"De uitingen met mijn beeltenis presteren bovengemiddeld goed, wat voor mij persoonlijk extra leuk is!"

Dé meest persoonlijke webshop voor al je beddengoed is niet alleen een losse slogan, maar raakt echt de essentie van mijn bedrijf.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 05-03-2021

\ 3 minuten

Dé meest persoonlijke webshop voor al je beddengoed is niet alleen een losse slogan, maar raakt echt de essentie van mijn bedrijf”, vertelt eigenaresse Monique Bos. “In 2014 ben ik gestart met Dekbedovertrekken & Zo, gewoon vanuit huis. Als consument ervaar ik dat klantvriendelijkheid, service en kennis voor een goede webshop nog belangrijker zijn dan voor een fysieke winkel. Dus toen WiQhit op de lijn kwam, paste dat helemaal in mijn filosofie.”

De uitingen met mijn beeltenis presteren bovengemiddeld goed, wat voor mij persoonlijk extra leuk is!

Monique Bos \ Eigenaresse Dekbedovertrekken & Zo

Het bedrijf groeit zoals ik het wil

“Dekbedovertrekken &  Zo hoeft niet per sé een concurrent van de grote ketens te worden. Het bedrijf groeit lekker door, maar wel op mijn voorwaarden. Door nauw bij alle processen betrokken te blijven, kan de webshop zich ontwikkelen en zetten we steeds een stapje verder voor onze klanten. Daarbij is persoonlijk contact tussen mij en de klant zo belangrijk!”

Monique Bos – Eigenaresse van Dekbedovertrekken & Zo

Gevoel én data
“Voor WiQhit is Dekbedovertrekken & Zo een bedrijf waar je graag voor wilt werken”, legt Jaap van Baar van WiQhit uit. “Ze hebben een prachtige webshop, die in de basis al prima draait. Met een onderscheidend assortiment en de persoonlijke sfeer die Monique creëert is de basisconversie goed op orde. Omdat de randvoorwaarden goed zijn ingericht, kan met personalisatie een aardige winst worden geboekt.”

“Althans, op papier. In de praktijk moesten we dat maar even bewijzen. Monique is een onderneemster die haar bedrijf runt op gevoel én op data”, vervolgt Jaap. “In een pilot van vier weken kregen we de kans om aan te tonen dat een gepersonaliseerde boodschap op het juiste moment in de klantreis zorgt voor extra orders en omzet.”

Extra orders en omzet
Monique haakt hier op in: “WiQhit werkt standaard met een gratis pilot. Daarin stellen ze niet alleen de software beschikbaar, maar richten ze de personalisaties ook helemaal in. Ik hoefde alleen wat feedback te geven, en toen ging de test live. Elke week kreeg ik een overzicht met de prestaties van de uitingen, en zag ik meteen hoeveel extra orders en omzet werden gerealiseerd.”

“De pilot richten we altijd in volgens ons personalisatiemodel. We weten dan bezoekers in de verschillende stadia van het koopproces gevoelig zijn voor specifieke verleidingsprincipes die aansluiten bij de mindset op dat moment. WiQhit hoeft dus niet eerst data te verzamelen, maar kan direct live. In de praktijk testen we de prestaties van alle personalisaties ten opzichte van een controlegroep, en waar nodig sturen we bij”, licht Jaap toe.

“Als iemand voor het eerst op de webshop komen, weten we dat we een vertrouwd gevoel moeten creëren. Monique vertelt dan zelf waar Dekbedovertrekken & Zo voor staat. Wat in deze fase ook goed werkt zijn reviews van en statistieken over het aantal tevreden klanten. Sociale bewijskracht zorgt dat bezoekers minder snel wegklikken en eerder de funnel in gaan”, verduidelijkt Jaap.

Deze uiting wordt bij een eerste bezoek aan de website getoond. Monique vertelt dan kort wat de pluspunten zijn van Dekbedovertrekken & Zo.

Persoonlijk contact scoort
“Dekbedovertrekken & Zo stelt service hoog in het vaandel”, benadrukt Monique. “Onze klanten kunnen alles uiteraard retourneren, zijn verzekerd van snelle verzending en mogen zelfs betalen nádat ze hun aankopen binnen hebben. En als ze vragen hebben, heb ik altijd direct contact met ze. WiQhit gebruikt deze argumenten in de klantreis om vertrouwen te winnen, en bezoekers te stimuleren om de aankoop af te ronden.”

En wat is de score? “We zien een positief verschil van 10%* in het conversiepercentage van de controlegroep en de gepersonaliseerde groep, dus dat zorgt voor tientallen extra orders”, concludeert Monique tevreden. “De uitingen met mijn beeltenis presteren bovengemiddeld goed, wat voor mij persoonlijk extra leuk is!”

*Gemeten in de periode tussen 1 januari en 1 maart 2021  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >