"Het is handig om bezoekers te kunnen ‘sturen’, en te helpen in het koopproces. Daar helpt WiQhit ons mee."

Lees nu de ervaring van Mark de Rooij.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 20-09-2022

\ 3 minuten

Vanuit je passie een bedrijf starten, Mark de Rooij deed het in 2011. “Ik wilde mijn kennis over fotografie graag overbrengen op anderen. Daarom ben ik zelf cursussen en workshops gaan ontwikkelen met De Rooij Fotografie”, kijkt Mark terug.

Ruim 10 jaar later organiseert De Rooij Fotografie, met een team van 35 fotografen, cursussen, workshops en fotoreizen voor meer dan 5.000 fotografie liefhebbers per jaar.

Centrale rol
De website www.derooijfotografie.nl speelt een centrale rol bij het bereiken, enthousiasmeren en binden van de doelgroep.

Sinds 2019 werken WiQhit en De Rooij Fotografie samen. Mark: “Onze website heeft een divers aanbod, waardoor bezoekers met verschillende intenties en doelen op de site komen. Zo kunnen mensen zich inschrijven voor een cursus. Of handige accessoires en boeken kopen. Omdat we zo’n brede oriëntatie hebben, is het handig om bezoekers te kunnen ‘sturen’, en te helpen in het koopproces. Daar helpt WiQhit ons mee.”

Mark de Rooij, eigenaar van De Rooij Fotografie

Customer Journey
WiQhit herkent met welk doel iemand op de website komt, en hoe geïnteresseerd diegene is. Of in WiQhit termen, hoe ver iemand in de customer journey zit. Daar wordt de content op de website op aangepast.

Nieuwe bezoekers op de homepage zien bijvoorbeeld een tekst met het aantal cursisten dat ze is voorgegaan, of quotes van tevreden klanten. Hierdoor creëert De Rooij Fotografie een gevoel van vertrouwen.

Door sociale bewijskracht (“al meer dan 30.000 cursisten”) creëer je vertrouwen aan het begin van het oriëntatieproces.

Intentie achterhalen
Is het duidelijk dat iemand concreet geïnteresseerd is in cursussen – wat kan blijken uit de zoekintentie in Google – dan wordt meteen een boodschap getoond met actuele acties. Of wordt benadrukt dat een cursus bijna vol is.

Wanneer de bezoeker aan het shoppen is voor een nieuwe accessoire, ziet hij of zij de USP’s. Zoals snelle verzending of 100% garantie.

Zie je dat er concrete interesse is in een specifieke cursus, dan kun schaarste inzetten als verleidingsprincipe (“bijna vol”).

Later zaken doen
WiQhit herkent ook wanneer de online bezoeker nog geen cursus gaat volgen, of een product wil kopen. Diegene wordt gemotiveerd om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Met als doel om later echt zaken te doen. Telkens sluit de boodschap aan op de behoefte van de bezoeker, en het gedrag dat iemand laat zien.

Als iemand niet meteen bij je wil kopen, kan het handig zijn om diegene via een e-mail inschrijving wél aan je te binden.


Resultaat
En dat werkt! Een blik op het dashboard leert dat de gepersonaliseerde groep ruim 15% beter converteert (meer orders en cursussen) dan de controlegroep. Bovendien is de gemiddelde orderwaarde ruim 10% hoger.  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >