"De inrichting van de personalisaties werd door WiQhit gedaan. Handig, want dat scheelde ons weer tijd!"

Charlotte vertelt hoe WiQhit zorgt voor 75% conversiewinst bij CASA DORMI.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 22-09-2021

\ 3 minuten

De jonge Bredase ondernemers Thomas en Charlotte jagen hun dromen na met CASA DORMI. Ze vinden dat kwalitatief hoogstaand beddengoed voor iedereen beschikbaar én betaalbaar moet zijn.

Sport
“Waarom lig je in het buitenland vaak onder fantastisch, zacht, soepel en knisperend beddengoed? Terwijl het aanbod in Nederland beperkt en teleurstellend is….”, vraagt Charlotte Ham zich af. “Samen met mijn partner Thomas, heb ik er een sport van gemaakt om kwalitatief onderscheidend beddengoed te vinden.”

Eerst profiteert de familie en vriendengroep van hun opgedane kennis. Maar de droom van een eigen webshop is aangewakkerd. Mede door de achtergrond van Charlotte en Thomas in personal branding, web-building en sales. Charlotte: “Met CASA DORMI maken we een einde aan de synthetische flutstofjes, die na een keer wassen niets meer waard zijn.

Enthousiast
Zelfbewust, ondernemend en een tikkeltje eigenwijs. Klinkt als WiQhit. De klik is er meteen. Jaap: “Ik bezocht de website van CASA DORMI, en raakte enthousiast van het verhaal. De webshop ziet er professioneel uit, met producten die je niet snel ergens anders vindt. Een ideaal uitgangspunt om met personaliseren te beginnen.”

Charlotte heeft eerst nog twijfels: “Bij personalisatie denk ik aan dure tools en grote bedrijven die er mee werken. In dat plaatje past CASA DORMI nog niet. Maar Jaap stelde ons gerust. WiQhit mochten we eerst gratis testen, terwijl de inrichting van de personalisaties door hen werd gedaan. Handig, want dat scheelde ons weer tijd! Het is toch al zo druk….

Klantreis
Voor de pilot maakt WiQhit gebruik van het personalisatiemodel dat ook bij andere webshops succesvol is. Jaap licht het model kort toe: “Mensen doorlopen een aantal stadia in de klantreis tot de aankoop. Per fase wil je een uiting tonen die perfect aansluit bij iemands gedachtegang. In de pilot kiezen we voor een grove segmentatie, zodat we snel de effecten kunnen meten.”

Een bezoeker die voor het eerst op Casadormi.nl komt, ziet een korte welkomstboodschap met sterke punten van het bedrijf. Vervolgens komen tevreden klanten aan het woord. Onbewuste bevestiging, we zijn er gek op als consument.

CASA DORMI geeft nieuwe bezoekers een warm welkom

USP’s
Na de eerste kennismaking gaan bezoekers zich oriënteren op een specifiek product. Dan worden de USP’s getoond. Zoals 14 dagen retour sturen, of verzending op dezelfde dag. Hiervoor geldt dat de USP’s niet per sé uniek hoeven te zijn. Ook hier telt de bevestiging zwaarder.

Het tonen van USP’s – ook als ze niet uniek zijn – wekt vertrouwen

Check-out
In de laatste fase, als de check-out is bereikt, wordt het menens. Het vrijblijvende bezoek moet leiden tot een aankoop. Ook dan wil je de bezoeker dat zetje in de rug geven. Nog even inspelen op de snelle verzending, verhoogt de urgentie. Het benoemen van de eenvoudige betaal- en contactmogelijkheden verlaagt de aankoopdrempel.

Benoemen van betaalmogelijkheden verlaagt de aankoopdrempel

Slotsom
En dan nu de slotsom. Leidt personalisatie tot meer online succes? Het laatste woord is aan Charlotte: “Van WiQhit krijg ik wekelijks een rapport met de resultaten van de uitingen. Dan zie ik direct of de gepersonaliseerde groep beter scoort dan de controlegroep. Over de laatste maand is het positieve verschil in conversie ruim 75%!”     

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >