"We scoren ruim 5% beter, wat op maandbasis al een paar duizend euro én veel werken aan de muur is"

Er zijn uitgebreide mogelijkheden om de klant op weg te helpen. Een simpele ingreep die WiQhit heeft toegepast, is het tonen van de drie best beoordeelde producten op onder meer de productpagina’s.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 28-10-2019

\ 3 minuten

Fraaie kunstwerken voor een scherpe prijs koop je bij Werk aan de Muur. ‘Origineler dan Ikea, goedkoper dan een galerie’, zo zeggen ze zelf. Om de online verkoop een impuls te geven is de hulp van WiQhit ingeroepen. 

+7,69%*

Conversie

+€17.152*

Omzet

+17,04*

Average Order Value

 *gemeten 01-08-2019 tm 30-09-2019 

We scoren ruim 5% beter, wat op maandbasis al een paar duizend euro én veel werken aan de muur is

Jasper van der Meij \ Werk aan de Muur

Een warm welkom

Het lijkt logisch om voor kunst naar een galerie te gaan. “Met Werk aan de Muur willen we het bezoek van een galerie zoveel mogelijk online evenaren”, zegt Jasper van der Meij, founder van het Haarlemse bedrijf. Een warm welkom is daarbij een goed begin. Daarom laat WiQhit direct een gastvrije melding verschijnen wanneer iemand de webwinkel betreedt. Vervolgens verschijnt er ook een melding met een korte uitleg van het concept. Cruciaal, want wanneer je voor het eerst in een winkel bent wil je snel een indruk hebben van wat je kan verwachten. Anders sta je direct weer buiten.

Niet eenzaam shoppen

Grote kans dat je klant van een winkel bent omdat anderen het hebben aangeraden. WiQhit geeft nieuwe klanten een vertrouwd gevoel in de webwinkel van Werk aan de Muur, door reviews van klanten te tonen. “De bezoeker krijgt daardoor een positief beeld van ons bedrijf, aangeleverd door mensen die we eerder aan kunst hebben geholpen”, aldus Jasper van der Meij.

Een keuze maken

Genoeg mensen betreden een winkel zonder een idee wat ze willen hebben. Van der Meij: “Natuurlijk hebben we klanten die voor een specifiek product naar de website komen, maar veel bezoekers willen ook gewoon inspiratie opdoen.” Er zijn uitgebreide mogelijkheden om de klant op weg te helpen. Een simpele ingreep die WiQhit heeft toegepast, is het tonen van de drie best beoordeelde producten op onder meer de productpagina’s.

Verschillende factoren

Het wel of niet doorgaan van een aankoop hangt af van allerlei factoren. Productinformatie is belangrijk, maar ook voorraad en eventuele kortingen kunnen de doorslag geven. “WiQhit heeft hier rekening mee gehouden door deze informatie nog beter te tonen. Er verschijnt een banner die uitleg geeft over de voordelen van bestellen bij ons. We geven ook aan dat er een app is die laat zien hoe een kunstwerk in je interieur staat. Zoiets heeft natuurlijk wel een grote meerwaarde”, zegt Van der Meij.

Openstaande vragen

“Een nadeel van een webwinkel blijft toch dat het lastig is om direct te communiceren met klanten in de winkel”, geeft Van der Meij aan. Hij heeft WiQhit dan ook gevraagd om hier kritisch naar te kijken. Met name in het winkelmandje komt het nog weleens voor dat mensen uiteindelijk niet afrekenen. Waarschijnlijk omdat ze nog vragen hebben, waardoor ze het toch niet aandurven om direct te bestellen. Daarom is er een pop-up toegevoegd die de drempel om contact op te nemen maximaal verlaagt. Van der Meij besluit: “Bijna alles is op te lossen zodra de klant maar contact zoekt, dus dit is ideaal.”

Het resultaat

“Niet iedereen op onze website wordt gepersonaliseerd. Zo valt een deel in de controlegroep, of passen bezoekers niet in de segmenten die we hebben bepaald. Daar is dus nog winst te boeken. Ondanks dat scoren we ruim 5% beter, wat op maandbasis al een paar duizend euro én veel werken aan de muur is!”, concludeert Van der Meij tevreden.

Awards

Werk aan de Muur is al 3 jaar op rij FD Gazelle (2016-2018), behoorde in 2016 en 2017 tot de 10 snelst groeiende webshops van Nederland en staat ook in de Sprout Challenger 50 van 2019.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >