"De tool gebruikt de informatie die ook onze website staat. De kracht van WiQhit zit ‘m in de timing."

Lees het verhaal over de succesvolle samenwerking tussen Gek op kussens!, Booosters en WiQhit

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 09-06-2023

\ 3 minuten

Gek op kussens! is dé kussenhoezen specialist van Nederland. Het bedrijf uit Zevenaar werkt samen met Booosters aan het continu verbeteren van de website prestaties. Booosters-eigenaar Calvin Bleekman en Nienke Schuurman van Gek op kussens!, en blikken terug op een succesvolle samenwerking.      

Potentie
Calvin: “Bij Booosters kijken we met een nuchtere blik naar online marketing. Dat zal wel die Achterhoekse mentaliteit zijn. Onze klanten weten alles over hun bedrijf, en wij hebben specialisten in SEO, SEA, Social Media Advertising, conversie optimalisatie, data en rapportage. Door die kennis te bundelen, zorgen we voor beter vindbare en presterende websites.”

“Voor Gek op kussens! hebben we een aantal optimalisaties doorgevoerd, maar op een bepaald moment bleven de conversiecijfers stabiel. Terwijl we nog potentie zagen. In andere trajecten werkten we al succesvol samen met WiQhit, dus de link was makkelijk gelegd. Kon personalisatie zorgen voor een verhoging van het conversiepercentage?”       

Calvin Bleekman, eigenaar van Booosters

“Het antwoord is ja, anders hadden we deze case niet”, concludeert Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit. “We hebben de ervaring dat er nog behoorlijk wat ruimte zit in de online resultaten als je de website relevanter en persoonlijker maakt voor de bezoeker.”  

Doel van de test
De samenwerking bij Gek op kussens! startte met een pilot. In een maand tijd moest WiQhit aantonen dat hun werkwijze leidt tot een betere conversieratio, dus meer orders, een hogere gemiddelde orderwaarde en extra omzet.

WiQhit raakt niet aan de optimalisaties van Booosters. De website en campagnes blijven intact. Zo kunnen meer orders worden gerealiseerd met hetzelfde budget.

Met dat doel werd een personalisatieplan ontwikkeld met uitingen die aansluiten bij de fase in de klantreis van de bezoeker, en de klantrelatie die er is.  

Inrichting van de personalisaties
“Voor dat plan laten we ons inspireren door vergelijkbare cases. Waarom het wiel opnieuw uitvinden?”, vraagt Jaap zich retorisch af.

Mensen die voor het eerst op www.gekopkussens.nl komen, zien een korte welkomstboodschap. Daarin zien ze in één oogopslag waar het bedrijf voor staat. Dat zorgt al voor een zachte landing en een lager bounce-percentage.

Standaard wordt daarna ingespeeld op het gevoel van sociale bewijskracht. Door klantenreviews en het gebruik van statistieken (‘zoveel klanten gingen je voor’) vergroot je het vertrouwen in het merk. Maar…. bij Gek op kussens! bleken deze uitingen helemaal niet zo succesvol. Blijkbaar zijn bezoekers veel doelmatiger in hun gedrag.

Daarom gebruikt WiQhit – eerder dan normaal – personalisaties die vertellen waarom je juist bij Gek op kussens! de aankoop moet doen. In die uitingen worden zogenaamde hygiënefactoren genoemd, zoals: 14-dagen retour, snelle verzending en verschillende betaalmethoden. Ook achteraf betalen.

Dit zijn niet zozeer unieke kenmerken van het bedrijf, maar wel voorwaarden die de bezoeker geruststellen. Ze geven een zetje in de rug. Het kan natuurlijk dat mensen nog steeds twijfelen om het koopproces online af te ronden.

Dan helpt het om een uiting te tonen met de contactmogelijkheden. Dat zorgt er voor dat mensen buiten de website om hun aankoop kunnen doen, en het biedt vertrouwen: er zit een ‘echt’ bedrijf achter Gek op kussens!. Wat helpt bij de online conversie.    

WiQhit houdt rekening met het verzendmoment. Bezoek je de website daar vlak vóór, dan ziet de bezoeker een uiting met meer urgentie.

“De kracht van WiQhit zit ‘m in de timing”, zegt Nienke. “De tool gebruikt de informatie die ook onze website staat. Maar door er op het juiste moment in de klantreis extra aandacht op te vestigen, wordt die informatie nóg relevanter voor de bezoeker.”

Meer conversie en hogere orderwaarde
Calvin: “Maar dan is de vraag: zorgt meer relevantie ook voor meer conversie? En dat kunnen we testen. We verdelen het verkeer in 2 groepen: de controlegroep die de standaard site ziet, en de gepersonaliseerde groep aan wie de personalisaties worden getoond.”

Uit de data blijkt de gepersonaliseerde groep op alle vlakken beter te scoren. Het conversiepercentage ligt ruimt 8 procent hoger en de gemiddelde orderwaarde verschilt zo’n 6 procent. Mensen kopen dus sneller én meer. Zowel op mobiel als op desktop.  

“Een mooie bevestiging van een geslaagde case en een fijne samenwerking met Booosters en Gek op kussens!”, besluit Jaap tevreden.  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Gedenkwebshop: een persoonlijke herinnering

"Ik zei al dat we slimme keuzes maken. De cijfers laten zien dat WiQhit méér mensen helpt met het vinden van het juiste gedenkartikel. ”

Theo Zijlstra \ Mede-eigenaar Gedenkwebshop.nl

Lees dit verhaal >

Personalisatie loopt op rolletjes bij Koffershop.nl

"Voor verschillende projecten werkte ik al samen met het team van WiQhit. Hun oplossing komt goed tot z’n recht als de basis staat.”

Peter Langhout \ Online Specialist Koffershop.nl

Lees dit verhaal >