"Met de kleding vertellen en verspreiden wij een verhaal. Ons doel is een betere, liefdevollere wereld achterlaten voor alle kinderen."

Mirko vertelt over zijn drive met BRADAS.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 10-01-2022

\ 3 minuten

Dit is het verhaal van BRADAS oprichters Stevanija en Mirko. Mirko is op zesjarige leeftijd gevlucht naar Nederland, en van beiden liggen de roots in het door oorlog verwoeste Joegoslavië. Waar hun ouders alles verloren, behalve liefde, respect en waardering voor anderen.   

Liefde, respect en waardering
Die drie woorden staan nu voor BRADAS, met een verhaal dat wordt verteld in de kleding. Mirko: “Zelf zagen we hoe onze ouders tijdens de oorlog altijd anderen hielpen, ongeacht wie je was of wat je had gedaan. De ouders van Stevanija hebben hun huis 8 jaar lang gratis ter beschikking gesteld aan vluchtelingen, ondanks dat ze zelf alles kwijt waren geraakt.”

“Die drive hebben ze aan ons doorgegeven, en dat vertaalt zich in BRADAS. Met BRADAS willen wij de boodschap van broederschap verspreiden. BRADAS is daarom ook geen fashionbrand, maar een movement. Met de kleding vertellen en verspreiden wij een verhaal. Ons doel is een betere, liefdevollere wereld achterlaten voor alle kinderen. Die overtuiging passen we toe in alle aspecten van het ondernemen.” 

Mirko en – BRADAS-ambassadeur van het eerste uur – Churandy Martina

Omringd door ambassadeurs
“Onze producten zijn vegan, gemaakt van 100% biologisch katoen en 100% gerecycled polyester. Ook laten we de items niet in bulk produceren, met de kans op onverkochte voorraden en restafval. Bovendien doneren wij een aanzienlijk percentage van onze winst aan kindgebonden goede doelen. Nu zijn we partner van Het Vergeten Kind, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een moeilijke thuissituatie.”

“Meteen vanaf de start in april 2021 werden we omringd door vele ambassadeurs die direct of indirect de boodschap van liefde, respect en waardering uitdragen. Churandy Martina bijvoorbeeld, hij geloofde vanaf dag 1 in ons, en zo hebben we tientallen ambassadeurs. Daar zijn we zo trots op!”

Collabs
De BRADAS kleding is online te koop op www.bradasstore.com, en ligt nu ook bij Goons & Queens in de tattoozaken. Mirko: “We doen dingen graag ‘anders’. De eigenaar van Goons & Queens benaderde ons voor een collab en wou graag onze boodschap in zijn zaken uitdragen, dit leek ons hartstikke leuk omdat het niet een regulier retailkanaal is.”

“Daarnaast merken we dat steeds meer ondernemers onderdeel willen worden van de broederschap. We hebben al een aantal mooie collaborations mogen doen, zo ook met bedrijven zoals Overdose DACH. Het hele team loopt straks in een BRADAS x Overdose collectie. Op deze manier willen werkgevers een blijk van liefde, waardering en respect tonen aan hun werknemers”, zegt Mirko. 

Persoonlijke interactie
Wat is de link met WiQhit? Jaap, van WiQhit: “Mirko en ik kennen elkaar al een behoorlijke tijd. Op professioneel vlak hebben we veel met elkaar samengewerkt, en tijdens onze talloze gesprekken ging het echt niet alleen over conversie ratio’s, traffic en campagnes. Dan merk je al snel dat we over veel onderwerpen hetzelfde denken. Dus toen Mirko het verhaal over BRADAS vertelde, moesten we daar iets mee.”

Dat ‘iets’ vertaalde zich in een samenwerking op Bradasstore.com. Jaap: “Het persoonlijke verhaal van Mirko en Stevanija, wil je doorvoeren op de website. In die zin dat iedere bezoeker, of brada, zich welkom voelt en een persoonlijke interactie ontstaat. Net als in een fysieke winkel gebeurt tussen klant en verkoper. Dat kan met WiQhit.”

Zes fases in de klantreis
WiQhit onderscheidt zes fases in de online klantreis en de software herkent automatisch in welke fase de bezoeker zich bevindt. Komt iemand voor het eerst op www.bradasstore.com, dan ziet diegene een welkomstboodschap. In één oogopslag wordt duidelijk waar BRADAS voor staat, en wat je als klant kunt verwachten. 

Door een korte welkomstboodschap zien bezoekers in één oogopslag waar BRADAS voor staat.

De mening van anderen beïnvloedt het vertrouwen in je merk. Zeker als ‘nieuw’ bent. Daarom gebruikt WiQhit reviews van klanten aan het begin van het oriëntatieproces.  

Positieve ervaringen van andere klanten zorgen voor vertrouwen. Zeker aan het begin van de klantreis.

Verderop in de klantreis benoemt WiQhit de voordelen die horen bij het kopen van een bepaald product. “Ook hierbij willen we telkens het unieke verhaal meegeven. Concreet voorbeeld? BRADAS houdt bewust geen voorraad aan, om verspilling te voorkomen. Daardoor is de levertijd wel iets langer, maar doe je wel een milieuvriendelijke aankoop. En dat is ook wat waard”, licht Mirko toe.

BRADAS produceert per order, daarom is de levertijd iets langer. Met deze argumenten kweek je sympathie.

Rollercoaster
Na bijna één jaar BRADAS kijkt Mirko met een grote glimlach terug: “Het is een rollercoaster geweest, met alle uitdagingen die bij het ondernemen horen. Zekerheden vallen weg, maar een avontuur komt er voor in de plaats. Wat zijn Stevanija en ik blij met de stap die we gezet hebben. En voor de liefde, respect en waardering die we krijgen en kunnen geven. Op naar een nóg mooier 2022!” 

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >