"Bezoekers die een WiQhit uiting zien, kopen bijna 20% meer, en de gemiddelde orderwaarde ligt zo’n 15% hoger."

Leveranciers benaderen Booosters wel vaker voor een samenwerking op personalisatievlak. Toch ontbrak het nog aan die echte klik. Tijdens een video-call werd duidelijk dat er mooie kansen lagen.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 15-02-2021

\ 3 minuten

Alleen in de praktijk ervaar je pas écht of een partnership werkt voor alle partijen. Als Calvin Bleekman (Booosters) en Jaap van Baar (WiQhit) de eerste digitale kop koffie drinken, is meteen duidelijk wie dé kandidaat is om de personalisatie software van WiQhit te testen: Venderparts.nl.

Net als Booosters een bedrijf uit de Achterhoek, dat snel groeit met de verkoop van auto-accessoires. Mede omdat Booosters al verschillende diensten heeft ingeregeld die bewezen effectief blijken. Dus aan WiQhit de schone taak te zorgen dat personalisatie nóg meer orders en omzet oplevert.  

+20%

conversie ratio

+15%

gemiddelde orderwaarde

“Bezoekers die een WiQhit uiting zien, kopen bijna 20% meer, en de gemiddelde orderwaarde ligt zo’n 15% hoger.”

Calvin Bleekman \ Managing Partner Booosters

Venderparts.nl als mooie testcase

Calvin legt graag uit wat Booosters exact doet: “Booosters is een bureau dat zich gespecialiseerd heeft in online marketing. Wij geloven erin dat iedere ondernemer online succesvol kan zijn, met hulp van ons. Onze kennis blenden we met de kennis van een ondernemer over zijn bedrijf, product of dienst. We trekken samen op en zorgen zo voor betere online vindbaarheid, méér relevante bezoekers en verhoging van conversie!”

Calvin Bleekman \ Managing Partners Booosters

“Leveranciers benaderen Booosters wel vaker voor een samenwerking op personalisatievlak. Toch ontbrak het nog aan die echte klik. Toen Jaap en ik in een video-call zaten, begrepen we wel dat er mooie kansen lagen. Maar ook hier in de Achterhoek geldt: ‘Eerst zien, dan geloven’. Gelukkig bood Jaap aan om de WiQhit software vrijblijvend te testen bij één van onze klanten. Dat werd Venderparts.nl.”

Overtuig ons maar

Jaap vertelt waarom Booosters als mogelijke partner op de radar kwam: “Met de WiQhit personalisatiesoftware leveren wij een oplossing voor webshops om het aantal orders te verhogen. Maar in online marketing zijn er meer diensten gericht op conversieverbetering. Om door de bomen het bos te zien, schakelen bedrijven de expertise van buitenaf in. Booosters is zo’n bureau met professionals op verschillende terreinen. Dus daar zat een mooie match.”

Calvin vult aan: “Steeds meer klanten willen ‘iets’ met personalisatie doen, maar weten niet waar te beginnen. Het lijkt een dure en complexe oplossing, waarvan het rendement niet altijd duidelijk is. Kortom, alleen geschikt voor grote bedrijven met een flink budget. Bij WiQhit waren ze meteen helder. De prijs mag nooit een drempel zijn om aan de slag te gaan. Waarom zou je betalen voor iets dat geen toegevoegde waarde heeft? WiQhit moest ons en Venderparts maar overtuigen, haha.”

Prima cijfers als basis

“Van Calvin begrepen we dat Venderparts.nl prima cijfers kon overleggen. Dat was voor ons belangrijk in de pilot”, licht Jaap toe. “Personalisatie kan zorgen voor meer orders, een hogere orderwaarde en dus extra omzet, maar alleen als de basis goed staat. De webshop leent zich voor ons personalisatiemodel. In dit model is de klantreis voor alle online bezoekers leidend. Per fase in de journey verleiden we bezoekers met argumenten die helemaal passen bij iemands mindset.”

“De focus lag op het verhogen van het aantal orders en de gemiddelde orderwaarde”, haakt Calvin in.  “Samen met WiQhit ontwikkelden we een concept personalisatieplan, voor zowel de mobiele website van Venderparts.nl als de dekstop versie. Voor dit plan maakten we gebruik van methodes die bij andere shops succesvol waren. Daarom konden we meteen een vliegende start maken.”

Telkens meer uit halen

“Vanaf het moment dat de personalisaties live stonden, konden we exact zien of mensen sneller en succesvoller door de website klikten. De prestaties van de gepersonaliseerde groep vergeleken we met een controlegroep. Natuurlijk hoop je er dan geen omkijken meer naar te hebben, maar zeker in het begin ben je constant aan het tweaken op basis van de data. Je probeert er toch telkens meer uit te halen”, geeft Calvin toe.

Jaap herkent dat: “Natuurlijk maken we gebruik van een model dat zich al bewezen heeft, maar elke webshop is toch weer net even anders. Ook externe factoren zoals seizoensinvloeden, levertijd, of een nieuwe lockdown bepalen de koopbereidheid van je bezoekers of de boodschap waar ze gevoelig voor zijn. Daar kun je alleen op anticiperen op het moment dat de personalisaties live staan. Maar al gauw hadden we die code gekraakt en zagen we dat alle uitingen positief scoorden.”

Aan het begin van het bezoek laat WiQhit zien hoeveel tevreden klanten die week bij Venderparts.nl hebben besteld.

Tijd voor conclusies

Calvin sluit zich hierbij aan: “In totaal hebben we op 9 plekken in de klantreis een WiQhit uiting neergezet. Mensen die de smartphone gebruikten zagen voornamelijk zogenaamde inpage teksten, als onderdeel van de standaard pagina. Op desktop werkten we meer met pop-ups, omdat we daar meer ruimte hebben en ze ook beter opvallen. Daarnaast hielden we rekening met het tijdstip van het bezoek. Als iemand voor 21.00 uur op de website was, kon het product nog dezelfde dag verzonden worden. Dat kan net dat laatste zetje geven.”

Welke conclusies kunnen we nu al trekken? Jaap aarzelt niet: “Overall zien we dat de personalisaties op desktop positief presteren. Op de smartphone vertonen bezoekers andersoortig gedrag. Ze oriënteren daar, om uiteindelijk op een groot scherm te bestellen. Dus de personalisaties die we op mobiel tonen, moeten meer op inspiratie gericht zijn.”

Zichtbaar resultaat

“Wat ook extreem goed werkt is het inzetten van social proof als verleidingsprincipe in het begin van de klantreis. We laten bij een eerste bezoek de ervaringen van andere klanten zien, en tonen ook statistieken over hun gedrag. Bijvoorbeeld hoeveel mensen een aankoop hebben gedaan in de laatste week. Dat helpt in de beeldvorming over Venderparts.nl.”

“In de check-out kijken we ook heel goed of mensen snel door het bestelproces gaan. Lijken ze ergens te twijfelen, dan helpen we ze. Achteraf betalen neemt de ‘angst’ bij een eerste bestelling weg, dus die mogelijkheid kun je natuurlijk benadrukken op het juiste moment.”

Calvin heeft de meest recente cijfers voor zich. “We zien dat bezoekers die een WiQhit uiting zien bijna 20% meer kopen, en dat de gemiddelde orderwaarde zo’n 15% hoger ligt. Redenen genoeg om vol in te blijven zetten op personalisatie!”     

Benieuwd naar alle diensten die Booosters in huis heeft? Ga dan naar www.booosters.nl

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >