"Bezoekers die één of meerdere WiQhit-uitingen zien, kopen 25% sneller. Een hele mooie score!"

Nico vertelt over de succesvolle samenwerking tussen Create & Convert en WiQhit bij Bubbelsenjets.nl.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 31-01-2022

\ 3 minuten

Bubbels & Jets heeft een enorme showroom van 1.700 vierkante meter in Enter, met badkamers, sanitair, sauna’s en keukens. ‘Een one-stop-shop voor het ontspannenste deel van je leefruimte’ – zoals ze zelf zeggen.

Inhaalslag
Een deel van het aanbod staat ook op Bubbelsenjets.nl, zodat klanten eenvoudig hun accessoires, geuren en onderhoudsproducten kunnen bestellen. Aan die webshop moet Nico Bosman van Create & Convert denken als een samenwerking met WiQhit ter sprake komt.    

“Voor Bubbels & Jets is de winkel het belangrijkste verkooppunt, maar de webshop maakt een inhaalslag. Steeds meer mensen kopen hun producten online, of raken geïnspireerd en komen naar de showroom”, weet Nico. “De persoonlijke sfeer in de winkel, willen we zo goed mogelijk vertalen naar Bubbelsenjets.nl. Vandaar dat de gepersonaliseerde uitingen van WiQhit een logische toevoeging zijn.”

Nico Bosman, co-owner Create & Convert

Mindset
Jaap, mede-eigenaar van WiQhit: “Je kunt ons zien als de verkoper in je webwinkel. Die zegt ook de juiste dingen op het juiste moment tegen iemand. De goede verkoopadviseurs weten wie ze voor zich hebben, in welke fase van het koopproces het gesprek plaatsvindt, en welke argumenten perfect aansluiten bij de mindset van de gesprekspartner op dat moment. Die rol pakt WiQhit op de site.”

WiQhit deelt het online bezoek op in zes fases. Per stap worden personalisaties getoond aan de bezoeker, die zorgen dat iemand sneller de volgende fase bereikt.   

“We zien een groeiend aantal bezoekers op de website. Maar niet iedereen wil per sé iets kopen in de shop”, constateert Nico. “Bij lagere trafficaantallen is het zaak om zoveel mogelijk mensen in de test mee te nemen. Je moet het verkeer op een grove wijze segmenteren, en de uitingen relatief generiek houden. Zo wordt de site relevanter voor het grootste deel van je bezoekers.”

Best practices
De online klantreis op Bubbelsenjets.nl vertoont veel gelijkenissen met die van andere webshops. De personalisaties zijn ingericht op basis van deze best practices, waardoor snel inzichtelijk is welke testen goed werken.    

Nieuwe bezoekers krijgen verschillende uitingen te zien die sterk inspelen op het gevoel van sociale bewijskracht. Een korte welkomstboodschap en reviews van andere klanten versterken het vertrouwen – zeker bij degenen die Bubbels & Jets nog niet kennen.

Nieuwe bezoekers zien links in het scherm een korte welkomstboodschap zodat ze meteen weten waar Bubbels & Jets voor staat.

Hygiënefactoren
Mensen die interesse tonen in een specifiek product, attendeert WiQhit op de USP’s van Bubbelsenjets.nl. Gratis retour kunnen sturen, een snelle levering of eenvoudig betalen zijn hygiënefactoren. Deze meldingen verlagen de aankoopdrempel. Ook als de voorwaarden niet zo uniek zijn, bieden ze zekerheid.

Gebruik USP’s om vertrouwen te wekken. Ook als ze niet uniek zijn, geven ze een zetje in de rug tijdens het aankoopproces.

Als WiQhit herkent dat een bezoeker twijfelt tijdens het afronden van de aankoop, dan verschijnt een boodschap met alle contactmogelijkheden. “De medewerkers van Bubbels & Jets hebben zo veel ervaring dat geen enkele vraag onbeantwoord blijft. Dat persoonlijke en deskundige advies motiveert mensen om de order alsnog te plaatsen”, weet Nico.

Structureel meer orders
Nico: “De personalisaties dragen structureel bij aan meer online orders. Ik open nu het dashboard met de resultaten over januari. Bezoekers die één of meerdere WiQhit-uitingen zien, kopen 25% sneller. Een hele mooie score!”

“Daarnaast verloopt de onderlinge samenwerking heel prettig. Niet onbelangrijk voor het welslagen van elk project”, concludeert Jaap tevreden.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >