"De concurrentie leest mee, maar dat WiQhit werkt, ja dat durf ik wel te stellen!"

Personalisatie software is voor iedere webshop van toegevoegde waarde. Ongeacht de omvang en leeftijd van het bedrijf. Uiteraard moeten de randvoorwaarden wel goed ingevuld zijn. Op Fietsproducten.nl was dat allemaal prima in orde.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 14-01-2021

\ 2 minuten

“Voor mij als fietsliefhebber kwam in augustus 2020 een droom uit: de lancering van mijn eigen webshop met hoogwaardige en onderscheidende fietsproducten. De naam was snel gevonden: Fietsproducten.nl.” Aan het woord is ondernemer Wouter Nieboer.

De concurrentie leest mee…. maar dat WiQhit werkt, ja dat durf ik wel te stellen!

Wouter Nieboer \ Eigenaar Fietsproducten.nl

Persoonlijk en relevant

Al vrij snel raakte Wouter in gesprek met WiQhit. “Wanneer een website live gaat, komt er heel veel op je pad. De aandacht ging uit naar de uitbreiding van het assortiment, en zorgen dat mijn doelgroep Fietsproducten.nl weet te vinden. Toen Jaap van WiQhit vertelde over de kracht van personalisatie, klonk dat meteen interessant. Ondanks dat ik in een opstartfase zat, wist ik wel dat een persoonlijke en relevante website moest zorgen voor meer orders,” kijkt Wouter terug.

Jaap sluit zich hierbij aan: “Personalisatie software is voor iedere webshop van toegevoegde waarde. Ongeacht de omvang en leeftijd van het bedrijf. Uiteraard moeten de randvoorwaarden voor conversie wel goed ingevuld zijn. Kunnen bezoekers hun doel bereiken? Klopt het aanbod en de prijsstelling? Is de site gebruiksvriendelijk? Op Fietsproducten.nl was dat allemaal prima in orde.”

Testen in de praktijk

Jaap: “Of WiQhit daadwerkelijk kon zorgen voor meer orders en een hogere orderwaarde, wilden we testen in de praktijk. Met Wouter spraken we af dat WiQhit zich in een periode van 4 weken moest bewijzen. Noem het een pilot. Hierna kon hij zelf bepalen of het interessant was om de samenwerking maandelijks voort te zetten.”

Wouter zag weinig beren op de weg: “De pilot was gratis, en de werkzaamheden werden mij uit handen genomen. Het team van WiQhit ging direct aan de slag met het maken van een concept personalisatieplan, met uitingen die bij andere webshops voor meer orders hadden gezorgd. Het is mijn winkel, dus natuurlijk had ik ook mijn eigen inbreng. Samen kwamen we er snel uit, en gingen de personalisaties live.”

Standaard procedé

Jaap haakt hier op in: “Wij hebben een standaard werkwijze voor elke pilot. In een korte tijdspanne willen we zoveel mogelijk succes boeken. Daarom maken we gebruik van een bewezen effectief personalisatiemodel dat gericht is op alle online bezoekers. Per fase in de klantreis laten we één of enkele uitingen zien die helemaal aansluiten op iemands mindset. Vertrouwen geven als iemand voor het eerst de site bezoekt, zekerheden tonen in het oriëntatieproces, en een zetje in de rug bij het afrekenen.”    

Resultaat

“Elke personalisatie testten we ten opzichte van een controlegroep. Dit zijn bezoekers die de standaard website zagen, zonder WiQhit-uiting. Uit de data bleek dat de gepersonaliseerde uitingen echt verschil maakten,” ziet Jaap.

Wouter constateert dat ook: “De concurrentie leest mee, dus ik ben wat terughoudend met het noemen van getallen. Maar dat WiQhit werkt, ja dat durf ik wel te stellen!”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >