"De bezoekers die een uiting van WiQhit zien, kopen zo’n 30% vaker"

“Ik dacht eigenlijk dat website personalisatie voor ons niet was weggelegd.”

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 21-01-2020

\ 3 minuten

Website personalisatie is echt niet alleen geschikt voor de zogenaamd grote spelers. Daily Watch Club toont aan dat ook kleinere webshops snel mooie resultaten kunnen boeken. Juist daarom is het verhaal van Wouter Heuterman, eigenaar van Daily Watch Club, zo interessant om te delen.   

  

“De bezoekers die een uiting van WiQhit zien, kopen zo’n 30% vaker”

Wouter Heuterman \ Eigenaar Daily Watch Club

Bekende verhaal

Daily Watch Club is het bekende verhaal van iemand die vanuit een passie startte met ondernemen. Wouter is gek van horloges, maar constateerde dat een mooi klokje voor jongeren onbetaalbaar en dus onbereikbaar was. Dat moest toch anders kunnen? Inmiddels zijn we een aantal jaren verder, en heeft Daily Watch Club een breed assortiment met scherp geprijsde horloges van merken als Hugo Boss, Emporio Armani en Michael Kors.

Randvoorwaarden? Check.

Een mooie snelle site? Check. Goed vindbaar in Google en Socials? Check. Concurrerend aanbod? Check. Bezoekers in de shop? Check. De randvoorwaarden om te kopen, waren prima ingevuld toen Wouter in aanraking kwam met WiQhit.

Wouter blikt terug op die eerste kennismaking: “Eind 2019 sprak ik met Conversive over het verhogen van de conversie op onze website. Zij wezen mij op hun partner WiQhit, die personalisatie inzet om bestaande bezoekers sneller te laten kopen.”

“Ik dacht eigenlijk dat website personalisatie voor ons niet was weggelegd. Veel te complex en duur hoor je vaak. Toch maar het gesprek aangegaan met Jaap van Baar van WiQhit. En die zag het meteen als een uitdaging om ons verder te helpen.”

Wie A zegt…

Jaap: “Wouter sprak met zoveel enthousiasme over zijn bedrijf, het leek wel alsof ik mezelf hoorde. Hij gaf eerlijk aan dat er weinig budget was. Die scherpe prijzen zorgen voor een kleine marge, en Daily Watch Club had geen duizenden klanten. Nog niet.”

“Ons doel is om website personalisatie ook beschikbaar te maken voor start-ups en kleinere bedrijven. Wie A zegt moet dan ook B doen. Het WiQhit personalisatiemodel bleek prima toe te passen op de website van Daily Watch Club en over de afrekening werden we het snel eens. WiQhit wordt alleen betaald voor elke extra order die binnenkomt. Dat houdt de boel lekker scherp!”

Relevante boodschap

Wouter: “Kort na ons eerste gesprek stonden de eerste gepersonaliseerde uitingen al live. Telkens spelen we in op het gedrag van de bezoeker met een boodschap die op dat moment relevant is en past bij de koopproces van de klant.”

Jaap vult aan: “WiQhit neemt twijfels weg bij een product, waarvan het spannend kan zijn om online te kopen. Zo worden reviews van andere klanten getoond als iemand net op de site is. Of benadrukken we dat ook achteraf betalen mogelijk is bij een aarzeling in het check-out proces. Dat geeft vertrouwen.”

En het resultaat?

“We begonnen voorzichtig, alleen op desktop. Maar omdat het overgrote deel van onze bezoekers via de smartphone komt en koopt, breidden we snel uit naar mobiel. Daarmee zagen we de verkopen direct stijgen. Inmiddels staat WiQhit zo’n twee maanden op www.dailywatchclub.nl, en kunnen we spreken van een succesvolle samenwerking”, kijken Jaap en Wouter tevreden terug. “De bezoekers die een uiting van WiQhit zien, kopen zo’n 30% vaker!”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >