"Diacé wil iedereen persoonlijk kunnen helpen aan de beste diabetes hulpmiddelen. Een logische stap dus om WiQhit eens te testen."

Lees het verhaal van Nick Van der Hallen.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 07-07-2021

\ 3 minuten

Ondernemen met het hart, omdat je de wereld om je heen een beetje mooier wilt maken, dat is wat Nick en Stefanie elke dag weer beweegt. “Met Diacé willen we impact maken, vooral voor onze zoon Cédric”, begint Nick Van der Hallen zijn verhaal.

Trots naar school
“Cédric heeft sinds z’n vierde levensjaar al diabetes type 1. Dagelijks gebruiken wij allerlei hulpmiddelen om zijn leven met diabetes zo aangenaam mogelijk te maken. Ondanks de technische vooruitgang ziet die apparatuur er niet echt cool uit. Ze toveren geen glimlach op je gezicht…”, weet Nick.

“En dat is wat je als ouders zo graag wilt. Cédric blij zien. Dus zijn we online gaan zoeken naar trendy pomptasjes, kleurrijke sensorstickers en andere producten waarmee hij trots naar school kon. Maar dat viel tegen! Zeker hier in België was er niets te vinden.”

‘Als er niets is, moet je het zelf maar doen’ denken Nick en Stefanie – en zo start Diacé.be. Een webshop met het ruimste assortiment diabetes hulpmiddelen. Producten die je niet constant confronteren met het ziekzijn, maar je willen opvrolijken.

Nick Van der Hallen, Eigenaar van Diacé

Logische stap
Diace.be is ontwikkeld op het Mijnwebwinkel-platform. Naar volle tevredenheid. “Mijnwebwinkel heeft een mooi rijtje integratie-partners waar ook WiQhit tussen staat. WiQhit creëert een gepersonaliseerde website voor iedere bezoeker. Dat spreekt ons aan, want Diacé wil iedereen persoonlijk kunnen helpen aan de beste diabetes hulpmiddelen. Een logische stap dus om WiQhit eens te testen”, kijkt Nick terug.

Personalisatie komt echt tot z’n recht als de basis van de website goed staat. “Wij noemen WiQhit altijd de verkoper in je winkel, maar als de deur klemt heeft die weinig effect”, lacht Jaap van WiQhit. “Gelukkig heeft Diacé de zaken goed op orde. De shop wordt gevonden door een heel specifieke doelgroep, en heeft unieke producten waardoor de conversie op een hoog niveau is. Dat zie je terug in de WiQhit testresultaten.”

Andere mindset
Voor de WiQhit pilot wordt gebruik gemaakt van het bekende personalisatiemodel, dat de klantreis opdeelt in zes fases. Per stap in de journey hebben de gepersonaliseerde uitingen elk hun eigen doel.

Jaap licht toe: “Natuurlijk focussen we op conversieverhoging, en concreet meer orders. Maar iemand die voor het eerst Diace.be bezoekt heeft een heel andere mindset, dan degene die veel producten bekijkt en iets aan het winkelmandje toevoegt. Het is essentieel dat je daar goed op inspeelt en bezoekers niet op- of wegjaagt.”  

De opzet van de test kent veel gelijkenissen met andere projecten. Ook nu wordt sociale bewijskracht als overtuigingsprincipe aan het begin van de klantreis ingezet. Nick: “Het helpt als je gebruik kunt maken van de ervaringen van je klanten. Eerlijke verhalen zorgen voor vertrouwen. Daarmee houden we bezoekers op de site.”

Zeker bij Diacé helpen eerlijke klantverhalen om vertrouwen te creëren

Unieke verkoop voorwaarden
Vervolgens wordt ingezoomd op de unique selling points van Diacé, redenen die de aankoopdrempel verlagen. Voordat een bezoeker het check-out proces start, wil diegene natuurlijk weten welke services je biedt. Kosteloos retourneren, snelle verzending en eenvoudige contact leggen zijn belangrijke drivers voor conversie. Jaap: “Diacé biedt niet de meest unieke verkoop voorwaarden, maar dat is niet erg. Ze op het juiste moment benoemen geeft al een zetje richting de kassa.”

USP’s verlagen de aankoopdrempel, ook als ze niet uniek zijn

Spannend bij de kassa
Eenmaal bij de kassa aangekomen, wordt het spannend. Hoe je het ook wendt of keert, de portemonnee moet worden getrokken. Twijfel herkent WiQhit. Als iemand langer over het aankooptraject doet dan gemiddeld, dan krijgt hij of zij een boodschap met de eenvoudige betaalmogelijkheden. Ook het prominent tonen van de communicatiekanalen wekt vertrouwen. Zeker in het geval van Diacé. “We kunnen ons verplaatsen in onze klanten, en snappen hun verhaal”, zegt Nick. “Klanten die toch nog vragen hebben, kunnen we snel én met het juiste antwoord helpen.”

Diacé verplaatst zich in hun klanten, en snapt hun verhaal

Resultaat
Nick: “Diacé gelooft dat personalisatie van toegevoegde waarde kan zijn, maar de cijfers moeten het nog wel aantonen. Gelukkig bouwt WiQhit in het dashboard de bewijslast op. Het resultaat? Een plus van meer dan 10 procent in de conversieratio en een gemiddelde orderwaarde die zo’n 5 procent hoger ligt*. Geen verrassing dus dat we lekker zijn doorgegaan na de pilot. Met nieuwe inzichten maken we Diacé nóg persoonlijker en relevanter.”

* Cijfers in juni 2021   

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >