"Wij zouden dit verhaal niet vertellen, als dat doel niet bereikt was. Na de pilot zijn we dus lekker doorgegaan!"

Naast een showroom in het Achterhoekse Wehl, heeft Design85 ook een webshop. En daar zag WiQhit nog wel ruimte voor conversieverbetering.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 12-01-2021

\ 3 minuten

Design85 verkoopt industriële meubelen. Je kent het wel: veel steigerbuizen, staal en robuust hout. Bovendien produceren ze zelf ook industriële kapstokken. Daarmee spelen ze goed in op een interieur trend die al langer door de huiskamers waait. Naast een showroom in het Achterhoekse Wehl, heeft Design85 ook een webshop. En daar zag WiQhit nog wel ruimte voor conversieverbetering.

+19%

conversie

+15%

gemiddelde orderwaarde

Wij zouden dit verhaal niet vertellen, als dat doel niet bereikt was. Na de pilot zijn we dus lekker doorgegaan!

Mark Berends \ Eigenaar Design85

Een warm welkom

Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit: “Als je de winkel van Design85 binnenstapt, dan krijg je daar een warm welkom en zorgt een adviseur voor een fijne en persoonlijke koopervaring. Hij luistert naar je wensen en speelt daar op in. In de webshop daarentegen wordt je als bezoeker behoorlijk vrij gelaten. Wat zou er gebeuren als je die persoonlijke sfeer van de winkel kunt vertalen naar je webshop?”

Mark Berends, mede-eigenaar van Design85: “Jaap en ik kwamen met elkaar in gesprek over website personalisatie. Eerst dacht ik nog dat deze techniek alleen voor de grote online bedrijven beschikbaar was. Maar Jaap vertelde mij dat WiQhit een model gebruikt dat ook bij kleinere bezoekersaantallen voor succes zorgt.”

De koopreis centraal

Jaap: “Ja, klopt. Het personalisatiemodel dat we hebben ontwikkeld kijkt naar de koopreis van de klant, en deelt deze op in fases. Per stap toont WiQhit dan een boodschap die perfect past bij de ‘mindset’ van de bezoeker. Net zoals een verkoper in de winkel doet. Die gaat ook niet meteen pushen op de order, als iemand binnenkomt en rustig rondkijkt.”

“Standaard werken we met een pilotperiode van minimaal 4 weken. Daarin moeten we aantonen dat de personalisaties zorgen voor een hoger conversieratio, en dus meer orders. Liefst zien we in zo’n test dat de gemiddelde orderwaarde ook toeneemt, en dat WiQhit leidt tot meer omzet.”

Geen weg terug

Mark lacht: “Toen Jaap zei dat die pilot gratis was, kon ik niet meer terug. Het WiQhit Team richtte voor desktop en de mobiele site een aantal uitingen in, waarvan ze wisten dat ze bij andere bedrijven voor meer omzet hadden gezorgd. Voorbeelden? Bij een eerste bezoek aan de shop, bieden we een warm welkom en worden ervaringen van klanten getoond. Sociale bewijskracht schept vertrouwen.”

“Als we zien dat mensen naar specifieke meubels keken, geven we extra informatie over levertijd, gratis verzending en eenvoudig retourneren. Net dat extra zetje in de rug om die producten toe te voegen aan het winkelmandje.”

Jaap haakt hier op in: “En dan wordt het spannend. Rondkijken is vrijblijvend, maar afrekenen niet. Wanneer mensen twijfelen in het check-out proces, zetten we een tandje bij. De rode loper leggen we uit richting de kassa. Bijvoorbeeld door extra contact- en betaalmogelijkheden te tonen.”

Doel gehaald

“De doelstelling in de pilot was helder: wij moesten zorgen dat de bezoekers die een gepersonaliseerde uiting zagen, minimaal 10% beter scoorden dan de controlegroep. Ik geef het woord weer aan Mark.”

“Mark: “Wij zouden dit verhaal niet vertellen, als dat doel niet bereikt was. Ik kijk nu net weer even in het dashboard. WiQhit scoort 19% in de plus wat betreft het conversieratio, en een 15% hogere orderwaarde. Na de pilot zijn we dus lekker doorgegaan!”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >