"Door het inzetten van de uitingen van WiQhit zien we dat de conversie in de gepersonaliseerde groep zo’n 20% hoger ligt dan in de controlegroep."

“De samenwerking levert ons concreet 10% meer leads op. Die hadden we anders niet gehad.”

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 17-01-2020

\ 3 minuten

Tenzing Travel is specialist in het samenstellen van verre reizen. Of het nou gaat om een zon-, zee-, of strandvakantie met het gezin, het afleggen van Route 66 met een camper of een safari-trip door Afrika. Tenzing heeft naast een Travel Shop in Amsterdam ook een website, waar mensen informatie kunnen vinden over de mooiste bestemmingen. Kant-en-klaar pakketten vind je nauwelijks bij Tenzing Travel, alle reizen kun je helemaal zelf samenstellen met een specialist. Die weet de hotspots, onontdekte plekken en do’s and don’ts.

  

Door het inzetten van de uitingen van WiQhit zien we dat de conversie in de gepersonaliseerde groep zo’n 20% hoger ligt dan in de controlegroep.

Daan Lodewijks \ e-commerce manager

Doel: meer leads genereren

Direct online boeken gebeurt niet, want elke reis is maatwerk. De belangrijkste conversiedoelstelling is leadgeneratie. De website moet mensen enthousiasmeren en interesseren om een offerte aan te vragen. Aan de hand van iemands wensen volgt dan het beste programma. Om het aantal online offerte aanvragen te vergroten en in omzet te groeien, heeft Tenzing Travel de hulp van WiQhit ingeschakeld. En niet zonder resultaat.

Mindset van de bezoeker

Jaap van Baar (WiQhit) blikt terug op de start van het traject: “WiQhit wordt altijd ingericht vanuit ons inmiddels beproefde personalisatiemodel. We kijken naar de klantreis die bezoekers doorlopen, onderscheiden daarin verschillende fases en tonen een boodschap die het beste past bij de mindset van de bezoeker. De uitingen van WiQhit worden getest ten opzichte van een controlegroep, zodat we objectief kunnen vaststellen welk effect elke personalisatie heeft gehad op het einddoel.”

“In het begin van de klantreis, weten we dat bezoekers gevoelig zijn voor sociale bewijslast: wat vinden anderen van reizen met Tenzing Travel? Gelukkig beschikken we over veel mooie klantervaringen om te delen. Deze reviews zorgen er voor dat mensen doorklikken en meer pagina’s bezoeken.”

“Vervolgens tonen we verschillende argumenten om contact op te nemen met een reisadviseur. Het is aan te raden om een reis naar de VS op tijd te boeken. Campers kunnen verhuurd zijn, en parken volgeboekt. Als we zien dat mensen verder in het oriëntatieproces zijn, leggen we hier de nadruk op. Met extra leads tot gevolg.”

Eenvoudig maar doeltreffend

Daan Lodewijks, e-commerce manager van Tenzing Travel is tevreden over de samenwerking: “Door het inzetten van de uitingen van WiQhit zien we dat de conversie in de gepersonaliseerde groep zo’n 20% hoger ligt dan in de controlegroep. Dat is na een paar maanden al een prima resultaat en op die voet kunnen we zeker doorgaan.”

“Wat je ook zag is dat ogenschijnlijk eenvoudige aanpassingen toch doeltreffend kunnen zijn. Hierdoor is de drempel om te starten vrij laag. We zien ook dat de expertises van beide bedrijven zorgen voor een betere dialoog met de bezoeker.”

Kans op meer succes

Daan vervolgt: “In de pilot hebben we ons in eerste instantie gefocust op alleen de desktop-gebruikers. Bezoekers aan de mobiele website hebben we uitgesloten van de test. De coverage, het aantal bezoekers dat wordt gepersonaliseerd, ligt daarom nog vrij laag. Maar een kwart van het verkeer wordt een WiQhit-uiting getoond. Ondanks dat levert de samenwerking ons concreet 10% meer leads op. Die hadden we anders niet gehad.”

“De winst zit ‘m dus in én werken aan verdere conversieverbetering én zorgen dat we meer bezoekers bereiken. Dat moet zeker kunnen lukken met de inzichten die we in de pilot hebben opgedaan. We weten nu welke uitingen positief bijdragen, en welke boodschappen het tegenovergestelde effect hadden. Het is dus een kwestie van blijven schakelen, testen en aanpassen, concludeert Daan.”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >