"De personalisaties werken! We krijgen het steeds drukker met inpakken."

Enjoythesun.nl was er niet geweest zonder Corona-crisis. “Van de één op de andere dag zat ik thuis, de wijnbar waar ik werkte moest de deuren sluiten”, kijkt Melvin van de Bruinhorst terug. “Wat nu? Ik gooide het over een heel andere boeg en startte een webshop met lampjes op zonne-energie. Dan kon ik meteen sfeer […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 19-06-2023

\ 0 minuten

Enjoythesun.nl was er niet geweest zonder Corona-crisis. “Van de één op de andere dag zat ik thuis, de wijnbar waar ik werkte moest de deuren sluiten”, kijkt Melvin van de Bruinhorst terug. “Wat nu? Ik gooide het over een heel andere boeg en startte een webshop met lampjes op zonne-energie. Dan kon ik meteen sfeer aanbrengen in onze tuin met B&B.”

In drie jaar tijd is het productaanbod flink uitgebreid met unieke buitenverlichting en tuindecoratie. Melvin: “De tuin is een mooie showroom en gasten van onze B&B kopen niet zelden wat ze zien hangen. Maar de meeste klanten doen hun aankoop via www.enjoythesun.nl. Het inpakken en versturen van de pakjes kost steeds meer tijd. Gelukkig krijg ik daar hulp bij.”

Ambitieus als Melvin is, zoekt hij steeds naar kansen voor meer bestellingen. Toen WiQhit op zijn pad kwam, was hij meteen te porren voor een pilot. 

Geen verplichtingen
De shop is ontwikkeld op het platform van Mijnwebwinkel. Daarin zitten al heel veel functies, maar Melvin wilde het persoonlijk contact dat hij in de B&B had vertalen naar de website. WiQhit kon daarbij helpen, wist ook Jaap van Baar (mede-eigenaar van WiQhit): “De winkel was op orde, maar miste een verkoper. Iemand die de bezoeker helpt in elke fase van het koopproces, en zo zorgt voor meer orders. De persoonlijke benadering van Melvin probeerden we online zoveel mogelijk nabootsen.”

“Tuurlijk, investeren hoort er bij. Daarvoor ben je ondernemer. Maar het liefst weet je van tevoren precies wat het oplevert. Daar kon WiQhit me bij helpen”, weet Melvin nog. Jaap bood aan om te starten met een pilot. Vrijblijvend, zodat ik zonder kosten kon ervaren wat de toegevoegde waarde was.”

Melvin van de Bruinhorst, eigenaar van Enjoythesun.nl

Standaard werkwijze
In een pilot gebruikt WiQhit het beproefde personalisatiemodel dat al bij honderden webshops is ingericht. Ongeacht het platform of CMS waarop de shop draait. Het model onderscheidt verschillende fases in de online klantreis, en verdeelt het verkeer in segmenten. Per fase in de klantreis ziet een bezoeker één of meerdere gepersonaliseerde uitingen. Die sluiten perfect aan bij de doelgroep waar hij of zij toe behoort. Nieuwe bezoekers krijgen natuurlijk een andere boodschap dan een vaste klant. Iemand met een duidelijke koopintentie benadert WiQhit anders dan een oriënterende mensen.

“Door deze standaard werkwijze, waren de personalisaties snel ingericht en konden we zo live. Wel zo handig, want dan heb je ook in no time de eerste inzichten”, aldus Melvin.

De personalisaties werden in een A/B-test beoordeeld ten opzichte van een controlegroep. De helft van het verkeer kreeg de uitingen wel te zien, en de andere helft niet. Zo wordt in korte tijd objectief vastgesteld wat de stijging in het conversiepercentage en gemiddelde orderwaarde is.

Uitingen die scoren
Per device type werden aparte personalisaties ingericht. Voor desktop koos WiQhit pop-up notificaties die lekker in het oog springen. Op de smartphone kwamen minder opvallende uitingen, ook omdat er gewoon minder ruimte is op het scherm.  

Door het tonen van een welkomstboodschap bij een eerste bezoek aan de website, voorkom je dat mensen wegklikken.

Bij een eerste bezoek ziet iemand een korte welkomstboodschap met een korte beschrijving waarvoor Enjoythesun.nl staat. Vervolgens wordt ingespeeld op sociale bewijskracht door het tonen van reviews van tevreden mensen en statistieken over het aantal bezoekers dat maandelijks klant wordt.  

Verderop in de klantreis, op het moment dat iemand een product bekijkt bijvoorbeeld, wordt de bezoeker geattendeerd op de voordelen van Enjoythesun.nl. Zoals gratis verzending in Nederland en België, waarbij WiQhit rekening houdt met de orderwaarde. Of snelle bezorging en het gemak waarmee contact kan worden opgenomen.  

Bij de belangrijkste call-to-action buttons zet je argumenten om de order te plaatsen.

Conclusie
“De personalisaties werken! We krijgen het steeds drukker met inpakken”, lacht Melvin tevreden. “Onze ambitie is om de grootste te worden in de online verkoop van solar tuinverlichting, in Nederland. Daarvoor is het belangrijk dat we samenwerken met de juiste partners. Daar hoort WiQhit bij!”  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >