"De concurrentie leest mee, dus teveel details kan ik niet geven helaas. Maar…. we zien een significant positief effect!"

Lees nu hoe Daar-om.nl & WiQhit met personalisatie zorgen voor meer loyaliteit, orders en een hogere orderwaarde.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 26-07-2021

\ 3 minuten

Webshop-outlet.nl biedt dagelijkse aanbiedingen tegen outlet prijzen. De deals lopen sterk uiteen, maar de kortingen zijn altijd hoog. Hoe kun je als bedrijf onderscheidend zijn, in een speelveld met verschillende aanbieders die allemaal trekken aan de koopjesjager?

Winnen
“Alles valt of staat met een goede basis”, stelt Lars Penninga van Daar-om.nl, partner van Webshop-outlet.nl. “De consument verwacht een assortiment dat zich constant vernieuwt, met de scherpste prijzen en een uitstekende service. Maar alleen daarmee win je niet, want je concurrenten beloven hetzelfde. We moesten een stap verder gaan om de bezoeker te verleiden. En toen dacht ik aan WiQhit.”

Lars Penninga, CRO Consultant bij Daar-om.nl

Weinig loyaal
“Met Daar-om.nl werken we succesvol samen in verschillende projecten zoals Bouwselect en Harriesvlees.nl. Dus toen Lars zich meldde, wisten we wat ons te doen stond”, zegt Jaap van Baar, mede-eigenaar van WiQhit. “Dit type websites is een uitdaging. Over het algemeen zie je dat bezoekers weinig loyaal zijn, en hun keuzes erg (laagste) prijs-gedreven zijn. Het personalisatiemodel dat we standaard gebruiken, hebben we hierop aangepast.”

“Bezoekers beslissen snel, dus hebben we weinig tijd om een ‘relatie’ op te bouwen”, vervolgt Jaap.  “De klik moet er in no-time zijn. Zo tonen we bij een eerste bezoek nog even in kort wat de voordelen zijn van kopen bij Webshop-outlet. Het kan nooit kwaad deze extra onder de aandacht te brengen.”

Iemand krijgt bij het eerste bezoek een kort overzicht met de voordelen van Webshop-outlet.

Sleutelen
“Ook zien we hier dat klantervaringen zorgen voor meer vertrouwen, waardoor de bouncerate daalt en meer mensen het koopproces starten. Het inzetten van sociale bewijskracht aan het begin van de klantreis werkt eigenlijk altijd goed. Ongeacht in welke branche je actief bent”, constateert Jaap.

“We moesten dus sleutelen aan het standaard personalisatiemodel”, blikt Lars terug. “Normaal gezien zijn we wat terughoudend met het schaarste-principe. Je moet de bezoeker niet afschrikken. Maar bij Webshop-outlet draait alles om de Fear Of Missing Out. Dat gevoel wil je gebruiken, en met onderstaande uiting spelen we in op de angst om een koopje te missen.”

Door een tijdelijke deal te promoten, creëer je een Fear Of Missing Out waardoor mensen sneller kopen.

Extra service
“Als extra service biedt Webshop-outlet de mogelijkheid om de aankoop gespreid te betalen als het gaat om duurdere producten vanaf 99 euro. Door deze optie bij de juiste aanbiedingen op het juiste moment in de klantreis te tonen, wordt de conversie verhoogd. Blijkbaar verlagen we dan toch een drempel”, concludeert Lars.

Jaap gaat verder: “De personalisaties spelen in op het onderbewustzijn van de bezoeker. Steeds probeer je een zetje in de rug te geven, richting de kassa. Hiervoor hebben we al gebruik gemaakt van sociale bewijskracht en schaarste, maar we merken dat ook andere argumenten helpen. Bijvoorbeeld als het gaat om de fantastische klantenservice, een supersnelle levering, of de mogelijkheid je product eenvoudig te retourneren.”   

Duurdere producten kunnen in 3 termijnen worden betaald, om de aankoopdrempel te verlagen.
Met de juiste argumenten geef je een zetje in de rug, richting de kassa.

Resultaat
“Binnen het WiQhit dashboard monitoren we vanaf dag 1 de prestaties van de gepersonaliseerde uitingen”, verklaart Lars. “We sturen niet alleen op een verhoging van het conversie percentage, maar ook op een hogere gemiddelde orderwaarde. Meer een duurdere aankopen zorgen voor een extra toename van de omzet. De concurrentie leest mee, dus teveel details kan ik niet geven helaas. Maar…. we zien een significant positief effect!”    

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >