"Niet alleen zorgt WiQhit voor extra orders, maar ook de gemiddelde orderwaarde is hoger. Het mes snijdt dus aan twee kanten."

Kevin vertelt hoe WiQhit werkt voor DeThuisToko.nl én voor Roas Solutions.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 27-09-2021

\ 3 minuten

DeThuisToko.nl is een initiatief van ondernemers Henny Man en Kevin de Vries. “Met DeThuisToko.nl is het onze ambitie om Aziatische en Caraïbische producten voor iedereen online beschikbaar te maken, en de speciale sfeer van de toko naar thuis te brengen.”, licht Kevin toe.  

Partnership
Naast deze webshop leidt Kevin ook online marketing bureau Roas Solutions. “Toen ik met Jaap in gesprek raakte over een mogelijk partnership tussen WiQhit en Roas Solutions, moest ik meteen aan DeThuisToko.nl denken. Hoe kun je beter testen of personalisatie werkt, dan in je ‘eigen’ toko?”, lacht Kevin.

DeThuisToko.nl heeft een breed assortiment met voornamelijk Aziatisch en Caraïbische food en non-food producten, die bekend zijn van de schappen in de toko. De belangstelling voor die specifieke kruiden, snacks en sauzen groeit. Weet ook Kevin: “Maand op maand stijgt het verkeer op de site, en dus ook het aantal orders. We verkopen alleen de beste kwaliteit, bieden persoonlijke service, deskundige hulp en snelle verzending.”

Kevin de Vries, mede-eigenaar DeThuisToko.nl

Stevige basis
Voor het team van WiQhit is DeThuisToko.nl een mooie testcase. “Vooral omdat er een stevige basis staat. Met een gebruiksvriendelijke website, die goed gevonden wordt, en een prima conversieratio”, analyseert Jaap van WiQhit. “Het is dan een logische stap om personalisatie technieken te gebruiken die meer bezoekers verleiden tot een aankoop.”

De pilot volgt het vaste stramien. Dat vergroot de kans op succes op korte termijn, want het personalisatiemodel heeft zich in soortgelijke cases al bewezen. Bovendien kan Roas Solutions snel beoordelen welke toegevoegde waarde WiQhit heeft voor hun dienstverlening.

Simpele handeling
Op DeThuisToko.nl draait Google Tag Manager, dus het is voor Kevin een simpele handeling om het script te plaatsen. Direct start de datacollectie, en van iedere bezoeker maakt WiQhit een profiel. Dit profiel wordt live verrijkt met gedragsdata, en de software bepaalt in welk ‘bakje’ een bezoeker zit. En welke persoonlijke content daar dan bij hoort.

“Het personalisatiemodel verdeelt bezoekers aan de hand van de fases in de klantreis”, legt Jaap uit. “Mensen die nieuw zijn op de website, vertellen we eerst de voordelen van DeThuisToko.nl. Met als doel dat ze langer blijven kijken, en ook kopen.”  

Door een korte welkomstboodschap zien nieuwe bezoekers in één oogopslag de voordelen van DeThuisToko.nl

Sociale bewijskracht
In die eerste fase van het bezoek werkt sociale bewijskracht heel goed. Net als in de fysieke winkel, draagt de positieve shop-ervaring van anderen bij aan het vertrouwen in het merk.

Een positieve shop-ervaring van andere klanten, zorgt voor vertrouwen in je merk

Aankoopdrempel verlagen
Bezoekers die kijken op een productpagina, zien argumenten waardoor de aankoopdrempel wordt verlaagd. Zoals bezorging op de volgende dag of geen verzendkosten boven de € 40. Het zijn telkens kleine duwtjes in de rug richting de kassa.

Met goede argumenten op het juiste moment in de klantreis, leid je bezoekers naar de kassa.

Twijfel herkennen
In de check-out wil je niet teveel afleiding. Bezoekers moeten hun bestelling eenvoudig afronden. WiQhit herkent twijfel, en toont dan een boodschap om die weg te nemen. DeThuisToko.nl biedt bijvoorbeeld persoonlijk advies aan. Zo weet je zeker dat die saus heel goed past bij het gekozen recept! Kevin: “We zien dat alleen al de mogelijkheid tot persoonlijk contact zorgt voor meer vertrouwen. Niet per sé tot meer contact moment. Heel mooi om dat te analyseren.”

Score
En werkt WiQhit? “Zeker!”, is Kevin resoluut. “De personalisaties scoren beter ten opzichte van de controlegroep. Niet alleen zorgt het voor extra orders, maar ook de gemiddelde orderwaarde is hoger. Het mes snijdt dus aan twee kanten: voor DeThuisToko.nl gaan we lekker door, en voor Roas Solutions heb ik nóg een mooie dienst die ik mijn klanten kan bieden.”            

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >