, vertelt Klaas-Tette Galema van GLAZZ®.

De meerwaarde van Glazz.nl

De klant moet duidelijk voor ogen hebben waarom hij of zij juist bij Glazz.nl moet bestellen. Dit vereist een aantal ingrepen op de productpagina, zodat bestellen een stuk aantrekkelijker wordt. Vanzelfsprekend wil je dat alle noodzakelijke informatie over een product goed zichtbaar is. Op de website kan WiQhit ook elementen verbergen die minder interessant of relevant zijn, of andere juist uitlichten. Maar ook gunstige levervoorwaarden en beschikbare voorraad beïnvloeden een keuze. Klaas-Tette Galema: “Uiteindelijk wil niemand teveel betalen, dus het komt goed uit dat we nu (gepersonaliseerde) kortingen kunnen tonen. Een ideale methode om twijfelaars over de streep te trekken.”

Een vertrouwd gevoel, significante stijging!

“Het geeft een betrouwbaar gevoel als je weet dat anderen de winkel tevreden hebben verlaten”, vindt Klaas-Tette. “We maken bijvoorbeeld zichtbaar hoeveel andere klanten een glazen deur bekijken, of hoeveel mensen een douchewand hebben besteld. En we tonen specifieke productreviews. Je koopt tenslotte eerder een product als je weet dat meer mensen er gelukkig mee zijn.” Dat laatste blijkt inderdaad te kloppen, want we zien een stijging in de verkoop.

Over de drempel

Een klant staat langere tijd in een winkel naar een product te kijken. Grote kans dat hulp van een expert nodig is. Zo ook online, waar het vanzelfsprekend niet altijd mogelijk is om even een collega op te trommelen. WiQhit grijpt hier in en stimuleert de klant om contact te leggen. Op een laagdrempelige manier kan de klant contact opnemen. En dat werkt. “We komen makkelijker in contact met onze websitebezoekers, adviseren beter op maat en genereren zo meer omzet”, ziet de tevreden Klaas-Tette.

Advies op maat!

E-mail marketing biedt handige mogelijkheden om advies op maat aan te bieden. “Des te persoonlijker, des te beter”, concludeert Klaas-Tette. WiQhit gebruikt diverse technieken om e-mails te sturen op basis van op basis van het gedrag dat de klant toont in de webwinkel. Hiervoor is een koppeling gemaakt met MailChimp. Klaas-Tette legt uit: “We mailen bijvoorbeeld wanneer een klant het winkelmandje heeft verlaten zonder af te rekenen. Of sturen een bericht met een interessante actie. Uiteraard leggen we hierbij ook de focus op upsell en cross sell producten”. De hiervoor benodigde e-mailadressen worden via extra triggers verzameld.”

Continu proces

Personalisatie blijkt geen trucje, een knop die je omzet waarna je achterover kunt leunen en de orders binnen ziet stromen. Voor het marketing team van GLAZZ® is het een continu proces waar aan gewerkt wordt. Klaas-Tette: “Elke week testen we andere uitingen, en bedenken we nieuwe oplossingen om de website makkelijker te maken.”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >